Peklo v duši - Deprese a mánie

Peklo v duši - Deprese a mánie https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309854/bmid_peklo-v-dusi-deprese-a-manie-hax-309854.jpg 3 12 3

S touto knihou porozumíte lidem, kteří střídají nálady, číší nezřízenou aktivitou a doslova zaplavují své okolí megalomanskými plány. Proč takoví lidé považují zázraky na počkání za samozřejmou drobnost? Proč jejich až nepřiměřená radost přejde tak rychle v hluboký smutek, od něhož je již jen krůček k mánii? Na to a mnohé další najdete odpovědi právě zde. Zjistíte, jak s těmito lidmi jednat, co dělat i nedělat, pokud trápení vybočuje z běžného chování. Již nemusíte být zcela bezmocní a můžete podat svým blízkým pomocnou ruku. Radu tu najdou i ti, kteří se sami se zmíněnými nesnázemi potýkali a dnes, byť je již překonali, musí nést jejich následky.... celý text

Přidat komentář

Beebee
02.12.2019 3 z 5

Príma útlá knížka, nikoliv, jak by se mohlo zdát z nazvu, pouze o depresi a mánii, ale také o mnoha jiných duševních nemocech. Pro specialistu k pobavení na jeden večer, pro laika k poučení i pobavení na večery čtyři. Jen, mám pocit, kdybych byla pacientem nosícím některou popisovanou nemoc, odlehčený styl psaní o ní by mně asi trochu jitřil. Místy je myšlení autorů natolik adéháďácké, že sledovat jejich linii a vystopovat pointu není úplně samozřejmé. Skáčou z vtipu a bonmotu na jiný vtip a bonmot a čtenář to sleduje, jako pasažér krajinu při cestě pendolinem. Nepářou se s vyjádřením svých jasných názorů a to je odvaha. Tisiceré diky za edukaci o škodlivosti samoléčby benzodiazepíny z kabelek kamarádek, a vysvětlení nutnosti vyměnit je za antidepresiva a proč je to nutné. A to napsal psycholog, osvícený a vědomý si faktu, že někdy bez antidepresiv není ani možné s pacientem pracovat v psychoterapii, protože je tak zavalen neregulovanými emocemi, že terapie uvízne. Málokdo ví, že benzodiazepiny ničí intelekt a vůli. Osobně je považuji za léky které NELÉČÍ, POUZE MASKUJÍ PŘÍZNAKY. A přitom jsou tolik užívané nevědomými lidmi, kteří si jimi dlouhodobě škodí aniž jim to dojde. Kniha je trefná pro celkový přehled.

Standa24
15.09.2019 3 z 5

Knížka obsahuje základní přehled duševních nemocí, může posloužit jako úvod do dané problematiky. Kdo se chce dozvědět více, musí sáhnout po dalších zdrojích.


hu_87
10.01.2019 3 z 5

V téhle relativně tenké knížce platí jednoduché pravidlo - od všeho trochu. Rozebírá se tu (tak trochu) všechno možné, ať už poruchy osobnosti (stručný výcuc informací) nebo maniodeprese - ale to je už v názvu.
Knihu doporučuji spíše pro začátečníky v dané problematice. Nejedná se vyloženě o špatnou knížku, ale na trhu je mnoho lepších.

Štítky knihy

deprese

Autoři knihy

Tomáš Novák
česká, 1946 - 2021

Kniha Peklo v duši - Deprese a mánie je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x