Od Sepultury k Soulfly

Od Sepultury k Soulfly https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225996/mid_od-sepultury-k-soulfly-225996.jpg 5 74 16

Metalová legenda Max Cavalera, frontman Sepultury a Soulfly, přichází s brutálně upřímným ohlédnutím za více než třicetiletým působením na světové hudební scéně. Cavalera vypráví příběh o těžkých začátcích, zármutku a ztrátách, které jsou však v závěru korunovány úspěchem a slávou. Předkládá nekompromisní pohled na život i na první hudební pokusy v Brazílii, kde by asi málokdo prorokoval závratný úspěch obyčejnému, někdy problémovému klukovi, který prostě chtěl hrát nejtvrdší metal. Kniha poprvé odhaluje samotný vznik Sepultury, i to, co nakonec stálo za Maxovým odchodem z kapely a co způsobilo, že s jejím spoluzakladatelem, bratrem Iggorem, poté nepromluvil několik dlouhých let. Mapuje také zrození dalšího projektu, kapely Soulfly, která je kritiky i fanoušky označována za metalovou špičku posledních dvou desetiletí. Cavalera ale odkrývá i osobní život – mimo jiné zničující dopad, který na něj měla nejprve smrt otce, poté i nevlastního syna a vnuka, dále problémy s alkoholem a drogami, a konečně i znovuobnovený vztah s bratrem Iggorem v projektu Cavalera Conspiracy. Život Maxe Cavalery je neobyčejným příběhem plným zvratů, a jeho autobiografie je tak nezbytnou četbou pro každého opravdového metalového fanouška.... celý text

Literatura naučná Umění Hudba a zpěv
Vydáno: , 65. pole
Originální název:

My Bloody Roots: From Sepultura to Soulfly and Beyond , 2014


více info...

Přidat komentář

ozzak
19.12.2022 5 z 5

Výborná autobiografie legendy světového metalu Maxe Cavalera, který se s chudých brazilských poměru dopracoval z jedné z nejvecich metalových hvězd současnosti.
Pro příznivce dobře metalové hudby povinnost nejen přečíst ale i vlastnit.

6728
26.08.2022 5 z 5

Max je prostě legenda.


Šimon_
21.05.2021 4 z 5

Přímočará a svižně napsaná autobiografie, ze které je cítit, jaký je Cavalera sympaťák a obyčejný chlapík.

Fondis
02.04.2019 5 z 5

Skvělá kniha. Moc jsem se bavil a mnoho dozvěděl. Povinnost pro každýho fandu metalu.

Grepp
16.03.2019 3 z 5

Keď si predstavím bezkonkurenčnú silu muziky Sepultury, mám z tejto knihy pocit, akoby ju písal skôr človek, ktorý sa pohyboval niekde v kruhoch kapely Gladiator. Ľudské, príliš ľudské..

Lenkaarya
01.08.2018 5 z 5

Kniha povinná pro všechny milovníky dobré hudby. Strhující kariérní postup a boj s alkoholem, metalová superhvězda a milující otec, zo vše je Max Cavalera.

topipig
30.03.2017 5 z 5

Povinná četba pro každou pravověrnou metalovou duši!!!

Nikusha
27.01.2017 5 z 5

Nejenže mě Max předsvědčil o svém talentu a lásce k hudbě, ale navíc mně okouzlil tím, s jakým respektem a láskou se chová ke své rodině. Konečně hudebník, který má i své stanovené priority. Knihu jsem přečetla jedním dechem a Max je pro mně člověk, kterému bych ráda potřásla rukou :)

Enforcer
16.09.2016 5 z 5

Max Cavalera na mě z knihy působí jako upřímný chlap, který to má hlavně správně srovnaný a hlavně má neuvěřitelný přehled nejen v muzice. S trochou nadsázky by se špatně hledal někdo, s kým Max nespolupracoval. Opravdová osobnost, nejen hudební. Čtení jsem doprovázel příslušnou hudbou...

OSTROVID
05.02.2016 5 z 5

Knihu jsem dočet asi před čtrnácti dny a poté jsem si opět nadšeně poslechl všechna alba Sepultury od Schizprenie až po Roots. Max Cavallera je žijící legenda thrash metalu. Kniha se výborně čte a člověk se díky ní dozví mnoho zajímavostí z Maxova života a ze zákulisí Sepultury a Soulfly.

Inozuka
18.08.2015 4 z 5

Sepulturu mám sice rád pouze v období od Schizophrenia po Chaos AD a její pozdější tvorba, stejně jako kapely Soulfly a Cavalera Conspiracy jdou totálně mimo mě, ale přesto mám pro Maxe Cavaleru pořád slabost. Vždycky se mi líbilo, že spojoval metal s harcorem a punkem, vnášel do něj nové postoje a jeho zpěv, texty a cit pro riffy mě vždycky bavily. V biografii je možné se dočíst o věcech, které stály v pozadí fenomenálního úspěchu Sepultury, o tom jaké to je když se hudba stane nejenom zábavou, ale i obživou, o tom jaké zvraty připravuje život a jak se s tím dá (ne)vyrovnat... Cavalera z toho všeho vychází celkem jako spratek, který si ale přes svou teenagerskovskou duši uvědomuje, co ho živí a dokáže za tím jít. Samozřejmě, že lví podíl na jeho úspěchu má jeho žena Gloria, které na jeho ikonizaci tvrdě maká. Nejlepší na tom všem je, že se to Cavalera nesnaží nijak skrývat a většinu věcí říká na plno, zbytek se dá vyčíst mezi řádky. Na knize mě chybí pouze podrobnější pasáž o Sepultuře bez Cavalery - ale chápu, že si chce duo Cavalera brothers nechat otevřená vrátka pro případný koncert snů ve staré sestavě. Škoda, právě spor Cavalera brothers vs. Sepultura by byl tahounem druhé části knihy, která je jinak slabší než první část... A závdavkem Cavalerův oblíbený citát: "Učte se jako byste měli žít navždycky, a žijte tak, jako byste měli zítra umřít." (basketbalista a trenér John Wooden)

Cibak
24.07.2015 5 z 5

Upřímná zpověď člověka, který dle mého názoru udělal hlubokou rýhu do dějin metalové, potažmo hudební scény.

Sand
02.07.2015 4 z 5

super autobiografie. otevřená, napínavá a trochu překvapivě plná takový zvláštní pokory.

macik
24.06.2015 5 z 5

Na Sepultuře (a jiných kapelách) a později Soulfly jsem vyrůstal. Max byl dlouho i mým vzorem a několikrát jsem se s ním potkal na koncertě v rámci první řady. Ani nevím, proč jsem ho tak bral, čím mě tak zaujal - asi tím, že z něj šla úplně jiná energie než ze zpěváků jiných kapel. Jinak vypadal, jinak vystupoval, jinak působil a hlavně jinak zpíval. Jeho zpěv mě vždy fascinoval. Dodnes nemá na poli metalu obdoby a je nenapodobitelný. Max Cavalera se jednoduše stál mým metalovým vzorem a vždy mě zajímalo to, co se děje v zákulisí, pod pokličkou, jak to bylo se Sepulturou a jak to mají s bráchou. Je naprosto neuvěřitelné, z jakého prostředí Sepultura vzešla a jak úspěšná za Maxovy éry byla. A ještě neuvěřitelnější pro mě bylo, co dokázal udělat se/ze Soulfly! Fenomén, který bez tvrdé muziky nedokáže žít, stejně jako já. Upřímnost, rovnost a radost z hudby, která je jeho největší drogou, kterou jsem mu často četl na koncertě, vyzařuje i z celé knihy. Ta shrnuje celou jeho dosavadní kariéru včetně zákulisních informací a především Maxových myšlenek a názoru. Četla se jedním dechem. Nešlo s tím přestat. Pro fanoušky rané Sepultury, Soulfly, Cavalera Conspiracy a hlavně Maxe Cavalery naprostá nutnost!!

Dragonian
10.06.2015 5 z 5

Naprosto vyníkající autobiografie. Spousta věcí je zde zmíněna poprvé v životě. Přečteno jedním dechem. Poviná četba pro každého fanouška Sepultury nebo Soulfly.

tomino
14.01.2015

Knihu jsem si vymodlil k Vánocům od bratra a nakonec jsme ji oba,jakožto nejen muzikanti,ale zároveň i fanoušci metalu a ovšem i původní Sepultury,přelouskali jedním dechem.Naprosto upřímná na nic si nehrající zpověď chlapa,který prostě miloval,miluje a bude milovat metalovou hudbu.Některé story jsou naprosto neskutečné,kdy Max popisuje svoje pařmenské období a záseky typu pozvracená noha Eddieho Veddera,rozbitá hlava tour manažera Ministry,nebo colou poničený kytarový aparát kytaristy z Motorhead.Tyto minipříběhy prostě pobaví,přitom vyprávění neskutečně odsejpá a jednotlivé odbočky z hlavní story neubírají na čtivosti.Zároveň knize dodávají na takové přirozené autentičnosti.Protože Max Cavalera,ať už si na něho vytvoříte jakýkoli názor,zůstává především obyčejným a družným člověkem,než nějakou výstřední superstar.Perfektní čtení pro metalový fanoušky!

Štítky knihy

rock hard rock, heavy metal autobiografie Soulfly (hudební skupina)

Autorovy knížky

Max Cavalera
brazilská, 1969
2014  91%Od Sepultury k Soulfly