Osho Zen Tarot

Osho Zen Tarot https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165314/osho-zen-tarot-165314.jpg 5 18 4

Středověké tarotové symboly a názvy karet byly nahrazeny okouzlujícími barevnými obrázky, které na vaše otázky odpoví dětským jazykem intuice, uvolnění a vnímavosti. V knize najdete popis významu každé karty a inspirující duchovní text k zamyšlení. Dárkový komplet obsahuje knihu a 79 karet.

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Synergie
Originální název:

Osho Zen Tarot, The Transcendental Game Of Zen , 1995


více info...

Přidat komentář

jiryp
22.04.2021

Nádherné, hluboké, moudré, výstižné.., používám roky, doporučuji!)

Atanone
02.03.2018 5 z 5

Souhlasím s Chytuš ☺
Zakoupeno kvůli nádherným obrázkům. TAROT-možná,ale pro mě spíš "krabička první pomoci" na zamyšlení,úklid v sobě samé či hledání hvězd,když je nebe plné mraků.


Chytuš
04.02.2018 5 z 5

Tuhle knížku vlastně budu číst ještě dlouho... Když mám chuť a náladu, nebo nějakou otázku, vytáhnu si jednu z karet a nechám se unést krásným obrázkem a inspirativními meditačními myšlenkami, které Osho k té dané kartě sepsal. Musím říct, že obvykle je vytažená karta dost přesná a sedí mi k tomu, co se mi právě honí hlavou... Jsou vysvětlené i různé způsoby výkladu tarotu, do toho se ale zatím pouštět nebudu, možná časem, kdo ví? :-)

Varvara
06.06.2013 5 z 5

Osho Zen Tarot není tarotem v pravém slova smyslu. Sice také sestává z velkých a malých arkán a mezi kartami tohoto a klasického tarotu lze najít jisté paralely, tím však podobnost končí. Pokud jde o velká arkána, je zde na rozdíl od tradičního tarotu navíc karta Mistr, na které je vyobrazen Osho samotný. Malá akrána jsou čtyři podle živlů, místo mečů jsou mraky, místo pohárů voda, hole jsou zde nahrazeny ohněm a disky/pentakly/mince duhou. Jedná se o karty spíš psychologické a meditativní. Dalším rozdílem od klasického tarotu je, že Osho tarot neslouží k věštění, ale zobrazuje pouze přítomnost, okamžik Tady a Teď. Často ukazuje, co nevidíme či nechceme vidět, co si nepřipouštíme, ovšem dává také radu, co s tím udělat, jak s momentálním stavem pracovat. Výtvarné zpracování karet je výborné, obrázky jsou samy o sobě velmi výmluvné. V doprovodné knize je každá karta popsaná a vysvětlená. Autorem knihy však není sám Osho, nicméně popisy karet vycházejí z jeho textů a v knize jsou uvedeny konkrétní zdroje. V knize jsou dále uvedeny některé možné výklady, např. Diamant, Klíč, výklad na vztahy a další. Pro lepší pochopení karet lze doporučit také knihu Ranky Tučkové "Průvodce Zenovým tarotem".

Štítky knihy

tarot

Autoři knihy

Ma Deva Padma
americká, 1947
Osho
indická, 1931 - 1990