Paměti Kleopatry II

Paměti Kleopatry II https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77595/bmid_pameti-kleopatry-ii-4gG-77595.jpg 4 19 4

Závěrečná část fiktivních zápisků egyptské královny z pera americké autorky dovádí její život až k tragickému završení. Román začíná okamžikem, kdy dvaadvacetiletá Kleopatra, zoufalá po návratu z exilu, vyhledá římského vojevůdce Julia Caesara, od něhož očekává pomoc a v němž najde svou životní lásku. Kromě rozsáhlého historického panoramatu pak čtenář může sledovat i osudový příběh vášně dvou silných osobností. Kniha končí ve chvíli, kdy po atentátu na Caesara a po porážce druhého muže, jehož miluje, Marka Antonia, dá Kleopatra přednost smrti z vlastních rukou, než by triumfálně prošla ulicemi Říma.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Memoirs of Cleopatra , 1997


více info...

Přidat komentář

Atanone
21.04.2017 5 z 5

Stejně jako první díl i tato kniha je velmi čtivá. Příběh Kleopatry láká spoustu umělců a knih na toto téma vyšlo už mnoho. Tato patří k těm nejlepším,co jsem četla

Natique
07.12.2013 4 z 5

Krásný příběh o životě Kleopatry VII. Patří mezi mé nejoblíbenější historické romány. U tohoto dílu bych se obešla bez těch rozsáhlých popisů bitvy.


orinka3
07.12.2013 5 z 5

I druhý díl si udržel dobrou úroveň a spád dílu prvního. Vím, že hrdinka příběhu je už dávno mrtvá, přesto jsem těžce nesla její prohry a zazlívala jsem jí špatný výběr druhého partnera, se kterým se prohrám vyhnout nemohla. Ach jo, je to pořád stejné, láska zaslepí a podrazí nohy i velikánům! Věřím, že i ten, kdo se nerad učí dějepis, po přečtení knihy změní názor a postavy z historie uvidí novýma očima.

Jindřiška
03.03.2012

Oba díly jsem přečetla velice rychle, výborně napsané, nyní čtu o dětech Kleopatry, které Octavianus po její smrti, jako zajatce odvezl do Rˇˇíma, je to od Moran Michel a jmenuje se Urozená vězenkyně, také moc pěkné počteníčko.

Štítky knihy

Kleopatra zfilmováno starověký Řím starověký Egypt

Autorovy další knížky

Margaret George
americká, 1943
1999  90%Paměti Kleopatry
1999  89%Paměti Kleopatry II