Odvrácená strana mysli

Odvrácená strana mysli https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518790/bmid_odvracena-strana-mysli-she-518790.jpg 3 23 5

Vítejte ve světě forenzního psychologa, světě, ve kterém se setkáte s nepředvídatelnými a často děsivými lidmi. Úkolem forenzního psychologa je proniknout do myslí odsouzených mužů a žen a pokusit se pochopit, co se skrývá za jejich často brutálními činy. Vydejte se po stopách Kerry Daynes, jedné z nejvyhledávanějších forenzních psycholožek v oboru, která pomáhá při velkých policejních vyšetřováních. Kerry se při své práci dostala do cel věznic s maximální ostrahou, policejních výslechových místností, nemocnic pro duševně choré zločince i na lavici svědků v soudní síni. Její práce pomohla vyřešit dlouho odložené případy, usvědčit viníky a zabránit hrozivým útokům. Trávit každý okamžik života pohledem na temnou stránky života má svou cenu. Kerryiny upřímné memoáry přinášejí nezapomenutelný pohled na osobní i profesní nebezpečí, která na psycholožku, jako je ona, číhají.... celý text

Thrillery Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Dark Side of the Mind , 2019


více info...

Přidat komentář

zuzca.h
31.03.2024 4 z 5

Podle anotace jsme čekala něco úplně jiného, ale ani tak mě kniha nezklamala. Zajímavé vyprávění od Britské psycholožky. Od jejich úplných začátků ja postupně získavala zkušenosti. Autorka popisuje i svá vlastní traumata což knize za mě přidává. Kniha leccos napoví i o Britském "soudním"systému pro psychicky nemocné i o tom, že nafingovat psychické onemocnění není až zas tak těžké. Co mi chybělo byl pohled ze strany oběti, ale to je bolístka většiny knih tohoto druhu. Autoři potažmo psychiatři se vždy na "svět" koukají podleem pachatele a snaží se ho nějakým způsobem ospravedlnit/pochopit snad aby mohly příště motiv u někoho jiného odhalit dřív a zabránít tak "neštěstí".... Za tento směr a za absolutně zavádějícíc anotaci jen 4 hvězdy.

adela2230
19.03.2024 3 z 5

Kniha je více psychologická a tím, že jsou to v podstatě memoáry autorky se člověk dozví vše hlavně o nemocích a vlivu na další činy. Sériový vrazi tam nejsou a zmíněné případy jsou sice zajímavé, ale rozhodně to knize nepomůže ke strhnutí čtenáře. Vzhledem k tomu, že jsem knihu četla na základě video upoutávky je to docela zklamání.


JitkaHambi
23.01.2024 2 z 5

Naprosto souhlasím s komentářem níže od Nela3812
Kniha vás naláká na strhující děj s těmi nejhoršími psychopaty, brutálními vrahy atd a přitom se jedná jen o autorčině vyprávění, co zažila během své kariéry.Anotace vůbec neodpovídá obsahu a dost mě to zklamalo.
Když už, tak to mohlo být nějak poutavěji popsáno....rozhovory s vrahy atd, přesně jak už opět zmínila i Nela3812.

DraculasLady
12.01.2024 4 z 5

Zpočátku jsem byla v rozpacích, protože jsem čekala úplně jiný obsah řádků, které mi běhaly před očima. Ale nadechla jsem se a dala tomu šanci. A rozhodně to nebyla chyba. Uvědomění si, že počátek problémů může být skrytý hluboko v nás a že nemusí být možné s ním bojovat vlastními silami, přišlo rychle. Každý příběh, který autorka vyprávěla, mě donutil mírně změnit vlastní myšlení. Psychologicky rozhodně působivé, ale těžký true crime nečekejte.
Rozhodně má kniha svou váhu a to i díky vlastnímu příběhu autorky, která si prožila nemalá dramata. Po prvních stránkách jsem chtěla knihu nechat kolovat dál, ale v knihovně si ji nechám. Je to zajímavý a pro mě neobvyklý kousek.

nela3812
09.11.2023 3 z 5

Obálka a anotace vás lákají na knihu lnou sériových vrahů, jejich pohnutých myšlenek a brutálních činů. Žádných sériových vrahů nebo brutálních akcí se však v knize opravdu nedočkáte. Ne že by to bylo nutně špatně, ale informace z anotace a obálky knihy zcela neodpovídají obsahu, který by však mohl nadchnout příznivce psychologie.

Autorka věnuje velkou část vyprávění své kariéře a jejímu rozvoji. Získat si svou aktuální pozici pro ní nebylo jednoduché a cesta vedla skrze mnoho různých ústavů a také lidí, kteří jí něco naučili. Ať již z profesního či soukromého hlediska.

A právě tímto směrem se kniha ubírá. Autorka popisuje svou kariéru a sem tam zmíní nějaký konkrétní případ. Osobně bych ocenila, kdyby v knize byl nějaký rozhvor(y) s konkrétními vrahy či nemocnými, který s nimi v minulosti vedla. Nyní totiž kniha obsahuje souhrn myšlenek těchto osob, jak je viděla sama autorka. Často to tedy vypadá spíše jako domněnky, než jako podložené informace.

Setkáváme se několika, především psychicky nemocnými pacienty, na kterých autorka popisuje různé skryté nemoci a nemoci vyvolané jejich stylem života v minulosti. O mnoha nemocech jsem zatím neslyšela, protože se v okruhu psychologie nepohybuji, takže to pro mě bylo velmi zajímavé a obohacující. Pokud se o nemocech chcete dozvědět více, tak moc doporučuji - autorka to tam stručně, ale i přesto velmi přehledně vysvětluje.

Hodnotím: 3,5/5

Knihu k recenzi jsem dostala od: Knihy Dobrovský

Autorovy knížky

Kerry Daynes
britská, 1974
2023  68%Odvrácená strana mysli

Kniha Odvrácená strana mysli je v

Právě čtených3x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce58x
Chystám se číst65x
Chci si koupit21x
dalších seznamech4x