Papežská magie: Okultní praktiky v katolické církvi

Papežská magie: Okultní praktiky v katolické církvi https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44609/bmid_papezska-magie-okultni-praktiky-v-k-tI9-44609.jpg 3 15 4

V této otevřeně provokativní knize prověřuje přední okultní učenec Simon církví nepřiznaný vztah k zakázané magii. Zkoumá proslulý dokument ze 17.století - Grimoár papeže Honoria III.-, který je považován za jeden z nejďábelštějších okultních textů, Simon tak vnáší světlo i do nejčernějších koutů Vatikánu.

Esoterika, astrologie, okultismus Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Papal Magic: Occult Practices Within the Catholic Church , 2007


více info...

Přidat komentář

Lenka4
27.12.2023 1 z 5

Směsice všeho možného, co by se mohlo alespoň vzdáleně dotknout okultismu v církvi v první část knížky by si zasloužila ucelenější studii, vysvětlivky a zařazení do kontextu. Každý rituál nejprve vymyslel člověk a funguje jen tehdy, pokud se ostatní nechají jeho „tajemstvím“ očarovat, či se jim hodí pro vlastní účely. Doufejme, že v Grimoáru papeže Honoria III. nenaleznou inspiraci zdravotní pojišťovny, až jim dojdou peníze na léky: Proti bolení hlavy řekni: Millant, Vah, Vitalot, pak třikráte Pater. Proti každé horečce tři dny za sebou polykej kus papírku, na nějž vpíšeš: Agla, Garnaze, Eglatus, Egla.

eraserhead
01.03.2017 3 z 5

Tohle je vlastně prakticky nehodnotitelné. Na druhou stranu je to docela zajímavé a zábavné, ať už k tomu přistupujete z jakéhokoliv úhlu. Zasvěceným a těm, kteří tomu věří, to může něco dát. Těm, kteří tomu nevěří nebo se vůči tomu vymezují z ateistického hlediska to, minimálně úvodní esej, může poskytnout hned několik (pravda, nijak extra nepodložených) kusů střeliva. Každopádně to pobaví. Mě to alespoň pobavilo. Obzvláště část obsahující Grimoár, v něm se dají nalézt fakt perly. 2.5*


Murphy722
31.10.2012 4 z 5

Kniha jako taková je spíše médium zájmu. Koho zajímá tajemno a okultismus, ať si přečte. Odkazuje na všechny zvěrstva co se ve Vatikánu děly a možné, že jich ještě mnoho je skryto našim zrakům. Je spíše psaná s jakýmsi druhem odporu proti církvi, než vědecky pojednávající.

Swatulkaa
26.03.2011 3 z 5

Kniha není špatná. Zajímavá, ale není to žádná sláva. Za přečtení stojí.

Štítky knihy

magie Vatikán papežové

Autorovy knížky

Simon
americká
2008  64%Papežská magie: Okultní praktiky v katolické církvi

Kniha Papežská magie: Okultní praktiky v katolické církvi je v

Přečtených27x
Knihotéce36x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x