Olinka a kouzelná truhla

Olinka a kouzelná truhla https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452134/bmid_olinka-a-kouzelna-truhla-0ab-452134.jpg 5 15 5

Hřejivý příběh o jednom kouzelném prázdninovém dobrodružství Šestiletá Olinka jede na prázdniny k dědečkovi do Vehlovic. Že by se ale těšila? Ani nápad! Děda je pěkný mrzout a nejraději by jen chodil na ryby, díval se na televizi a jedl párky. Jednoho dne Olinka na půdě objeví tajemnou truhlu a v uzívané vesničce se konečně začne něco dít. Díky truhlici se dívka dostane do napínavých příběhů těch nejkrásnějších knížek. Ale pozor! Na jejich stránkách může číhat nejen dobrodružství, ale i pořádná dávka nebezpečí…... celý text

Přidat komentář

Zuzvil
30.04.2024 5 z 5

Útlounká knížečka, která má ale velmi hezký příběh, který je určen dětem od 6 let (za mě si myslím, že příběh zaujme klidně i mladší děti) . Knížka má příjemné ilustrace a obsahuje jak pohádkový příběh - kouzelná truhla, drak, pohádkové příběhy v knížkách,.... tak reálný příběh - jak chtěl dědeček syna, vnuka (a má vnučku), že umí být mrzout, atd. Má tedy mírný, ale zřejmý přesah. Knížka se nám s dcerou velmi líbila a moc ráda ji doporučím dál.

MaxíkD.
24.07.2023 5 z 5

Dostal jsem tuto knihu k Vánocům, je to velmi krátké, vhodné spíše pro začínající čtenáře. Příběh byl celkem dobrý, ale tento námět už použilo spoustu jiných autorů předtím.


SonaH
19.01.2023 5 z 5

Tak tohle jsem cetla s dcerou (9) a sama jsem byla napnuta, co bude dal. Krasne napsany dobrodruzny pribeh! Budu ho s detmi zpracovavat do literarni souteze.

vikidala
31.03.2021 5 z 5

Knížka přečtená na 2 zátahy. Být mi 6 asi bych jejím příběhem dlouho žila a zapojovala do svých her ❤

pista53
31.10.2020 5 z 5

Až doposud jsem znala tohoto spisovatele spíše jako autora píšícího pro starší děti dobrodružné povahy. Když jsem tedy narazila na jeho čerstvou knihu určenou pro děti 6+, hned jsem po ní dychtivě sáhla a nebylo to jen tím, že knížka je opravdu na první pohled velmi zdařile vyvedená, s pěknými ilustracemi Petry Josefíny Stibitzové, kterou už známe z jejích předchozích knih Holub Kolumb a Pilot Pírko a nejnověji i z knihy Lesní soud, na který se, mimochodem, taky velmi těším. Zaujala mě i svým obsahem a tím, že je tu hlavní hrdinka šestiletá holka Olinka. Ta je o letních prázdninách poslána na venkov k dědovi, se kterým si moc nerozumí. Bručí, moc nemluví a Olinku vlastně ani moc nebere na vědomí. Ta se tedy utíká na půdu, kde najde něco, co jí doslova změní život.

Knížka se mi líbila svojí fantasií a tím, že zpracovává velmi pěknou a srozumitelnou formou počáteční odcizení a následné sblížení dvou lidí. A přitom je to pohádkový příběh, kdy zlé síly svedou napínavou bitvu a dobro nakonec přece jen zvítězí. Navíc se tu dává dětem krásný příklad, že na stránkách knih je možné přenést se až za hranice všedních dnů, ať už je to do tajemné džungle za Mauglím nebo za kluky do stínadelských uliček.

Takže hurá na ni! Zaklapněte víko a leťte!