Palác zářícího měsíce

Palác zářícího měsíce https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309946/bmid_palac-zariciho-mesice-DMj-309946.jpg 4 33 14

Portrét starověké Číny – kde láska, ambice a věrnost mohou znamenat život i smrt – a ženy, která říši neochvějně vládla. Jako konkubína dostává Mei jednu tvrdou lekci za druhou, přesto jí svitne jiskřička naděje na splnění pozoruhodné věštby. Když potom palác rozdělí vzpoura, zamilovaná Mei dá v sázku příliš mnoho.

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Moon in the Palace , 2016


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
21.07.2022 4 z 5

Dovolenkový odpočinkový úlet do doby dávné - a země vzdálené ....

Zaujalo mne vyprávění ze staré Číny ....a příběh mladé a statečné Mei , která dává vše v sázku pro lepší život nejen svůj, ale i své rodiny ....

Je to příběh plný boje o moc, plný intrik , úskoků - hlavně ze strany žen, které tu nemají možnost seberealizace ....

A to by nebyla ženská autorka, aby do děje nezahrnula i lásku ....

Nedokážu posoudit, jak dalece je kniha postavena na historických podkladech, ale určitě je zajímavá ....

Allla9
03.10.2019 5 z 5

Intriky na čínském dvoře v letech 631 po Kr. až 648 po Kr. mě zasáhly - místy i znechutily. Příběh Mei je plný zla, ale naštěstí i lásky.


soukroma
05.03.2019 2 z 5

Příliš naivně psané, aby to bylo věrohodné. Jednoduchý styl, krátké věty, chudičký jazyk. Naštěstí občas dojde na citace z prastaré knihy Umění války, které text alespoň trochu oživí. Přes zajímavé prostředí (doslova líbivá kulisa paláce) a dobu se jedná jen o nepříliš zdařile ztvárněný příběh. 50%

orinka3
24.03.2018 5 z 5

Nejvíc ze všeho mě ohromila skutečnost, že ač má palác možná tisíc komnat - chybí v něm to základní: lidskost a láska. Smysl pro povinnost přehlušuje u malé Mei všechno ostatní. Ani ji nenapadne přemýšlet nad tím, že císař je odpudivé monstrum, které navíc trpí impotencí. Disciplína, kterou po generace vtloukali do hlav potomkům, nese ovoce. Kvůli rodině a rodinné cti dívka v sobě popře lásku a touží po tom, aby si jí císař vůbec všiml. Dokáže kvůli tomu čekat dlouhé měsíce. V paláci je každý sám. Přátelství je vzácná bylinka, které se v té nádheře nevede. No, a přestože Vyvolené, nemají nárok ani na pořádné jídlo. Divné mravy, teď bych si ráda přečetla něco o životě prostých lidí ve staré Číně. Znám pouze Dobrou zemi od Buckové, možná přijdu i na nějaké další stejně čtivé knihy.

terka95
26.02.2018 5 z 5

Příběhy z dávných dob příliš nečtu, ale tato kniha byla napsána velice čtive, mile, nenásilně.. moc se mi děj líbil, ich forma přidala na autenticitě a konec byl opravdu napínavý.
Když jsem zjistila, že se autorka opírala o skutečné dějiny, kniha v mých očích neskutečně stoupla a moc si přeju, aby vyšel v Česku i druhý díl.
Mrzí mě, že je kniha hodnocena na Datábázi spíše průměrně..ta hodnota tam myslím je :)
Hlavně kvůli autenticitě hodnotím 5*.
Pro ty, co už četli (může obsahovat spoilery):
Mei: https://cs.wikipedia.org/wiki/Wu_Ce-tchien
Bažant: https://en.wikipedia.org/wiki/Emperor_Gaozong_of_Tang
Tchaj-cung: https://cs.wikipedia.org/wiki/Tchaj-cung

DasaN
07.01.2018 5 z 5

Velmi zajímavý náhled na prostředí starověkého císařství v Číně. Kniha není žádné romantické klišé, ale přitom je tak příjemně romantická. Velmi pěkné čtení na zimní večery.

jluky
03.01.2018 2 z 5

Ĺutujem, ale mňa kniha neoslovila, je to také nemastné-neslané ..... Najviac sa vydarila obálka.

Květ
19.12.2017 3 z 5

Ač by se mohlo zdát, podle obálky a názvu, že se jedná o romantický slaďák, opak je pravdou. Děj se odehrává ve starověké Číně na císařském dvoře a knížka občas až překvapí brutálními scénami. Nechybí intriky, zrady a nenaplněné očekávání. Dle mého názoru průměr.

gossipavlina
29.07.2017 3 z 5

Průměrná pohádka pro dospělé, která je zajímavá jen prostředím, do kterého je vsazena.

Danago
29.06.2017 3 z 5

Knížka má nádhernou obálku , prostředí starověké Číny mě lákalo moc, ale samotným příběhem jsem byla docela zklamaná. Knížka byla spíše takový průměr. Chvílemi se mi jevila jako čínská pohádka. Prostředí královského paláce se mi líbilo je to exotické pro nás neznámé prostředí . Dost drsné vztahy mezi konkubínami nejrůznější intriky až šlo o život. Ale stejně to byla taková dobrodružná pohádka. No podle mě, jsou lepší knížky.

kocourjulie
20.06.2017 2 z 5

No ... kdybych nečetla Tajný deník čínské císařovny, možná by se mi to líbilo víc. Takhle mi to připadá jaksi nedodělané. Prostě Fabricius píše líp.

Rodaw
09.06.2017 5 z 5

Úžasná knížka :-)
Pozor, tohle není romantika!! Láska tam je , ale fakt hodně na pozadí :) Spíš bych to označila za dobrodružný příběh plný intrik! Skvěle vykreslena naprosto jiná kultura a hlavně naprosto odlišné priority a chápaní života. Bažant je můj velký oblíbenec a Mei skvělá hlavní hrdinka!
Brutalita tehdejší doby mě hodněkrát šokovala av téhle knížce je dle mého skvěle přiblížena.. Konec strhující a napínavý! V téhle knížce fakt padají hlavy (doslova), mnoho postav (které si třeba i oblíbíte) umře..
D O P O R U Č U J I!
A doufám, že se v Česku dočkáme i druhého dílu!:)

alnahu
06.04.2017 4 z 5

Docela ráda čtu knihy ze starověké Číny. Děj této knihy se odehrává roku 631- 648 po Kristu, za vlády císaře Tchaj-cunga . Mei po smrti otce se ve svých 13 letech dostane do paláce mezi vyvolené-jako konkubína k císaři. Je z tohoto údělu nadšená ,protože rodina po smrti otce přijde o vše a je vyhnána na ulici bez prostředků, tak se chce Mei o rodinu postarat sama .Život Mei na císařském dvoře není zrovna nejšťastnější, měla jiné představy-netušila ,že dostat se k císaři nebude lehké , ale najde zde přítelkyní, která se jmenuje Klenot a ta ji pomůže se k císaři dostat, ale nakonec i ona ji zradí. Císařský dvůr je plný intrik a boje o moc a vládu. Kniha se četla dobře, má krásnou poutavou obálku.

milunka21
27.11.2016 5 z 5

Tak nádherná kniha....Více info v recenzi. :-)

Štítky knihy

Čína

Autorovy knížky

2016  78%Palác zářícího měsíce