Od mamuta k modelce - Třicet kilo radostí a starostí

Od mamuta k modelce - Třicet kilo radostí a starostí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472539/mid_od-mamuta-k-modelce-tricet-kilo-rad-VL8-472539.jpg 4 30 10

Roky strávené v obrovském mamutím těle mi zajistily doktorát z výmluv, proč nemohu zhubnout. A přitom funím do kopce jak parní lokomotiva, při natahování punčoch se potím jak po zaběhnutém maratonu a při obouvání se cítím stejně jako potápěči bez dýchacího přístroje. Pak ale stačil jeden jediný okamžik, jediná vteřina, aby se mi v mozku rozeběhla už dávno zrezivělá kolečka. Moje osobní váha kvílela a prosila, abychom se vážili po jednom. Výhružně na mě blikala třímístným číslem 111 kg! Tak nad takovým číslem by plesali snad jen numerologové. A tak jsem se rozhodla pohřbít své velrybí tělo do skladiště historie. Neudržitelná situace mě donutila zakleknout na startovní čáru nejnáročnějšího závodu mého života. Shodím 30 kilo a získám Nobelovku v hubnutí! A přesně v tuhle chvíli začala moje nová doba hubnoucí…... celý text

Přidat komentář

MatBla
19.01.2024 5 z 5

Mně se knížka líbila, chvílemi jsem se i zasmála nahlas.

Annabelka
05.10.2022 2 z 5

Knížka začínala celkem dobře. Ale poté mi od půlky začínala připadat nudná. Přiznám se, že jsem i některé pasáže i přeskakovala. Líbit se určitě bude autorčiným fanouškům, jelikož je tam hodně popsáno z jejího soukromého života. Dále mi trošku vadilo, že dieta připomínala spíše hladovku a určitě to většinu čtenářů inspiruje. Ale to už je můj osobní problém, jelikož sama jsem si dietováním prošla několik let a vrátila se konečně k racionální stravě bez jojo efektů. Dávám takový průměr hodnocení


stajka
26.07.2022 3 z 5

Kdyby to šlo, dala bych 3,5 hvězdičky. Kniha mi v hlavě asi dlouhodobě neutkví, ale byla to humorná, optimistická oddychovka.

veronika0382
07.01.2022 5 z 5

Zábavný humorný román ze života, plný ironických vtípků, je príma čtení, které vám zlepší náladu a vytrhne z těchto chmurných upršených zimních dní. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Ana72154
09.11.2021 5 z 5

Nevěděla jsem, co od knihy mám očekávat, protože jsem na ni náhodou narazila v knihovně, kde mě zaujal název. Smála jsem se od začátku do konce. Jediné co mi vadilo, bylo to, že si stěžovala, že ji skoro nikdo nelichotí, že zhubla.

katynka78
05.11.2021 3 z 5

Musím říct, že můj osobní boj s tělem je také nekonečný příběh. Tudíž veškeré myšlenky, které autorka popisuje v první půli knihy, mi byly blízké a naprosto jsem jim rozuměla.
Styl psaní mi vyhovoval, takový lehký, český, vstřícný. To bylo super.
Líbilo se mi, jak popisovala vše, co jí to výživové poradenství přineslo. Obdivovala jsem její vůli, obdivovala jsem její aktivity mimo práci, co všechno s rodinou podnikala a do čeho všeho šla, i když měla nadváhu.
Obdivuji, že i s lehkostí popsala stránku milostnou, zkrátka nebála se žádného tématu.

Za mě výborný ironický humor, nasmála jsem se, občas se i zamyslela a hlavně hodně kývala hlavou, že to tak je.
Co mě však ke konci mrzelo, že jak se dostala na tu vysněnou váhu, tak jsem z toho textu cítila to, co se většinou stane každému, kdo skončí s nějakým nešvarem - mírná namyšlenost a hlavně krátká paměť na to, jak člověku je, když má ta kila navíc a když ten nešvar život ovlivňuje. Znám to i z vlastní zkušenosti - ti vyléčení a napravení jsou kolikrát horší než ti, co to trápení nikdy nezažili.
Vadilo mi, že jí vadí, že si každý nevšímá toho, že zhubla, že jí vadilo, že jí každý nelichotí. V tom jsem legraci neviděla. Myslím, že měla dost obdivu a hlavně sama cítila, jak je ten život bez 30 kil snažší, a to přece musí ke spokojenosti stačit, ne?

Ale jinak fajn kniha, jsem ráda, že jsem autorku objevila a že je taková "správná ražoňka." Má super názory a vzhledem k tomu, že to zasazeno do současné doby, tak mi to bylo ještě více sympatičtější a občasné názory na politiky a danou situace jsem uvítala.

Fandím jí a doufám, že se jí ten jojo efekt vyhne. U mě tomu tak není:-)

JointlieKat94
31.10.2021 4 z 5

Přemýšlela jsem nad 3*, ale autorka si získala mé sympatie, díky mému rodnému městu. :)

Kniha je vlastně celkem zábavná, není to žádná hubnoucí příručka- naštěstí. Je tu popsaná super cesta jedný "ženský", jak se do všeho hezky pustila. Až se dostala na kalhoty, velikostně o číslo menší, než mám sama- hanba mi. :D

Bylo tady ale pár věcí, o kterých jsem tedy moc číst nechtěla.. ale to bylo málo. Ale ubírám díky tomu tu jednu hvězdičku.

Každopádně dobrý. Musím vyzkoušet to výživové poradenství, o kterém Bára psala, jen tedy informativně. Nemám v plánu tam nechat tolik peněz za svá kila- na to nemám čas. :D

hanap
15.08.2021 4 z 5

Kniha mě pobavila a toho si cením. Kladně hodnotím vtipnost a lehkost textu.
Protože váhu řeším celý svůj život, tak jsem ji fandila, že to dokázala.

LadyCotton
13.08.2021 3 z 5

Nebylo to tak hrozné jako Dieta krajkového prádla od jiné české autorky, ale zcela upřímně: na to, že je autorka/hlavní hrdinka starší o 2 roky než já, tak jsem měla velký problém s ní sympatizovat protože jsem si musela během četby neustále připomínat, že jí je 36 a ne minimálně 46 nebo dokonce 50 (podle toho co popisovala).
Kniha jako taková mne moc nebavila (přiznávám, že spousty odstavců jsem přeskakovala), na můj vkus to bylo takové moc "typiše čechiše z maloměsta" a dost často mi to přišlo, že se autorka snažila být až přehnaně vtipná... Vrcholem všeho bylo xenofobní komentování dění covidu. Ale na druhou stranu: pokud bojujete s kily navíc, tak vám kniha může dodat odvahu či motivaci začít.

Danago
02.06.2021 5 z 5

Autorka si rozhodně podržela laťku , kterou nasadila v knize Síla naděje. Knížka mě asi oslovila o to víc , že jsem se dokázala s hlavní hrdinkou dokonale ztotožnit. Skoro jako bych se jí zpovídala já sama. Nevím jak knížku budou vnímat ženy od přírody štíhlé, které s nadváhou natož s obezitou bojovat nikdy nemusely. Ale pro mě to bylo skvělé čtení. Ale aby nedošlo k omylu, autorka nepopisuje žádnou zázračnou dietu ani recept na zhubnutí. Popisuje svůj boj s kily navíc, a že to není vůbec jednoduché. Přesto je knížka napsaná s humorem, nadsázkou a lehkostí. Často jsem se přistihla, jak se u čtení usmívám a přikyvuju. Vím sama jak člověka potěší pochvala, jak mu to dodává chuť vydržet. A také vím, že je hodně těžké takový vyhraný boj s kily udržet a nesklouznout zpět k přejídání a přibírání.
Co si kromě příjemně stráveného času u knížky odnesete? Že všechno začíná v hlavě, že se nesmíte vzdávat při prvním zaváhání, že se nesmíte brát příliš vážně, že je důležité vydržet. Nic není zadarmo a to nemyslím zrovna peníze. Ale všechno jde, když se člověk snaží , když se pevně rozhodně a vydrží.
Autorka volně navazuje na knížku Síla naděje především v tom, že použila tutéž hlavní hrdinku a její rodinu. Myslím , že i když nám to nikdo vysloveně neříká asi bude každému jasné, že se nejedná a fiktivní příběh a o to víc je mi kniha i autorka bližší. Myslím, že bychom byly skvělé kamarádky.
Paní Barbora se ve svých posledních dvou knížkách opravdu našla.