Od zápisu do lavice 11.: pro děti 5 - 7 let

Od zápisu do lavice 11.: pro děti 5 - 7 let https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531235/bmid_od-zapisu-do-lavice-11-pro-deti-5-7-65bca75e6b33e.jpg 5 1 1

Máte doma budoucího prvňáčka? Pak je tato publikace určena právě vám. Věnujte svému dítěti 15 minut denně k rozvoji dovedností, které jsou nezbytné pro úspěšné osvojení učení, psaní a počítání. Další díl edice Od zápisu do lavice volně navazuje na předchozí sešity a obsahuje 48 pracovních listů se cvičeními, která zábavnou formou rozvíjejí percepční a kognitivní dovednosti u předškolních dětí. Jedná se o průřezový sešit, který nabízí ke každé dovednosti několik cvičení. Dítě si tak procvičí schopnosti zrakové, prostorové, sluchové, dále grafomotoriku, vizuomotoriku, řeč, logické myšlení, paměť, předmatematické představy, ale i orientaci v čase a prostoru. Úlohy jsou koncipovány tak, aby se zároveň zapojilo co nejvíce smyslů a rozvíjela se jemná motorika i grafomotorika. Sešit doplňují hravé ilustrace Libora Drobného, známého českého výtvarníka, malíře a ilustrátora dětské literatury.... celý text

Přidat komentář

EvikU.
02.02.2024 5 z 5

Tento sešit s úkoly pro předškolní děti si nás našel v pravý čas. Už jsem pár sešitů viděla ještě se staršími dcerami, ale nebyly úkoly tak zábavné. Nedávno jsem zrovna jeden sešit kupovala, ale ten dcerka přeskakovala, vydržela u něj chvíli. Zpracování bylo trochu slabší, úkoly dost podobné.

Včera nám dorazil a už máme 11 stran hotových. Prohlédly jsme si spolu celý sešit a moc se nám líbí. Po celou dobu se střídají činnosti, které jí pomohou pokaždé v jiném předmětu.

Velmi mě překvapilo například sluchové cvičení, kroužkovala v kterých slovech slyší písmeno R. A měla vše dobře, přestože někdy bylo písmenko schované na začátku, uprostřed nebo na konci slova.

K oblíbenosti sešitu určitě napomohly krásné ilustrace. Jsou tu příklady, různé psací dovednosti logické uvažování, poslechová cvičení, paměť a jiné.

Některé úkoly mi přijdou na předškoláka malinko těžší, což nám teda vyhovuje. Např. v matematice, ne každé dítě počítá do 10 a zná číslice. Ale sešit je označený 5 - 7 let, tak se mohou někteří vrátit k těžším úlohám v první třídě. :)

V knize jsou i části, kdy vystřihuje a lepí zpátky do sešitu, kam co patří. Procvičí tak i motorické dovednosti. Já i dcerka jsme spokojeni a můžeme doporučit dalším předškolákům.