Paměti katovské rodiny Mydlářů, Druhý díl

Paměti katovské rodiny Mydlářů, Druhý díl https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518054/bmid_pameti-katovske-rodiny-mydlaru-druh-afq-518054.jpg 4 68 68

Kat Mydlář série

< 2. díl >

Slavný historický román úspěšného autora Josefa Svátka znovu vychází v moderním a čtivém vydání. Nalaďte své smysly a připravte se na dávku černého humoru a temných příběhů z minulosti. V knize "Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze" od proslulého autora Josefa Svátka se vydáte na divokou jízdu do světa mrazivých vyprávění a šokujících historek! Tato unikátní kniha odhaluje rodinné tajemství Mydlářů, kteří po generace sloužili jako pražští kati. Bude vás fascinovat jejich šokujícími příběhy, které ani zdaleka nejsou určeny pro slabší povahy. Odvažte se a vstupte do světa plného poprav, morbidních exekucí a nečekaných životních zvratů hlavního hrdina, a to vše zabaleno do neuvěřitelně poutavého vyprávění. Paměti Mydlářů vás vtáhnou do pražských ulic, kde se kříží historie, temnota a nezaměnitelná atmosféra staré Prahy. Budete výjimečně blízko této bizarní rodiny, která se nebojí posměšků a ústrků a vymyká se tradicím. Autor Vás provede tímto neobvyklým světem s doslova mistrným šarmem a vtipem. Pokud jste nadšenci černého humoru, milovníci temných příběhů a zároveň toužíte po poznání českých historických perliček, pak tato kniha je jako stvořená pro vás. Připojte se k rodině Mydlářů na jejich výstředním putování a připravte se na smích, zděšení a hluboké zamyšlení nad lidskou povahou. "Paměti katovské rodiny Mydlářů v Praze" jsou jedinečným důkazem toho, že temná skutečnost, romantika a historie mohou spolu vytvářet neuvěřitelně fascinující směs. Nechte se strhnout tímto nezvyklým příběhem, který vás rozesměje a pobaví, a zároveň vás donutí přemýšlet o tom, co všechno se skrývá v hlubinách lidské mysli.... celý text

Přidat komentář

DraculasLady
31.12.2022 5 z 5

Stránka za stránkou naší temné historie mě prostoupila skrz na skrz... Mydlář byl prostě pan Kat!

John6900
20.09.2022 5 z 5

Další část okénka do kousku naší historie. Moc zajímavé a hlavně čtivé. Doufám že stejně dobré bude i následující vyprávění jeho syna Jana.


Veveruška320
23.01.2022 5 z 5

Druhý díl o katu Mydláři,který nezklamal..kniha se mi moc líbila a je zajímavé vědět,co vše se odehrávalo kolem roku 1621-když bylo popraveno 28 pánů.....těším se na další díl.

haki34
21.03.2020 5 z 5

přečteno jakou soubor Paměti kata Mydláře. Můj koment tamtéž ;)

VladkaBU
27.02.2020 5 z 5

... i druhá kniha byla velice zajímavá, asi nejzajímavější byla kapitola o popravě 27 českých pánů, kterou znám z dějepisu. Stará čeština se mi líbí, je působivější, vtahuje čtenáře do těch dob

rlupinek
13.07.2019 4 z 5

Další díl 4dílných pamětí katovské rodiny Mydlářů, zajímavá sonda do zvyklostí tehdejší společnosti, pohled do hrdelních trestů a běžného života ve staroměstské katovně.

ivakola
21.10.2017 5 z 5

Stejně dobrá knížka příběhů pražského kata jako její první díl. Mě ta stará forma češtiny vůbec ve čtení nevadila, po pár stránkách jsem to vůbec nevnímala.

Kozel
10.04.2017 3 z 5

Archaická čeština byla znovu, stejně jako v prvním díle, překážkou pro plynulejší četbu,. Příběhem mě osobně však pokračování oslovilo více. Namátkou kapitola o magistru Kelleym nebo následná o veřejných pitvách s profesorem Jesenským (a předzvěsti jeho konce) či poněkud "akční" kapitola o vpádu Pasovských. Mydlář za několik lest svého řemesla vyrostl v profesionála a pozvedl svůj obor z bahna nečestnosti, v němž společnost katy topila. Vůbec druhý díl o Mydlářových peripetiích a životě nabízí mnoho zajímavých míst, ať už se jedná o historické reálie či trochu filozofičtější rovinu. Až škoda, že se jedná o román a nikoli skutečné zápisky

slunicko.98
12.03.2017 5 z 5

Krásné počteníčko o českých dějinách....To byly tresty,ne jako dneska,kdy si z toho moc nedělají.

evickakyticka
31.03.2011

Druhý díl Pamětí jsem dlouho zvažovala, jak hodnotit. Protože jsem četla asi před měsícem knížku Kat katem kata, kde většina exekucí byla popsána, zkazilo mi to pohled na ohodnocení knihy.
Snad bych jen vytkla, že narozdíl od prvního dílu, kde jsou více zmíněna jména jeho druhé manželky a jeho bratra, lépe se mi četla kniha jako příběh, v tomto díle není ani napsáno, proč se katu Mydlářovi říkalo Mistře Hanuši. Jestli jsem nepochopila, omlouvám se. Snad si spravím chuť na dalším díle.
A z toho důvodu tento díl hodnotit nebudu...