Ostrovy Atlantiku

Ostrovy Atlantiku https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492011/bmid_ostrovy-atlantiku-nk6-492011.jpg 5 22 7

Od českého rybníku Hluboký na Island, Azorské ostrovy a do Irska. Pro kluka, začteného až po uši do dobrodružných a cestovatelských knih, není patrně nic lákavějšího a exotičtějšího než ostrovy uprostřed moří a oceánů. My, vnitrozemští suchozemci, totiž nemůžeme život na ostrovech nikdy zcela pochopit, což jim dodává tajemný nádech neznáma. Když se pak stane, že ten český kluk vyroste v profesionálního fotografa, přírodovědce a ještě tak trochu blázna s citem pro dobrodružství, je otázka času, kdy si na ony dětské knihy rozpomene a zatouží mystické ostrovy zažít na vlastní kůži. Island, Irsko, Velká Británie, Azory či Kanárské ostrovy. Na všech těchto kouscích pevniny ve vodách Atlantiku prožil v posledních letech některá až stěží uvěřitelná dobrodružství Petr Jan Juračka, který přichází se svou již třetí knihou, ve které naleznete jeho doposud patrně nejlepší fotografie i texty. Dočtete se o tom, jaké to bylo létat dronem nad bouřícím aktivním vulkánem na Islandu, potápět se dlouhé hodiny v ledových vodách Irska s divokou samicí delfína, málem utonout kvůli polární záři, fotografovat vorvaně nebo vystoupit na stratovulkán pnoucí se do nebes uprostřed oceánu.... celý text

Přidat komentář

GYROTOURBILLON
15.06.2023 5 z 5

Tak zde není co dodat. Krásné fotky, bezva popis oblastí. Prostě kniha o přírodě. Vynikající odreágování od napínavých thrillerů.

Poustevník-dc
19.10.2022 5 z 5

Pro mě úžasná, vtipná, inspirativní kniha, ke které se znovu vrátím. Díky


malpet
26.09.2022 5 z 5

Zapůjčeno z knihovny, kniha super, fotky krásné, jsou tam i QR kódy s odkazy, prostě moderní interaktivní kniha. Navíc oceňuji u každé fotografie návod - informace o čase, ISO a pod...

Ashi
27.04.2022 5 z 5

Krasně zpracované. nachla mě stejně jako první díl.

Sifaka
23.03.2022 5 z 5

Opět velmi zajímavé a čtivé , krásné fotky a moc příjemná kniha o krásných zážitcích na zajímavých ostrovech

Ticiana
15.03.2022 5 z 5

Skvela kniha, hodne jsem se nasmala a ty fotografie jsou proste bozi. Clovek si rika, ze by taky mel hned nekam vyrazit :) Ja jen doufam, ze Petr vyda dalsi tyhle skvele knihy. Je to jako dobijeni baterek.

markyticka
11.03.2022 5 z 5

Od českého rybníku Hluboký hlubokého asi metr a plného bahna s malým ostrovem uprostřed s foťaky Nikon a drony na Island, Azorské a Kanarské ostrovy a do Irska aneb veselé historky z cest, nejen když soptí sopka.