Operace Barbarossa - Pochod na Rusko

Operace Barbarossa - Pochod na Rusko https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103192/bmid_operace-barbarossa-pochod-na-rusko-103192.jpg 4 34 8

Plán Hitlerovské armády na rychlé zničení Ruska.

Válečné Literatura naučná Historie
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Unternehmen Barbarossa : der Marsch nach Rußland , 1991


více info...

Přidat komentář

Gringo907
18.12.2023 4 z 5

Kniha podrobna az na kost. Z mnoha pribehu by se dal klidne napsat spin-off. Nebyt neskryvaneho fandeni nackum, dal bych i sest hvezd.

Jochen77
27.09.2023 2 z 5

Četl jsem v průběhu devadesátých let. Byl jsem uchvácen a v podstatě těm skopčákům i fandil. Rusů bylo mnoho, měli špatnou strategii a taktiku, na množství nehleděli a vůbec byli hrozně fuj. Až postupem doby se člověk dostal k informacím o autorovi, o jeho nacistické minulosti, o tom že byl blízkým spolupracovníkem Ribbentropa a hlavně začaly vycházet další a kvalitnější publikace. Ano, čte se to dobře, je to v podstatě takový zábavný Völkischer Beobachter, ale s pravdou to má dost málo společného.


braunerova
24.05.2023 3 z 5

"... velitele 3.oddílu 73.dělostřeleckého pluku (dříve 2.oddíl 56. dp z Hamburku-Wandsbeku ...)" je to přesně jak píše hanak_v_exilu. Ať začnete číst kdekoli budete nadšení, než se vám po několika stránkách začnou dělat mžitky před očima nad tím množstvím jmen a čísel divizí, pluků, praporů a rot. Před odbornými znalostmi autora smekám, ale do čtivosti knih třeba Guido Knoppa to má daleko. Prozatím odkládám nedočtené.

vvikingg
01.05.2023 5 z 5

jen velmi málo knih válečné literatury faktu dosahuje kvality dobrého bestselleru, tohle je jedna z nich

Affares
17.08.2018 5 z 5

Musím smeknout před autorem, protože tuto knihu se všemi informace a podrobnosti mohl dát dohromady jen někdo, kdo tímto tématem skutečně žil. Autorovi se podařilo neudělat z knihy jen encyklopedii, ale díky konkrétním zápisům i jednotlivců je čtení přirozené, protkané osudy statisíců lidí. Přestože všichni víme, jak to dopadlo, kniha Vám toto vypráví z pohledu bojiště, nasazení, obětování, zmaru a historických faktů.
Ještě jednou, smekám.

KAREL6725
15.05.2018 5 z 5

Zítra ráno přepadneme Rusko , prosím a co budeme dělat zítra odpoledne. Pohled na válku v Rusku , německýma očima. Jak tady bylo již napsáno , autorovy knihy patří k těm nejlepším . Plný počet hvězd je samozřejmost takhle nás to ve škole neučili . A mě se taky nepříčí fandit Wehrmachtu , škoda.

hanak_v_exilu
23.10.2017

Teď to nemyslím neuctivě, když napíšu že je tahle kniha moje oblíbené záchodové čtení. Je chytlavá, napínavá a historicky vyčerpávající. Bohužel občas její čtení vyčerpává i mě. V textu se to hemží čísly jednotek, jmény malých vesniček a stovkami výpovědí řadových vojáků. Údajů je zkrátka až příliš a ani mapa při ruce moc nepomáhá. Ovšem když naslepo otevřu libovolnou stránku, tak se vždycky s chutí začtu. A je téměř jedno, že se mi pasáž za chvíli vykouří z hlavy. Jen mi vadí glorifikace německých sil. Je pravda že od autora se to dá čekat, ovšem fandit Wehrmachtu se mi lidsky příčí.

svickop
25.03.2015 5 z 5

Autor čerpá z historických záznamů jednotlivých divizí, z archívů, deníků.... takže celá kniha je provázena např.: útok vedl 13. prapor, LVII. pluku, XXI. divize, 2. sboru..., což je trochu nudné, ale zato velice přesné, a to právě dodává knize vážnost. A protože sám autor nechtěl, aby jeho kniha byla jako nudná kronika, je v knize spousta míst, která se věnují i osobním zážitkům vojáků. Knihu doprovází velké množství náčrtů map a bojových situací a fotografická příloha byla také velice dobře zvolena. Myslím si, že zatím neexistuje ucelenější kniha popisující Východní tažení.