Pečuj o své démony

Pečuj o své démony https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141998/bmid_pecuj-o-sve-demony-OJY-141998.png 4 38 13

Význačná vůdčí osobnost amerického buddhismu Tsulrim Allione vysvětluje, že čím usilovněji bojujeme proti svým démonům, tím silnějšími se tito démoni stávají. Pokud se od tohoto boje chceme osvobodit jednou provždy, musíme svůj přístup obrátit a svým démonům věnovat potřebnou péči. Autorka v knize poprvé přizpůsobuje revoluční moudrost největší tibetské duchovní učitelky západnímu vnímání, a zpřístupňuje tak nesmírně účinnou metodu pro vypořádání se s vnitřními nepřáteli, kteří podkopávají ty nejlepší záměry člověka. Péče o démony založená na neobyčejně jednoduché, přesto však účinné technice o pěti krocích, v hlavních rysech naznačuje strategii pro transformaci negativních emocí, vztahů, strachů, nemocí a sebedestruktivních vzorců. Tím, že své démony poznáte, dáte jim podobu a nasytíte je, se můžete z této bitvy vysvobodit. A tento model posunu od boje k nasycení démonů je možné uplatnit nejen na osobní výzvy a problémy jednotlivců, ale i na problémy světa v širokém měřítku. Kniha Pečuj o své démony obohacená o detailní příklady toho, jak jiní lidé transformovali své vlastní démony, vám poskytne pozoruhodný nový vhled do sil, jež hrozí, že vás přemohou, spolu s nástroji k dosažení vnitřního míru.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Maitrea
Originální název:

Feeding your demons


více info...

Přidat komentář

painthers
19.11.2022 3 z 5

Kniha čtivá a v lecčems podnětná - v buddhistické teorii vysvětluje akceptaci svých personifikovaných negativních stránek a pomocí imaginace jejich zvědomění a rozpouštění v soucitu.
Některé konkrétní případy této metody chödu mi přišly až moc přehnané. V druhé části knihy se autorka věnuje rozdělení různých lidských démonů (včetně egocentričnosti, démonů euforie z úspěchu apod.).

Kyri
15.03.2022 3 z 5

Jeden z několika konceptů, jak pracovat se subosobnostmi. Přišla mi zajímavá úvodní část, která zahrnuje fakta, filosofii přístupu... Naopak naznačování, že touto metodou autorka ovlivnila nějakoho jiného, mi přišlo nemístné, a výrazně to shodilo můj pohled na důvěryhodnost autorky. Typologii démonů jsem přeskočila, přišla mi nadbytečná. Celkově musí být člověk, který by to chtěl praktikovat sám, velmi pokročilý v oblasti meditace.


Alma5
02.02.2022 4 z 5

Metoda práce s "démony" je v knize pěkně vysvětlená i popsaná, připadá mi smysluplná. Ale na vlastní praktikování je asi potřeba nějaká větší představivost. Při postupu podle knihy se mi buď žádný démon neobjevil, a když už se něco jakž takž objevilo, tak nepřicházely žádné odpovědi na otázky...

Khalia
20.09.2021 5 z 5

Měla jsem nějaká očekávání, ale tahle kniha je dost předčila :) Mám už za sebou spoustu práce se spoustou různých forem terapií a sebepoznávání, ale tato metoda jako by je nějakým způsobem shrnovala do jedné. Jsem příjemně překvapená srozumitelným výkladem i účinností této metody.

Handygirl
24.01.2021 4 z 5

Přiznávám se, celou od hlavy až k patě jsem ji nedočetla, tím, že jsem se za svůj život s nějakou tou formou terapie už setkala prvotní návod je podle mě skvělý, pokud něco řeším pravidelně jej praktikuji, přináší mi klid v duši a hlubší pochopení příčiny.

Pavla-Adina
07.09.2020 2 z 5

Hlavní myšlenky knihy vycházejí z buddhistického i tibetského učení a dají se aplikovat na běžné démony nebo i bohy, kteří nám znepříjemňují život. Tím, že je pochopíme, nasytíme a staneme se jimi, měli bychom se svými démony vyrovnat. Učení pěti kroků je neustále probíráno z mnoha pohledů a variant.

kakaba4818
15.08.2020 3 z 5

Kniha se čte dobře. Možná bych řekla, že těch příběhů od jednotlivých praktikantů této metody je až dost, některé jsem přeskočila. Určitě tuto metodu zařadím mezi další léčebné techniky, kterými se zabývám.

Ashi
27.07.2020 3 z 5

Z knihy jsem trochu rozpolcena.
Na jednu stranu se mi velice líbily příběhy z praxe a popis různých démonů.
Na druhou stranu KAŽDÝ příběh s démonem končí tím, že démon chce být milován a cítit se štastně a chybí mu láska. Vážně je tohle příčina VŠECH problémů?
I když se mi dle metody povedlo démona lokalizovat a vizualizovat, tak odpověď na otázku "Co potřebuje" ke mně opravdu nepřicházela.
Ale uvědomila jsem si, že jsou strachy na sebe navázané a popravdě, všechny strachy nakonec končí u strachu ze smrti.

martunka
07.07.2020 5 z 5

Jsem ráda, že jsem si tuhle knihu koupila. Rozhodně stojí za to si ji přečíst a zkusit prakticky využít její rady.

anansie
29.02.2020 3 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila, ale zklamala mě. Očekávala jsem hlubší a detailnější vhled, zejména co se propojení s buddhistickými myšlenkami týče. Ale kromě propracované metody o několika krocích to bylo pro mě spíše jen povrchnější resumé "běžných" neduhů dnešní doby. Metoda sama o sobě se mi jeví jako velmi nepraktická, pro někoho, kdo není zvyklý se podívat do svého nitra, může vyznívat jen jako nějaké divadýlko. A pro toho, kdo už umí se sebou trochu pracovat, je rozhodně jednodušší a praktičtější zvolit přímou meditaci, čili to, co autorka v knize zmiňovala jako přímou cestu k osvobození. Za přečtení by ještě tak stála kapitola o egocentričnosti, jinak za mě zbytečný balast (který ale většinou západní člověk tolik miluje), mnohem větší užitek člověku udělá, když se vrhne rovnou na meditování, k čemuž doporučuji velmi krásnou a jednoduše napsanou knížečku Jak meditovat od Pema Chodron.

paníDoylová
16.01.2020 5 z 5

Kniha mi už několik let opravdu pomáhá. Je to kouzelné dobrodružství.... :)

sybik1
30.12.2019 5 z 5

Praktická několika-kroková metoda sebe-terapie nenáročná na vnější potřeby; základem je potkávání se s potlačovanými věcmi v sobě (démoni) a v jejím rámci naplňováním souvisejících skutečných potřeb ("pečování"), tj. ne pouze uspokojování lokálních tužeb. Obsahuje spoustu příkladů z praktikování jednotlivými osobami. Pokročilé kapitoly (o egu a přímém osvobození) jsem četl jedním dechem, jejich uskutečňování ovšem vyžaduje patřičný cvik.

sira
28.06.2019 5 z 5

Zajímavý přístup, jak pracovat s různými formami svých strachů a obav. Rozhodně vyzkouším.
V knize je podrobný návod, jak tuto metodu praktikovat. Oceňuji, že k tomu nepotřebujeme nikoho jiného, ani žádné speciální pomůcky.

Štítky knihy

tibetský buddhismus

Autorovy další knížky

Tsultrim Allione
americká, 1947
2012  81%Pečuj o své démony
2015  75%Moudré ženy

Kniha Pečuj o své démony je v

Právě čtených3x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce21x
Chystám se číst80x
Chci si koupit35x
dalších seznamech1x