Otroci sexu

Otroci sexu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47335/bmid_otroci-sexu-fCn-47335.jpg 4 73 18

Podtitul: Sexuální zvrácenosti a nebezpečné deviace Kniha vznikala několik let za spolupráce sexuologů. Mapuje takřka veškeré úchylky, které se v populaci vyskytují, včetně těch veřejnosti zcela neznámých. Neobvyklé příběhy deviantů jsou psané formou detektivek a za každou z nich je vložen komentář sexuologa, psychiatra (PhDr. Weis, MUDr. Uzel, Doc. Hynek aj.) či právníka. Kniha začíná dějinami masturbace, která je pro všechny devianty klíčová, a pokračuje netradičními formami erotického uspokojení, dále neškodnými deviacemi (fetišismus aj.) až po nejzávažnější sexuálně motivované trestné činy - znásilnění a vraždy. Zabývá se i našimi nejznámějšími sadistickými vrahy - Hojer, Straka, Mrázek.... celý text

Přidat komentář

radaza
02.12.2023 1 z 5

Za mě literárně velmi slabá kniha, snažící se o autentičnost, která je velmi sporná. Opakující se jazyk v různých historkách často na hony vzdálený jazyku mládeže, střídající se osoby, to vše mě jen odpuzovalo. Korunou pro mě byla obhajoba Kulínského podle filosofie, když jsi na nezletilou moc hodný a milý, tak vlastně zneužívání nevadí nevadí. Podle autora zřejmě Kulínský dopředu věděl, , když se rozhodl přestoupit zákon, že to v těch dívkách žádné trauma nezanechá. A takže by to mohl vesele dělat, dokud by taková okolnost nenastala. Doufám, že se rozumbradové tohoto typu nevyskytují u soudů. Reakcí na jejich toleranci vůči deviantům jsou pak opačné extrémy typu Me Too.

p0stm0derna
14.07.2022 4 z 5

Zaujalo, aby ne, je to atraktivní téma (co nabízí šablona, to se i splní) i atraktivní koncept. Ale je tu velké ALE. Pochybnostmi o autenticitě, které prosakují spárami mezi komentáři, jsem nasákl i já. A tím jsem si vlastně uvědomil, že jsou pro mě významnější jednak odbornější kazuistiky, jednak přímá komunikace s úchyláky, jednak mimoděk projevená úchylka v jinak nesexuálním úkonu...třeba v uměleckém díle. Nicméně jako volná tvorba - jo, napínavé, zajímavé, úchylné, vydatné.

A teď vám řeknu příběh já:
Pan J. byl již jako malý chlapec nadprůměrně zvídavý. A pak přišla doba, kdy se ostatní chlapci začali zajímat o děvčata. Pan J. zjistil, že se mu děvčata také líbí, ale nestačí mu to. Nikdy nebyl úplně spokojen. Zážitek, který mu otevřel oči a určil celý jeho další život mohl probíhat snad nějak takto: Mezi chlapci se probíralo vše možné a přišlo i na sexuální zážitky, z nichž některé byly neobyčejně peprné, snad si je vypravěči i trochu domýšleli, aby nezůstali pozadu za kamarády. Pan J. si příběhy snadno zapamatoval a zjistil, že když si je doma zapisuje, cítí zvláštní naplnění. Později si vytrénoval svou trpělivost a zdrženlivost do té míry, že se mu lidé rádi svěřovali a považovali ho za dobrého posluchače. Popsaných stránek přibývalo. Inteligence pana J. je lehce nadprůměrná a není tedy překvapivé, že se rozhodl spojit příjemné s užitečným, naslouchat a publikovat i v profesním životě. Stal se novinářem. Když mu k ukojení jeho záliby nestačil pracovní den, vysedával na internetu, nebo vyrazil do míst, kde se dal očekávat zakázaný sexuální život a trpělivě čekal, připraven naslouchat. A připraven publikovat. Jako čerpadlo, které poctivě pohltí a vydá vše, čistou vodu i tajemný kal.

Názor psychomága: Myslím, že pokud si pan J. našel partnerku se kterou má hromadu dětí a pokud má v úctě své rodiče a pokud má dostastečný přísun vitaminu C, nevidím překážek aby neprožil alespoň průměrně hodnotný lidský život.

Názor právníka: Novinářská práce podléhá dost specifické legislativě a také zvyklostem syndykátu novinářů. Zákon je minimum morálky a zde vidím případné problémy spíš v rovině etické. Z pohledu právníka by bylo snažší pana J. zavřít za něco jiného, než za naslouchání.


záškodník
29.05.2022 5 z 5

Jízda. Ze všeho nejdříve, nejedná se o jakousi naučnou literaturu psychologie sexuality. S tímto očekáváním jsem do toho šel, nicméně jedná se o výpověď deviantních a duševně nemocných jedinců, kteří jak obálka napovídá, jsou otroky své chlípnosti. Zde jsem pochopil, jak prakticky naučné dílo to vlastně je. Příběhy těchto kreatur jsou stručné, nikoliv osekané, čtenář má příležitost se seznámit s počátečním impulsem jejich deviace. Pro některé to byla výchova a nefunkční domácnost, pro jiné to bylo opakované a gradující zneužívání, a některé čistě vrozená záležitost. Já osobně, kromě šťávy tohodle pokladu, ocenil především snahu o pochopení, které se hrdinové snažili získat (například poživatel dámské moči, když ji přirovnával ke Coca-Cole, a s nepochopením vyzýval čtenáře k zamyšlením nad sebou samými před tím, než začne křivit tvář nad nápojem, kterým se osvěžuje on).
Cením fakt, že na konci jednotlivých kapitol máme pohled sexuologa a jiných akademických znalců.
V každém případě je to veřejně nepřitažlivá literatura. V průměrném čtenáři vyvolá opovržení, znechucení, šok, či konečnou nechuť pokračovat. Já stejně jako mnoho čtenářů přede mnou, shledávám dílo krajně fascinující, naučné, zábavné, přitažlivě znepokojující, ale i čtivé a skvěle odvyprávěné (posloucháno jako audiokniha).
Tak na co čekáš? S chutí do toho! :)

eraserhead
22.01.2022 5 z 5

Knihu jsem sháněl dlouho. Dala mi přesně to, co jsem od ní čekal i s několika bonusy. Zajímavé zpracování, informační nadílka. Člověk je prostě tvor svérázný a pestrý. Výborná kniha.

tra-my5156
16.03.2021 4 z 5

Za celou dobu, co se vyžívám v literatuře, tohle je zaručeně dílo, které mě rozesmálo nejvíce. Chápu, jak nebezpečné to může být pro jedince, kteří se vychylují ze společnosti svým sexuálním životem, jak je složité pro ně koexistovat ve společnosti, kde podle nich ostatní lidé mají 'fádní' sexuální život, nicméně, tohle se může stát komukoliv z nás. Stále je třeba pohlížet na tyto jedince s empatií a právě proto je třeba jim v případě nouze pomoci a ne na ně koukat s opovržením.

effa
10.03.2020 5 z 5

Tohle prostě nemá chybu. Úžasná přehlídka těch nejneobvyklejších sexuálních úchylek, o kterých běžný člověk nemá ani tušení. Navíc perfektně zpracované.

VikyKleinik
26.02.2020 5 z 5

Narazil jsem na Otroky Sexu v podobě audioknihy. Zprvu to vypadalo, že se v ní budou řešit nejrůznější oblasti sexu z hlediska historického a možná i filosofického. Kniha se však skládá hlavně z výpovědí lidí, kteří jsou otroky své chlípnosti. Mě ty životní příběhy úchylů, deviantů či obětí zneužití fascinovali. Někdy jsem se divil, jaké příběhy píše sám život. Někdy jsem byl znechucen (živá spíž), někdy udiven (dětské homosexuální orgie, zrod zoofila) a někdy pobaven (povýšený sběratel moči). Hlavně však bylo zajímavé podrobně nahlédnout pod pokličku takových jedinců.
Poskytlo mi to jistou perspektivu.

Viděl jsem zde názor, který knihu odsoudil, protože se mu zdála vylhaná.
Výpovědi jsou častokrát natolik podivuhodné až šokující, že člověk z omezeným ponětím o lidských perverzích může setrvat v nedůvěryhodnosti. Já však viděl na webech jako "Návrat do reality", čeho se lidé dopouští a mám poměrně nastudovanou odvrácenou stránku lidství. Některé podivuhodné případy jsem znal i osobně (Roman Zaytsev), tudíž pro mě nebyl problém uvěřit.

PS: Knihy jsem poslouchal jako audioknihu a následně si ji i objednal, což mě vede k - Co je to za hnusnou obálku?

VincentPrince
26.01.2020 1 z 5

Přečetl jsem dost knih a až tahle mě donutila si založit profil na tomto webu. Seriozně mě zajímá, jestli je někdo doopravdy tak naivní a věří tomu, že takhle knížka je autentická? Přijde mi, že jsem ještě nikdy nečetl nic tak strašného. Vím, že takové sexuální deviace existují a možná i hodně z těch příběhů se někdy doopravdy staly. V téhle knížce ale byly rozhodně příběhy smyšlené.

Jednu hvězdu dávám za první kapitolu, která byla poměrně zajímavá.

Gordonlord
01.12.2019 2 z 5

V knize jsem se dozvěděl pár zajímavých faktů z historie sexu. Často i takových peprných perliček, týkajících se Platónova veřejného sebeukájení na náměstí plném lidí, či zálibě dalších slovutných a dodnes citovaných filosofů v prznění nezletilých dětí. Některá fakta člověku v hlavě zboří mýty o velkých postavách dějin.

Kniha je rozdělena do kapitol, z nichž každá pojednává o nějaké sexuální úchylce. Principem je vyprávění životního příběhu někoho, kdo tou úchylkou trpí a na konci kapitoly je zhodnocení problému odborníky a sexuology. Popisy některých úchylek jsou předvídatelné a a hodně rychle mě začaly nudit. Bylo to pořád to stejné dokola.

Tohle mohlo zaujmout snad jen na začátku 90. let, kdy byly lidi paf z toho, že se veřejně mluví o takových "tabu", jako jsou sexuální zvrácenosti. Dnes - pokud vám není čerstvě 13 - vás kniha snad ničím neohromí. V příbězích se jednoduše dočkáte přesně toho, co od jednotlivých úchylek čekáte a číst to pořád dokola začne být nuda. Závěrečná vyjádření odborníků potom nebyla také nikdy překvapivá.

Kladně hodnotím výpovědi největších sexuálních zvrhlíků v jedné ze závěrečných kapitol - u jejich "inteligence" a vnímání vlastní "neviny" jsem se vážně skvěle bavil.

Carmaykl
07.11.2019 5 z 5

nikdy mě nezajimaly knihy tohoto typu,ale klobouk dolu,tato se skutecně povedla.

růžovámakrela
02.07.2019 5 z 5

Nepřijde mi úplně fér stěžovat si na nedostatek erudovanosti jako tu v komentářích zaznívá. Pokud chce někdo super odbornou četbu, ať si pořídí Weisse nebo Zvěřinu, tohle není míněno jako učebnice, ostatně titul i obálka tomu víc než napovídá. Jedná se spíš o reportáže, rozhovory se skutečnými devianty, nicméně každý případ je přesto komentován sexuologem i právníkem. Dle mého názoru velmi poučná kniha i pro odborníky - žádná odborná sexuologická publikace (a že jich je jako šafránu) vám neukáže tolik kazuistik, jako dokázal nasbírat tenhle odvážnej novinář.

chamyl
18.04.2019 3 z 5

I když jsem úplně nevěděl, co od knihy čekat, tak jsem spíše zklamán. Doufal jsem přeci jenom ve více erudované povídání o tématech, o kterých se seriózní debata běžně nevede. Místo toho jsem často dostal skutečné víceméně (možná spíše méně) uvěřitelné historky zachycující nějakou reálnou anomálii, ale jejichž stavba stylisticky i výběrem slov až příliš připomíná rádobyerotické příběhy z laciné literatury. Celkový můj dojem je tedy spíše rozpačitý.

Clea3112
19.03.2019 4 z 5

Výstižný název. Na řadě rozmanitých příběhů z reálného života jsou představeny různé typy deviantů, kteří jsou prakticky v područí svého chtíče a kteří neumějí, nechtějí, nebo nemají sílu krotit své vrozené pudy. Kniha je psána věcně a plní bezesporu i svou edukační misi na poli sexuální osvěty.

heavy66
09.03.2019 4 z 5

Přečetl jsem to za den a moje pocity oscilovaly od smíchu, přes nevěřícné kroucení hlavou, až po znechucení!
A vzpomněl jsem si na tématické básničky z Občanského průkazu :

,,V přeplněné tramvaji,
frotéři se mačkají!
Ke štěstí jim totiž stačí,
když se na ně někdo tlačí!
Výhradně z těch důvodů,
nechybí v Májovém průvodu!"

,,Už to šustí, už to chrastí.
Z křoví lezou pederasti,
znásilnili za lesem, tajemníka SSM!"

jaroiva
15.01.2019 4 z 5

První 2/3 knížky bych hodnotila pěti hvězdičkami, poslední třetina na mě už byla asi moc, autor postupně přitvrzuje a bohužel těsně po přečtení si vždycky nejvíc pamatuju poslední část. A z téhle mi moc dobře není.

Mruskulka
11.10.2015 5 z 5

Super knížka :-) Jsou v ní různé sexuální deviace, o kterých se moc nemluví. Také v ní najdete komentáře od specialistů, jako je sexuolog či právník. Doporučuji :-)

Garik
18.02.2015 2 z 5

Nie je to iba svedectvo o tom, s čím všetkým sa možno v oblasti ľudskej sexuality a ľudského správania stretnúť. Kniha miestami vypovedá čo-to aj o samotnej sexuológii, resp. o myslení a názoroch samotných sexuológov. Mnohé ich, tu prezentované, názory vzbudzujú dojem, že títo odborníci (či aspoň časť z nich) sú vždy pripravení posunúť hranice „normálneho“. Už dnes dokážu ospravedlniť takmer všetko, až na tých pár výnimiek, na obhajobu ktorých si ešte stále netrúfajú. I keď akoby medzi riadkami... Veľmi poučné čítanie. V istom zmysle.

pastelka53
11.08.2013 5 z 5

Miluju příběhy o sexuálních zvrácenostech, občas si myslím, že i já jsem sama zvrácená! Knihu jsem zhltla za jeden den, nemohla jsem se od ní odtrhnout.

Štítky knihy

sex sexuální úchylky sexualita BDSM sexuální deviace

Autorovy další knížky

Jan Janula
česká, 1950
2010  80%Otroci sexu
2014  81%Vinaři
2000  80%Diagnóza: Deviant
2010  74%Život je jen náhoda?
2015  83%Vinaři 2

Kniha Otroci sexu je v

Přečtených97x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených3x
Knihotéce23x
Chystám se číst44x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x