Ofélie podruhé

Ofélie podruhé https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495596/bmid_ofelie-podruhe-jQi-495596.png 4 3 3

Záchrana já dospívajících dívek. Klasický text o výchově náctiletých dívek. Do českého prostředí přinášíme nové, revidované vydání připravené k 25 letům této již kultovní knihy na trhu. Některé nástrahy a problémy jsou nadčasové, zbylou třetinu knihy Mary Pipherová za pomoci jedné ze svých dcer aktualizovala pro 21. století. Must read pro rodiny, kde vyrůstají náctileté dívky. Kniha je cenným zdrojem pro rodiče, učitele i mentory. Obsahuje kapitoly Rodiny, Matky, Otcové, Rozvod, Deprese, Sebepoškozování, Poruchy příjmu potravy, Drogy a alkohol, Sex, Sexuální násilí a Případové studie a zkušenosti z terapeutické praxe.... celý text

Pro ženy Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Alferia
Originální název:

Reviving Ophelia: Saving the Selves of Adolescent Girls , 1994


více info...

Přidat komentář

lapagerie
24.11.2023 3 z 5

Doufala jsem v trochu něco jiného. Autorka popisuje problémy, které řešila s dospívajícími dívkami v 90. letech a ještě navíc částečnou aktualizaci pro dnešní dobu. Drogy, alkohol, sexuální obtěžování, závislosti na mobilech... Kniha se čte dobře, ale vychází hlavně z těch devadesátek a přišla mi prpostě neaktuální. Navíc mi chybělo bližší rozpracování toho, jak se podařilo dívkám potíže překonat. Co pomohlo. Vždy jsem se dočetla, co dívku trápilo, co navrhla terapeutka a jak se to pak zlepšilo. Ale postrádala jsem nějaké tipy. Jak reagovat na vzniklé situace, čeho se naopak striktně vyvarovat.

RenataP
16.11.2022

Možná je kniha svým podtitulem: záchrana dospívajících dívek, já bych však řekla, že poskytuje pořádně tlusté záchranné lano i matkám. Tedy, říkám z pohledu matky, bývalé devadesátkové puberťačky. Možná jste matkami dcer a už také tušíte, že vaše dcery jsou vážně o dost jiné, než jste byly vy.
Pro mne kniha, která se zaryje pod kůži, protože vytáhne emoce, které jste měla jako dívka. Dá pochopit emoce vaší dcery.


Štítky knihy

psychologie dospívání rodinné vztahy identita vývojová psychologie dívky

Autorovy další knížky

Mary Pipher
americká, 1947
2020  85%Ženy plují na sever
2022  80%Ofélie podruhé