Pán modrého meče

Pán modrého meče https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70604/bmid_pan-modreho-mece-65c8c33494223.jpg 4 60 11

Pán modrého meče série

< 2. díl >

Rad Haager se vrací ke svému kmeni společně s věrným průvodem, obřím psem Terrem. Zdá se, že je vše v pořádku. Ale démon z láhve byl již vypuštěn a střet pastevecké civilizace a města Romy s blíží... Konflikt se zdá být neodvratný.

Přidat komentář

Eillen
04.05.2021 2 z 5

Nejprve musím podotknout, že jsem netušila, že by kniha byla druhým dílem série. V Edici Pevnost jsem prostě sáhla po další knize.
Naštěstí neznalost prvního dílu vůbec nevadí a člověk se při čtení neztrácí.
Jenže po dějové stránce už mi to přišlo slabší. Při čtení jsem měla pocit, že autor rozdává karty a že musí být další díl, ve kterém se to rozjede naplno. A pak se to na pár stránkách ukončí nejsnazším možným způsobem, který prostě vyjde... Snad jen odhalení tajemného Hlasu bylo milým překvapením.

Luigi1
25.04.2021 5 z 5

Rád jsem si přečetl znova tyto příběhy.


NemmamSlov
17.06.2020 3 z 5

Rad Haager pokračuje v boji proti mestu Roma. Obyvatelia Romy sú oproti obyvateľom voľných pláni v obrovskej technologickej výhode, kde nasadzujú na vyhladenie primitívneho života androidov. Druhý diel je, čo sa týka počtu strán, útlejší, čo je na škodu, lebo autor nezvládal vopchať to obrovské množstvo informácií do príbehu. Pár krát som musel knihu odložiť, pretože ma pri čítaní nudila a vadilo mi skákanie z jednej dejovej linky na druhú. No záver bol o mnoho lepší. Autor dokázal príbeh učesať a dať tomu hlavu a pätu. Uvidíme, čo prinesie 3. časť. Zatial hodnotím sériu modrého meča pozitívne.

Malarkey
07.03.2018 3 z 5

První díl série byl rozhodně o dost lepší a mohutnější, co se příběhu týče. Samotný příběh sice není špatný, ale na svoji délku se do sebe snaží nahustit co nejvíce ze začátku vcelku jednoduchého příběhu, který se postupně rozvětvuje. Dalo mi práci to popravdě dočíst. Možná to také bylo tím, že mě příběh už tolik nedokázal šokovat návazností na současnost jako předchozí díl.

Turlogh
27.11.2017 5 z 5

Knihu jsem nečetl, nicméně mám doma sesbírané všechny části ze sedmičky pionýrů s geniálními ilustracemi Miroslava Schönberga, jehož považuji za důstojného nástupce velkého Káji Saudka. A je to jak textově, tak obrázkově skutečná pecka! Asi nejlepší z díla Ondřeje Neffa. Vřele doporučuji milovníkům sci-fi a fantasy. Pět hvězd.

tenax
09.01.2016 4 z 5

Dávné časopisecké vydání mě nějak minulo, tak jsem s chutí sáhl po knižní verzi. Kdysi bych si to asi vychutnal víc, ale stejně jsem se pobavil. Neff snad neumí nudit.

schacco
03.07.2015 2 z 5

Nostalgie z dob, kdy byl člověk čerstvý teenager; jinak s odstupem času zoufale průměrné čtení. Mimochodem, kdo by v době graviplánů a silových polí vytvářejících atmosféru celých planet uvažoval o chladných zbraních jako efektivních bojových prostředcích?

Ladys
28.02.2014 4 z 5

Zub času lehounce pracuje, ale stejně mám tuhle serii rád. A komplet zakoupenou. Zas si to někdy přečtu

kloin
31.01.2014 4 z 5

Po dlouhé době jsem narazil na toto pokračování předchozího dílu. Vezmu si i další díl série k přečtení.

messi@h
30.11.-0001 4 z 5

Taky si Pána modrého meče pamatuju ze Sedmičky, velká nostalgie :)

pajonek
30.11.-0001 5 z 5

.....koncem osmdesátých let vycházel Pán modrého meče v Sedmičce pionýrů /pečlivě jsem stříhal synům/ ...... s výtečnými kresbami Mirka Schönberga / skvělý pokračovatel typické kresby nepřekonatelného Káji Saudka / ....... takže nezbývá než podložit prodlouženou část zad, usadit se a tuhle čtivou knihu smáznout na jeden zátah.......
ukázka kreseb Schönberga je na http://neviditelnypes.lidovky.cz/foto.asp?r=p_scifi&c=A070320_152917_p_scifi_hpe