Oskar a Mimi

Oskar a Mimi https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218112/oskar-a-mimi-Ul6-218112.png 4 9 2

Pes leží na chodníku a nad ním se sklání holčička v černých šatech. "Nevíš, že se chodí vpravo?" řekne holčička přísně. "Můžu si chodit, kudy chci!" odsekne pes a div se znovu nepřerazí o kabelku, která vypadla holčičce z ruky. Holčička vyprskne smíchy: "Ty jsi vážně legrační pes. Nedal by sis se mnou trochu čaje?" Pes pokrčí rameny. A tak si ho holčička odvádí domů. Obrázková knížka s krátkými texty pro nejmenší děti (ale nejen pro ně). Věnováno skutečnému Oskarovi, který žije, hraje si a zlobí v Praze na Vinohradech.... celý text

Přidat komentář

Snoopi
06.09.2021 5 z 5

Kniha tak trochu o lásce a o štěstí, o tom, proč je důležité nebát se zeptat a jak je možné, že se naše dobré snahy kolikrát poněkud zvrtnou... V textu mne zaujala použitá personifikace, například u nespokojené deky. A nejvíc se mi líbí, jak je kniha ilustrovaná, ty obrázky se opravdu povedly :-)

Matematicka
07.08.2014 4 z 5

Krásná kniha pro malé děti i pro jejich rodiče. Mnoho zajímavých myšlenek: jaké je nebe, proč se na něj dívat, k čemu jsou obrazy a umění a hlavně... umět vyjádřit své city, komunikovat s tím, koho mám rád(a) :-)
Přišlo mi to místy takové nedotažené, ale obsahuje mnoho pěkných nápadů a fantazie a kromě toho také pěkné "myšlenky" či "poselství".
Díky za tuto knihu a určitě ji doporučuji.


Štítky knihy

člověk a pes pro nejmenší

Autorovy knížky

Anna Neborová
česká, 1968
2004  80%Oskar a Mimi