Osudná plavba

Osudná plavba https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513479/bmid_osudna-plavba-L8y-513479.jpg 3 16 5

Listopad roku 1924. Zaoceánská loď Endeavour vyplouvá ze Southamptonu do New Yorku a na její palubě se kromě posádky nachází i dva tisíce pasažérů. Když je u paty schodiště nalezeno tělo postaršího muže, lodní důstojník Timothy Birch pokládá jeho smrt za tragickou nehodu. Nicméně James Temple, rázný inspektor ze Scotland Yardu, si je jist, že onomu zdánlivému neštěstí někdo napomohl. Birch se uvolí, že Templeovi pomůže s vyšetřováním, a stopa je rychle dovede ke krádeži nesmírně cenného obrazu, o jehož existenci věděl pouze majitel… a onen mrtvý muž. Do přistání v New Yorku zbývá jen několik dní, samotná Templeova přítomnost na palubě lodi působí stále podezřelejším dojmem a Birchovo pátrání po pachateli je plné nebezpečí. Pasažéři se zatím dál procházejí po palubách a někde mezi nimi čeká vrah…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

A Fatal Crossing , 2022


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
13.03.2024 2 z 5

Vyšetřované zločiny jsou trochu tuctové. Není to něco, co by čtenáře zvedalo ze židle. Případ sledujeme z pohledu lodního důstojníka, který je přidělen k detektivovi Templeovi. Temple je vcelku nesympatický polda a většinu svých myšlenkových pochodů si nechává pro sebe. Výslechy podezřelých jsou tak nějak bez šťávy.
Když jsem se postupně začal smiřovat s tím, že se jen zvolna pročtu k závěru, tak nastal překvapivý zvrat ( něco podobného jsem fakt nečekal), který absolutně změnil vývoj případu.
Byl to jednoznačně nejzajímavější moment. Jestli se kvůli tomu ovšem vyplatí přečíst celou knihu, tak to je otázka.

bozena3656
08.01.2024 4 z 5

Myslím,že je autor je hodně ovlivněn Agatou, ale nic méně příběhem to velice poutavý a rozuzlení velice překvapivé. Stojí za přečtení.


pollyanna
06.11.2023 2 z 5

Kniha na mě nezapůsobila. Ztrácela jsem se v postavách, neustálém přemítání... Přišlo mi to překombinované. Odkazy na A. Christie opět spíš proto, aby se kniha dobře prodávala, a snad i proto, že motivem bylo pátrání v uzavřeném prostoru, tedy na lodi, ovšem přeplněné pasažéry. Ovšem závěrečný zvrat, ten jsem doteď nestrávila.

Trpaslici-zena1
08.09.2023 3 z 5

Příběh se mi četl dobře. Když si zvyknete se dlouhé myšlenkové pochody hlavního hrdiny, bylo příjemné propátrat se k rozuzlení. Ale zvrat v závěru knihy byl na moji duši, toužící po spravedlnosti, trochu moc.

Áža707
13.07.2023 3 z 5

Kniha mi velmi připomíná detektivky od Agathy Christie. Hned na začátku příběhu máme nastíněný zásadní problém a v průběhu celé knihy pomalu odhalujeme jednotlivé události, souvislosti a vztahy.

Upřímně musím přiznat, že jsem za celou dobu neodhalila, kdo by mohl stát za vraždami a moje podezření se prokázala jako milná. Celkově bych řekla, že příběh trochu ztrácel na tom, že zde byl vyprávěn děj a obsahoval doopravdy minimum menších zvratů.

Nebudu lhát do strany 373 jsem si říkala: "OK, je to dobrý, ale..." byla jsem přesvědčena, že tomu dám tak 2 hvězdičky a říkala jsem si, že to mělo skvělý nápad, ale nebylo to dotažené do konce. ALE PAK přišel velký zvrat! Posledních 30 stran jsem četla 2x, protože jsem nemohla pochopit, co se tam stalo. Byla jsem úplně štronzo a nechápala, co s tam děje. Doopravdy to byl velký šok.

Doporučila bych všem, kteří mají pozvolné detektivky a miluji knihy Agathy Christie.

3.5/5 (sama si zatím nejsem moc jistá, zda 3.5 nebo 4 )

Štítky knihy

vraždy parníky dálková plavba Scotland Yard důstojníci vyšetřování

Autorovy knížky

Tom Hindle
americká
2023  68%Osudná plavba

Kniha Osudná plavba je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce46x
Chystám se číst23x
Chci si koupit3x