Oko

Oko https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535610/bmid_oko-660e556f81254.jpg 4 360 360

Martin Servaz série

< 8. díl

Na samotě v horách žije slavný režisér hororových filmů Morbus Delacroix. Přestože propadl šílenství a misantropii, jeho jméno fanoušky děsivých filmů nepřestává fascinovat. A pak dojde k sérii odporných vražd, které by klidně mohly mít původ v jeho tvorbě. Kriminalistu Martina Servaze zavede pátrání až do ponurých kulis továrny na hororové filmy. V hrůzou prosáklých zdech se skrývá nejedno tajemství a na Servaze čeká možná největší záhada jeho kariéry Režisér hororů Morbus Delacroix, který má za sebou pět filmů, jež byly v době svého uvedení považovány za skandální, se stal kultovním tvůrcem mladších generací. Pak Morbus ze dne na den přestal natáčet filmy a spolu se svou ženou odešel do ústraní do hor, kde odmítal veškeré rozhovory i návštěvy. Až na jednu výjimku: Judith Tallandierovou, mladou studentku filmu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi
Originální název:

Un œil dans la nuit , 2023


Interpreti: František Kreuzman
více info...

Přidat komentář

hanzmb
včera 3 z 5

Krize autora pokračuje. Tento díl je vysloveně napsaný pro milovníky hororových filmů. To nemusí být shodná kategorie se čtenáři krimi literatury. Navíc nejsem přesvědčený, že všechny zde uváděné tituly byly i u nás promítané. tím se značně snižuje čtenářský požitek. K tomu nezvládnutý logický popis situace okolo vraždy v Paříži. A závěr nezávěr, který tlačí čtenáře koupit další díl. To je pro mě podpásovka.

Pavlína2019
18.05.2024 5 z 5

Konečně se dostávám k hodnocení. Až teď, protože jsem o knize celkem dlouho uvažovala.

Hodnotím jednoznačně plným počtem, přečetla jsem ji za jeden den, jsem ohromně spokojená.

Napínavá, výborně napsaná a děj mě moc bavil – zase úplně něco jiného, než jsem četla.

Pana autora mám velmi ráda. Takže v každém případě doporučuji!

No a hlavně další věc, o které jsem hodně uvažovala – jsou filmy, které se v textu hodně objevují. Velmi obdivuji autora za jeho rozhled a inteligenci. A také za píli, s jakou se připravoval na psaní této knihy.

Tím myslím to, že shlédnul tolik hororů. Můj šálek kávy to není, dívat se na ně nikdy nebudu.
Ale nesouhlasím s hodnoceními, které knihu odsuzují, že je zde násilí a brutalita. Vždyť autor o nich jen píše v ději knihy, násilí přímo v knize nijak příliš nepopisuje.

Ležela mi v hlavě, zda M. Delacroix skutečně existoval, nejspíš asi ano, když jsou jeho filmy uvedené v soupisu 150 filmů na konci knihy. To mi opravdu leželo v hlavě. A právě to jsem si dohledávala. To jen tak na okraj, co mě zajímalo kromě děje knihy.
Takže - určitě si ji přečtěte.


JirkaDrapa
08.05.2024 5 z 5

Francouzsky autor patri k mym oblibenym. Tento dil serie se mi libil, nebylo to brutalni, ale napinave az do konce

Kanylka
29.04.2024 3 z 5

Pan B. Minier psát umí....Kniha je napínavá, dobře se četla...Ubrala bych postav, názvu filmů a počet stran. Knihu doporučuji

Izu
26.04.2024 4 z 5

Příběh neúplně dotažený do konce. Přijdeme také o jednu z nej postav celé série, to kapku zabolelo. Kdo má rád horory a oslovují ho ten si musí přijít na své. Bylo to správně temné ale neřekla bych že nějak extra drastické.Ke konci už Minier vaří z vody.

harena
19.04.2024 3 z 5

Věřím, že se to čtenářům, kteří mají rádi opravdu drsné thrillery, líbilo, ale já už asi do dalších dílů nepůjdu. Hodně popisování brutálního násilí a to nejen při natáčení hororů, vlastně celá kniha je plná hrubosti, nenávisti a krutosti, až mě to přestalo bavit a opravdu se mi to špatně četlo. A na konci ještě Hirtmann?

tami1
15.04.2024 4 z 5

Čtivé, ale ...
Něco tomu příběhu pořád chybělo. Možná až moc osudů, postav. Jako by na některé pointy minipříběhů nebyl čas. Takže se jejich poselství ztratí a vyšumí bez efektu. Závěr uspěchaný.

twiggynka
08.04.2024 2 z 5

Pro mě docela zklamání, do čtení jsem se musela opravdu chvílemi nutit. Zdálo se mi to překombinované a některé věci nedořešené. No čekala jsem víc... Myslím, že jedna z jeho nejslabších knih.

kirkpatrick
08.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Moje první kniha od tohoto autora. Na konci jsem přemýšlel o názvu této knihy a souvislosti s dějem této knihy, ale dejme tomu, že možná tento obrazný název autor použil i u předešlých knih.
V souvislosti s tématem v této knize, a to filmových horrorů, četl jsem podobnou knihu věnující se tématu filmu, taky od francouzského spisovatele Francka Thillieze v sérii detektiva Francka Sharka v knize Syndrom E. Bernard Minier svou postavu majora Martina Servaze seznamuje s detektivem Franckem Sharkem v této knize prostřednictvím detektiva Pierrata, kde si vzájemně vyznají poctu o svých úspěších v kriminalistické praxi.
Kniha se mi líbila a dávám plný počet.

Hella
02.04.2024 1 z 5

Čtyři měsíce čekám na splnění rezervace z knihovny a pak vydržím s bídou polovinu knihy a už to dál ani při nejlepší vůli nedám? Bohužel přesně tak. Drastické, nevěrohodné, nezajímavé.... Kde jsou ty super příběhy zkraje série?

Evkaha
25.03.2024 4 z 5

Určitě lepší než předchozí díl. Tenhle sice o dost brutální, ale tak nějak vtáhl do děje hned. Nechápu sice proč to odskákal Vincent, co se děje s Leou, proč se zase v posledních větách knihy vrací Hirtmann? No určitě si na další díl počkám - co jiného mi zbyde že :-D

Hana62
19.03.2024 4 z 5

Poněkud překombinované, nějaké úchylky mají skoro všichni. Závěr opět otevírá "nesmrtelnost" sériových vrahů...jako by to nestačilo u Keplera, Nesba, Larssona.

Christie2020
18.03.2024 3 z 5

První polovina knihy byla dokonalá! Napětí. Četla se skvěle. Zápletku ohledně Vincenta jsem nějak nepochopila a řešení mi přišlo trošku slabší a uspěchané. Škoda.

Ulala
18.03.2024 5 z 5

Opět dokonalé. Tentokrát thriller z filmového průmyslu zaměřeného na horor. Autor "semlel" v knize všechny lidské pocity - lásku, nenávist, šílenství až po samozřejmě, jak jinak, vraždy. Vše co správný thriller má mít. Kdo má rád Minierový knihy, tomu doporučují se ponořit do dalšího příběhu Martina Servaze.

p.pavlina
16.03.2024 5 z 5

Příběh je opravdu velmi čtivý a napínavý. Konec je celkem překvapující a už se těším na další díl.

gaaabi
14.03.2024 4 z 5

Čtivé, napínavé, jen ten konec je poněkud odbytý a nechybí příslib do budoucna, že se zase se Servazem sejdeme. Jen, proboha proč zase Hirtmann....???

koki.veru
13.03.2024 5 z 5

Super kniha a příběh. Rozhodně lepší než předešlý díl. Tento se mi moc líbil,a doufám že bude co nejdříve pokračování.

čuřil
12.03.2024 3 z 5

Já dám jen 3***. Myslím si, že předchozí díly s tímto detektivem přeci jen byly zajímavější. A nebylo v nich zapotřebí toliko násilí, hrubosti... Nicméně od tohoto autora jsou detektívky s komisařem M. Servazem povedené. A určitě si přečtu i další díl.

mikika
11.03.2024 5 z 5

zase jednou deprese až na půdu, krutost a násilí, tentokrát zabalené do prostředí hororových filmů. sice jsem to sfoukla za víkend, jak to bylo strhující, ale zpětně tam vidím všechny ty autorovy triky, které zkouší pokaždé - a pokaždé mu vyjdou. už mi to sice přijde jako obehraná písnička, ale stejně to všichni budou číst, protože je to prostě dobré.

SimonaP
10.03.2024 3 z 5

Četlo se to dobře, ale ztrácela jsem se ve jménech a přišlo mi to občas zdlouhavé, neudržela jsem vždy pozornost