Pekelný kocour

Pekelný kocour https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225033/mid_pekelny-kocour-225033.jpg 3 63 18

Alec, starý knihovník, odjede do domku na pobřeží, aby se lépe a v klidu vyrovnal se smrtí své ženy. Bohužel si však s sebou vezme osobní počítač svého kolegy z knihovny, a to, co v něm najde, mu jakýkoli klid na rozjímání a vzpomínky vezme. Ve složkách harddisku se nachází příběh herce jménem Wiggy, muže, který se setkal s mluvícím kocourem. Onen kocour nebyl Mikeš, ale Roger, kočičí ztělesnění samotného ďábla, zvíře s velice temnou minulostí a ještě děsivější současností. Kniha je vhodná jak pro kočkomily, tak pro lidi, kteří kočky nenávidí; možná je v jejich názorech utvrdí, ale taky je možná vyvede z předsudků a zažitých představ.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Argo
Originální název:

Cat Out of Hell , 2014


více info...

Přidat komentář

valeria0031
10.09.2022 5 z 5

není ani komedie ani horor jak anotace slibuje. Taková lehčí absurdní detektivka?
Možná. Ale nevím proč ani, poprvé po dlouhé době kniha kterou hodnotím 5 hvězd.
Možná kvůli tomu, že jsem od začátku i já všemu tomu nadpřirozenu propadla...

ClariceL.
12.03.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila hodně. Vyprávění je pomalejší, ale všechno má smysl a hezky do sebe zapadají situace všech zúčastněných. Roger mě několikrát pobavil. Ono ten horor... Co od toho žánru v tom příběhu očekáváme? Já jsem cítila napětí, neklid, očekávání v jaké formě se ukáže děs. A ono se to stupňuje až k závěru a ten je povedený. Příběh působí tajemně a je to dobře vymyšlené.


alishek
08.03.2022 3 z 5

Námět příběhu byl velice zajímavý, ale přijde mi, ze mu prostě něco chybělo, abych mohla říci, že to je super knížka. Vůbec netuším, proč je knížka brána jako horor, když v ní nic hororového není.

Irsaf
03.03.2022 3 z 5

Tohle, že má být horor…? To snad nemůže nikdo myslet vážně…
Za me tohle doporučit určitě nemůžu…
Na začátku jsem chtěla knížku odložit, ale byla jsem zvědavá co se z toho vyklube…
Nic moc teda…

essene
08.06.2020 odpad!

nic moc,nějak mě to nezaujalo

Alena_S
07.03.2020

Anotace několikrát zmiňuje humor. A stejně jsem, až na pár hlášek zvířecích hrdinů, žádný nenašla, vlastně mi bylo chvilkami trošku zle. Až poslední čtvrtina knihy mě odměnila za to, že jsem vydržela do konce, kéž by to celé bylo v tomto duchu. Stejně mám pocit, že to původně měl být komorní horor s upíry, dodatečně upravený na zviřátka.
Ještě jsem vyfotila knihu vedle kocoura, asi mi to přišlo vtipné (byť není pekelný), a těším se, až to vrátím do knihovny.

Alma-Nacida
10.08.2019 3 z 5

To byla celkem ujetá hororová srandička. Já mám ráda kočky, psy i horory, když se bojím, ale nezvedá se mi žaludek. Takže jsem si to paradoxně celkem užila. Ale pozor, kouká mi přes rameno Micka, krucinál, snad se to nedozví sám Belzebub...;)

Džajna1
14.03.2019 1 z 5

Ehm. Čekala jsem, že to bude vtipné. Nebylo. Vůbec. A nebo ten humor šel nějak kolem mě. Po dočtení knihy jsem si znovu přečetla anotaci, abych zjistila, kde jsem přišla na to, že to má být vtipné. zjistila jsem, že anotaci psal někdo, kdo asi knížku jen prolistoval.
Čekala jsem kočičí gremliny s horkou linkou do pekla. Nebo Salema ze Sabriny. Dostala jsem vážně myšlený pokus o děsivé kočky, které byly spíš trapné.
Zasmála jsem se jen u toho, když podruhé přejeli Kapitána.

Lucillle
19.01.2019 5 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek, sama bych si ji nikdy nekoupila, ale nakonec se mi vážně líbila. Je to taková střelenost, ale dobře se mi četla a nakonec jsem se u ní dobře bavila. Kapitán Kocour se stal na nějakou dobu naším soukromým vtípkem.

Znedla
25.06.2018 3 z 5

Přečteno jako Výzva 2018 - Kniha, kde hraje roli knihovna (knihovník, knihovnice), jinak bych se k takové knize asi dost těžko dostala.
Je to taková "ptákovina", co se čte docela dobře. Do hororu, dle mého, měla kniha dost daleko, brala jsem celý příběh hodně s nadsázkou.
Kočky jsem nikdy moc nemusela, takže teď když vidím velkého černého kocoura jsem ještě víc ostražitější.... :-).

niki-chan
25.01.2018 3 z 5

Nebylo to špatné čtení, ale takové zvláštní. Začátek navnadil, ale jak se příběh rozvíjel, začala být orientace v něm chaotická a konec byl naprosto zbytečně useklý, ve finále se čtenář nic nedozvěděl, škoda. A s hororem to má společný akorát název.

Ťapulka
16.01.2018 4 z 5

Knížka je moc zajímavě napsaná, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je to taková pěkná bláznivina, za sebe ji doporučuji k přečtení. Že jsou kočky lumpice, to všichni víme :-) teď si budu muset se svými dvěma kocourky promluvit a víc je sledovat.

Salinka
03.08.2017 2 z 5

Tak já nevím, ale asi to byla blbost...nutně jsem potřebovala něco "tenkého" ke čtení, abych překlenula týden mezi dočtenou a rezervovanou knihou a v knihovně jsem po delším hledání narazila na tohle. Zaujalo mě to, ale po několika stránkách mi to přišlo takové... já nevím, zvláštní? Přečetla jsem to, ale už bych se k tomu nikdy nevrátila. Ta poslední část mi přišla vysloveně "ujetá", jinak se to nazvat nedá. Napsané to bylo celkem dobře, dalo se to číst, ale obsahově to bylo divné. Na zadní straně obálky je kniha popsána jako "vtipný horor" - není to ani vtipné ani horor. Takže tuto knihu za sebe opravdu nedoporučuji číst :-)

LordSnape
28.06.2015 3 z 5

Miluji kočky a nemám rád psy a tahle kniha můj pohled na věc rozhodně nezmění. Je příliš zmatená a Rogerova osobnost nebo motiv chcete-li, tak nějak nedával ke konci už moc smysl.

Pivísek
29.04.2015 3 z 5

Zajímavá novelka, přestože konec se mírně podobal chaosu. Jakoby autorka chtěla rychle ukončit příběh a trochu se do děje zamotala... Ale jinak hezké! :o)

Hellou
03.02.2015 3 z 5

Nikdy jsem neměla kočky ráda :-)

Oksalakka
09.12.2014 3 z 5

Zlovolná myší (psí?) propaganda. Tohle by žádný kocourek nikdy neudělal.

medvěd
13.11.2014 4 z 5

už i kočky se nezdají být tím, čím jsou ..... o psech nemluvě. Po přečtení knihy přistupuji ke kočce své švagrové s obavami. Pěkné

Štítky knihy

kočky

Autorovy knížky

Lynne Truss
anglická, 1955
2014  66%Pekelný kocour