Od desíti k pěti

Od desíti k pěti https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21706/bmid_od-desiti-k-peti-rcY-21706.jpg 4 93 11

Stephanie Plumová série

< 5. díl >

Agentka Stephanie se popáté pouští do pátrání s vervou sobě vlastní. Nejdřív se zdá, že ani není do čeho píchnout, ale jak už to chodí v životě téhle lovkyně zločinců, která by docela ráda žila ve spořádaném klídku, jenže to prostě není jejím osudem, malé a nevinné události rychle přerůstají ve velké a Stephanie se brzy ocitá ve víru dění. Tentokrát se snaží najít svého nezvěstného strýce, což vypadá neškodně, ale najednou se to kolem ní už zase hemží mrtvolami, záhadnými týpky a vyhrožujícími kriminálníky a v jejím bytě se neustále objevují nezvaní návštěvníci. A do toho všeho se plete nenechavá babička, které se konečně podaří vyzkoušet si omračovací pistoli, a festovní Lula, učiněný slon v porcelánu, Stephanii pomáhá nejen s pořízením sexy ohozu na mafiánskou svatbu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

High five , 2006


více info...

Přidat komentář

Luigi1
30.06.2023 4 z 5

Krásné čtení Stefanie je prostě senzační

tatjana1737
15.08.2019 3 z 5

(SPOILER) !!! POZOR SPOILERY !!!

Opět hodnotím s ohlédnutím za minulé díly, kdy pětka nic moc nového nepřinesla a prvotní WOW efekt už se neopakoval. Čímž ovšem Evanovich nekritizuji, stále to bylo čtivé, vtipné, odlehčené a oddychové. Autorka opět vsadila na to, co fungovalo i předtím, tj. hláškující ztřeštěná babička a kupa absurdních situací (tentokrát jedna, v níž figuruje i omračovací pistole), hláškující Lula i další hláškující vedlejší postavy, a samozřejmě hláškující hlavní hrdinka, která opět prošla peklem, ale přesto se z toho vždy duševně zmátořila. Opakovalo se i dějové schéma: případ, který se zdánlivě tváří jako že ho jde vyřešit s prstem v nose, ale nakonec se zkomplikuje a ukáže jako mnohem větší špína, než se zdálo.

Očekávala jsem, že z návratu jednoho ze záporáků, který mi způsoboval husí kůži v prvním díle, bude vytěženo víc. Jako čtenáře mne proto celý tenhle motiv zklamal, jako normálního člověka (čímž nechci tvrdit, že čtenáři nejsou normální lidi :-D) potěšil.

Stejně tak jsem čekala, že bude trochu víc rozvedena linka s Rangerem. Doposud byl sice popisován tajemně a přitažlivě, ale chemie mezi ním a Stephanií nebyla. Autorka jí najednou nečekaně naservírovala na rozdávání, takže jsem si říkala, kdy to Bombastická agentka podělá, něco si s Rangerem začne a zkomplikuje si vztah s Morellim, který je zcela jasně od prvního dílu tím Pravým. A ono nic... (?)

Detektivní linka byla sice předvídatelná, ale opět hezky napsaná, byť se nemohu zbavit sílícího dojmu, že v Trentonu je to prolezlé zločinem a mafií, nemluvě o nebývalé koncentraci zlých a zákeřných lidí. Stephanie opět zažila kupu náhod a nehod, kterých bylo znovu docela dost na to, aby raději nastoupila do továrny na knoflíky. Vadil mi její přístup v tom, že o těch opravdových problémech s nikým, kdo by jí mohl pomoci, nemluvila. V tomhle ohledu celé sérii hvězdičky ubírám, protože je to pořád to samé. A Stephanie po všech těch výbuších a mrtvolách stále nechodí kanály, jak by se na maloměsto slušelo.

Dočetla jsem před malou chvílí a co dodat - ten konec, TEN KONEC! Jako jo, říkalo si to o něco podobného, ale nechat to otevřené?? Další díl doma nemám, protože si ho někdo půjčil v rámci výměnného fondu. Meziknihovní výpůjční službu mám ráda a velmi jí fandím, když ji sama využívám, ale jakmile si v rámci ní někdo vezme knihu, co chci číst, a knihovna mi pak na tři měsíce zavře, tak bych tohle podstrojování čtenářům striktně zakázala. Takže mi nezbývá, než žadonit, aby mi někdo napsal, KDO to byl, anebo trpělivě čekat, až se knihovna s prvním zářím otevře a u knihy se objeví status "k vypůjčení". Zatím jsem silná, ale možná, že se nakonec uchýlím k prvnímu řešení...


rm
14.01.2019 5 z 5

Stephanie je děsný trdlo, ale je to vcelku zábavný a občas padne dobrá hláška - takže fajn, proč ne :-)

Jaruš7
17.11.2018 5 z 5

Jsem prostě nadšená, zažívám knižní rauš z Evanovichiády, dokonalé, ach jo, jak nanicovaté teď budou hrdinky jiných autorů, tohle ani nejde vylepšit, natož cokoli vytknout.
Citace: "Co to máš na sobě? To je nějaký nový způsob antikoncepce?"
"Porsche? Neprodávám svou duši, nebo ano?"
Potěšení, fakt jo.

cukrovka
08.02.2018 4 z 5

Opět velmi příjemné čtení plné humorných situací a dialogů.

Laf
04.02.2018 5 z 5

Super čtení. Kniha mě chytla hned od začátku a přečetla jsem ji jedním dechem. Zajímavé sledovat, jaká další patálie čeká na hlavní hrdinku. Nechybí ani humor. Ideální kniha pro chvíle pohody. Vřele doporučuji :)

asam
30.05.2017 5 z 5

Zajímavé, originální, vtipné,- oddychové čtení

pobijecmuch
06.07.2014 5 z 5

Marně jsem přemýšlel proč tato knižní série nezískala tolik čtenářských příznivců. Asi je to faktem, že knihy od Janet Evanovich se nedají jednoznačně označit za čistě detektivní. Hlavní hrdinka Stephanie je samostatná mladá žena, která své finanční potíže řeší tím, že se z ni stává kauční agentka a přitom nemusí řešit klasické detektivní případy. Je to prostě jen takové sledovaní a vyhledávání osob, které sebou přináší zajímavé odhalení a řešení.
Ty čtenářky které čekají nějakou velkou romantiku, tak budou zklamané. Stephanie nebude nikdy mít nic se svým šéfem a nikdy nepodlehne žádnému bohatému milenci, který by ji za kvalitní sex zahrnul šperky, drahým autíčkem a moderním bytem. Prostě zde erotický příběh skoro chybí i když nikdy neříkej nikdy...... je tu přece policajt Joe Morelli.
Knihy ze série Stephanie Plumová jsou velice vtipně napsané a velice se návykově čtou. Pokud hledáte nějaké dobré čtení na dovolenou tohoto chladnějšího léta, tak určitě po Stephanii šáhněte, určitě se pobavíte.

kokosek
09.10.2013 4 z 5

Tak tohle je asi nejlepší díl ze všech co jsem zatím četl. Autorka už se rozhodla, že to bude spíš komedie, než detektivka - a je to tak lepší, tahle pozice ji jde velmi dobře. A pro čtenářky bude určitě zajímavý konec. To napětí než se dozví to co je zajímá :-))
Ale i pro detektivkáře bude určitě zajimavý další díl. Jenže už je podzim a já si dám něco jiného. Pokračování tedy zase až v létě - budu se těšit.

isobel2000
19.07.2013 5 z 5

Paráda. A večeře u rodičů s babičkou Mazurovou to je fakt něco!

Evik30
22.04.2013

Zajímavá detektivka. Čte se téměř jedním dechem. Obsahuje zajímavé zápletky s nečekaným rozuzlením.
Doporučuju všem co mají rádi detektivky kde není příliš mnoho násilí.
Všechny knihy od Evanovich jsou detektivky podle mého gusta.
Babička Mazurová nemá chybu! :o))
Osamělost řeší hlavní hrdinka Stephanie tím, že si pořídí křečka Rexe s kterým si vypráví o všem co se kolem ní děje.
S kamarádkou Lulou podnikají lov na lidí, kteří nesplnily podmínky kauce. Stephanie je kauční agentka.
A policista Morelli? Ten se objeví a zase načas zmizí.

Autorovy další knížky

Janet Evanovich
americká, 1943
2016  76%Podfuk
2003  84%Za všechny prachy
2017  85%Štvanice
2001  88%Lovkyně zločinců
2017  83%Přísně tajná

Kniha Od desíti k pěti je v

Přečtených126x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených14x
Knihotéce92x
Chystám se číst23x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x