Pavel Callta: Moje momenty

Pavel Callta: Moje momenty https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422728/bmid_pavel-callta-moje-momenty-20j-422728.jpg 3 22 22

Pavel Callta si psal deník už od čtrnácti let. A přesně od té doby šel systematicky za svým snem – stát se zpěvákem. Postupně vás seznámí s nejrůznějšími životními křižovatkami, na které se během své cesty dostal. Nechybí první lásky, zklamání, první pracovní nabídky, úspěchy a poznání příjemné stránky slávy. I přestože byly chvíle, kdy se k němu osud obrátil zády, neztrácel sympatický zpěvák naději a nepřestával na sobě pracovat. A vyplatilo se! „Tento deník je průřez mým životem od čtrnácti do třiceti let. Zápisky jsem si nepsal každý den, to by z toho byla knížka, kterou by nikdo neunesl (v obou slova smyslech). Psal jsem vždycky, když jsem potřeboval něco zaznamenat, sdělit nebo se z něčeho vypsat. Je to má cesta a důležité momenty mého života.“... celý text

Přidat komentář

Karol.benes
17.01.2023 5 z 5

Je to hodně autentické a hezky se mi to četlo. Musím říct, že emocí tam je hodně, jak těch pozitivních, tak i smutných a je vidět, že to nemá v životě jednoduché. Muselo dát odvahu to vydat a myslím si, že je Pavel hodný člověk. Těším se na další díl, pokud bude.

erined
05.03.2022 4 z 5

Kniha mě bavila číst a netušila jsem, že Pavel měl tak těžký život. Spousta lidí ale knihu zkritizovala, v čemž může hrát roli to, že Callta patří mezi mé oblíbené zpěváky, a tak to beru jinak. Ať je to jak chce, mně se kniha líbila a jednu hvězdičku strhávám za to, že byly pasáže, kde kniha nebyla tak čtivá, což mě od čtení chvílemi odrazovalo, a tak jsem ji četla déle než jsem počítala. Pasáže se daly zkrátit, ale už by to pak nebyl "kompletní" deníček o který se s námi chtěl Pavel podělit, takže naprosto chápu.


Nikča123
02.10.2020 4 z 5

Ahoj,
na konci knihy pavel prosí o zpětnou vazbu, tak tady je.
Knihu jsem přečetla skoro jedním nádechem, musím se přiznat, že jsem do chvíle než jsem si knihu přečetla ani netušila kdo Pavel Callta je. Jo dobrý znala jsem pár písniček, ale to je vše, proto mě celkem udivuje jaký měl těžký život. Když v knize psal o tom jak mu umírá maminka musím říct že mě to vzalo a brečela jsem taky. Měla jsem hodně emocí při čtení téhle knihy někdy na mě pavel přenesl svou depku někdy jsem se smála , ale hlavně jsem si uvědomila co od života chci! Stanovit si cíle a nějak se jich držet i když to nevýjde hned napoprvé. Těším se na další díl tvého deníku a doufám , že to bude dřív než v 50.

Pejuška
08.07.2020 3 z 5

Knihu jsem si koupila z vlastní iniciativy, a bavit mě začala asi až od poloviny. Bylo zajímavé pozorovat vývoj od puberťáka k mladému klukovi. Obdivuju, jak zvládl smrt obou rodičů, jeho houževnatost na to, jak si šel za svými sny, rozvíjel se. Ne každý z nás to zvládne, a ne každému z nás se to podaří.

Špekyn
22.04.2020 2 z 5

Fajn kniha pro fanoušky, ehm, tedy spíš pro fanynky tohoto zpěváka. Je sice zajímavé číst autentické zápisky a sledovat přerod z puberťáka v dospělého muže, co si jde za svými sny, ale neustálé střídání holek a nálad mi poněkud změnilo pohled na tohoto mladého muže...

Lucif
02.04.2020 4 z 5

Náš oblíbený zpěvák, trochu pošuk, ale máme ho rádi :0*.

Bezva motivace (nejen) pro puberťáky - psaní deníku všeobecně (vypsání se z nějakých depek či sdílení radosti), čemu se vyhnout, JAK JE DŮLEŽITÉ MÍT SVÉ KONÍČKY A JÍT ZA SVÝM SNEM = poslední 2 body jsou pro všechny věkové kategorie ;0). Určitě zajímavé čtení. Vyjímečně nedám 5*, protože tam z mého pohledu jsou rezervy (ale na to, že je to jeho prvotina, "cajk" :D)

AloneJane
19.01.2020 1 z 5

No...tedy uff...přiznávám, že jsem tedy knihu četla déle, než jsem čekala. Popravdě nevadila by mi autentičnost, ale...Pavlovi písničky mě dřív oslovili rozhodně víc, než číst tuhle knihu. Střídat jednu holku za druhou, pařba, atd. a k tomu depky a nespokojenost v podstatě pořád dokola. Nejspíš mě to neoslovilo, protože mé dospívání tak divoké nebylo, nebo nevím. Za mě bohužel celkem zklamání. Nedozvěděla jsem se z knihy nic tak převratného, aby to tyhle pocity vyvážilo.

LiLinka
04.11.2019 5 z 5

Jak je již uvedeno na přebalu, kniha je opravdu hodně autentická. Vždyť je to vlastně souhrn událostí, které napsal sám život... Velmi oceňuji styl psaní, který zůstal zachovaný přesně tak, jak ho má Pavel ve svém deníčku. Skvělé jsou pasáže, kde Pavel reaguje na některé situace z dnešního pohledu, těch tam mohlo být i více. Knihu určitě doporučuji přečíst, stránky ubýhají jedna za druhou a dozvíte se plno zajímavých informací, které jsou mnohdy nečekané.

jithushka
02.11.2019 1 z 5

Pořád přemýšlím, jaký byl vlastně smysl a cíl téhle knihy. Jestli nakladatelství hodlalo vytěžit co nejvíce z fanynek, nebo jestli tento typ knih je novým standardem?

Na 300 stránkách se střídá v podstatě jen toto - depka a zoufání si nad životem, nespočet dam a zamilování se, peněze, cestování a pak teda nějaký vývoj kariéry.

Možná nejsem úplně cílová skupina, ale úplně nevím, na jaký věk kniha cílí - teenageři, ještě mladší čtenáři? Kniha mi vlastně dala jen to, že už nemůžu Pavla ani poslouchat.

Určitě je vidět vývoj osobnosti od počátku knihy do konce a chtělo to asi i odvahu zápisky vydat, ale za mě prostě ne. Jako kdybych četla fikci o člověku, který je psychicky úplně na dně a jeho život je prázdný a snaží se život zaplnit aktivitami tak, aby tu prázdnotu zaplnil, popř. přepil...

Štítky knihy

deníky zpěváci autobiografie

Autorovy knížky

Pavel Callta
česká, 1989
2019  67%Pavel Callta: Moje momenty