Parkourista

Parkourista https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423830/bmid_parkourista-7II-423830.jpg 4 42 14

Dospívající David neví co se sebou, se svým životem. Náhodné setkání s parkouristy mu ukáže cestu ke sportu, který posouvá hranice fyzického těla i mentality. David v parkouru a nachází sám sebe i opravdové přátelství. První láska ho ale svede na zcestí a dovede až ke spáchání trestného činu. Morální boj, vina a zrada, to vše je dospívající chlapec nucen řešit. Díky parkouristům ale hlavní hrdina nalezne cestu zpět – sám k sobě i k parkouru, díky němuž posunul své hranice na hranice dospělosti. Kniha je určena čtenářům od 12 let.... celý text

Přidat komentář

KláraH.
18.02.2024 5 z 5

Velmi realistický a přitom uvěřitelný popis toho, jak si hormony mohou pohrát s úsudkem. Noc není úplně černobílé. Pro věk svých čtenářů je to velmi užitečná kniha. Lousknuto jako audiokniha za jednu cestu na lyže do Alp. Jako rodiči se mi některé pasáže poslouchaly jen velmi těžko, kdy vidíte, jak se ten kluk řítí do průseru a není mu pomoci. A přitom ho TAK chápete...
Dvě věci bychom jako rodina vytkli:
1. Otázka antikoncepce - nula
2. Reakce Luba "po činu" byla docela pozitivní, to jediné je asi méně uvěřitelné

pohoda58
15.08.2023 5 z 5

Zajímavá kniha s perfektním tématem.


simca9342
04.07.2023 5 z 5

Přečíst název knihy pro mládež mi trvalo asi vteřinu. S významem slova parkour to bylo trochu horší. Myslela jsem, že se jezdí na skejtu a předvádí se triky. Je to trochu jinak. Na to přijde David, který náhodou objeví svět parkouru a to na obyčejném místě. Beigádničí na tenisových kurtech , protože doma to má trochu složitější. Žije jen s mámou a ségrou a v posledních letech nevychází s penězi. Přátelství a navazovanim nových vztahů jsou fajn na socializaci, ale někdy vedou k velkým problémům. Svědkem je jak David tak osmiletá Naty.
Tragédie, související s policejním zásahem ukáže Davidovi, že sport není to pravé. Vrátí se ke skejtu někdy?

Na příběhu se mi líbilo vysvětlení, co je to rozvod a jak ovlivňuje ty, kteří si tím procesem musí procházet i v dnešní době. Hlavně, když jde o děti.

Danago
11.05.2022 5 z 5

Příběh hlavně pro kluky , klidně od 12ti let. Ale mě to bavilo moc. Můžu doporučit klukům i holkám i jejich rodičům.

Iva2911
27.04.2022 4 z 5

Kniha nejen pro -náctileté. Kdo kým je a kam patří, kam se chce zařadit nebo už je čas být sám sebou bez ohledu na druhé? Krásná kniha o hledání sebe sama i skrze své okolí...

Bejby61
28.01.2021

Perfektní námět. Myslím, že se bude líbit náctiletým klukům i holkám. Smekám i před ilustracemi.

El1508
29.08.2020

Zajímavá knížka pro náctileté, přečetla jsem také a líbila mi.

LenkaKT
19.08.2020

Foglarovka pro 21. století. Líbí se mi. Teď ji ještě předhodím jednomu parkouristovi, co jen tak něco nedočte a uvidíme. Myslím, že se mu bude líbit.

8288
14.06.2020 5 z 5

je to super kniha

KnihomolkaKami
16.03.2020 4 z 5

Bylo to zajímavé. Kniha poukazuje na to, co se může stát, když si nedáme pozor na to, s kým se stýkáme. Navíc je tu vidět, že když něco chcete, stačí si jít za svým.

Lzicenka
27.02.2020 5 z 5

Myslím, že pro cílovou skupinu (a že pro patnáctiletý kluky zas tolik knih z reálného života není) je to super, rok života jednoho kluka, který si musí svět osahat a nenechá si moc poradit... ve věku, kdy pro kluka není důležité vědět, jaké příjmení má kámoš, ale to, že s ním můžu trávit čas...

ala88
12.01.2020 5 z 5

Skvělá kniha pro mladé i dospělé. Můj syn ji přečetl jedním dechem a že jinak téměř nečte. I já ji ze zvědavosti přečetla a také mě bavila.... o knížce jsme si pak se synem povídali, bylo to super! doporučila bych ji jako povinnou četbu! Silný příběh, atraktivní prostředí a otázky morální zodpovědnosti, které život staví před každého z nás....děkuji autorce!

maca5449
25.12.2019 4 z 5

Přesně, jak říká Babouš.

Já teda byla chvíli v rozpacích, protože takhle podle mě patnáctiletý výrostci neuvažujou... ale není mi 15 a nejsem kluk, takže co já vím, že jo?

Rozhodně super. Jsem šťoura a hnidopich, tak bych si našla pár výhrad, ale bude to spíše tím, že nejsem tak úplně cílovka. Za odpoledne přečteno, bavilo mě to, ilustrace se mi moc líbily (až na TU jednu, protože mi vyspoilerovala nejdramatičtější okamžik knihy!), líbí se mi i zpracování, kvalitní papír, pevné desky, jojo, to já můžu.

Babouš
10.12.2019 4 z 5

Je to spíš young než adult, hlavnímu hrdinovi je asi 14, ale pro mě to byla bezvadná oddechovka, která varuje před falešnými kamarády a ukazuje, že každý čin má svůj následek. Nejvíc se mi líbilo, že čtenářům kniha představuje, jak cool je pohyb - úplně mě to namotivovalo chodit do fitka s větším nadšením. Vzhledem k tomu, že jsem asi dvakrát starší než cílový čtenář, samozřejmě knize můžu vytknout průhlednou zápletku a rychlý konec, ale být mi třináct, tak Lubovi a ostatním založím fanklub!