Obrazy, které by neměly existovat

Obrazy, které by neměly existovat https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51371/obrazy-ktere-by-nemely-existovat-51371.jpg 3 9 4

Po celém světě se vyskytují obrazy z různých časových údobí, které skrývají tajemné a mysteriózní motivy. Malby a fotodokumenty, u nichž lze falšování zcela vyloučit, přesto ale odporují zdravému lidskému rozumu: moderně působící jeskynní malby, podivuhodné ikony, zobrazené UFO na obrazech z období renesance, dodnes nevysvětlené fotografie z kosmu pořízené při misích NASA atd. • Jak si vysvětlit „moderní“ grafiti doby ledové? • Kdo byli „bohové z Marsu“ vyobrazeni v pohoří Tassili? • Jak mohly vzniknout nevysvětlitelné otisky na „svatých rouškách“? • Existovaly již ve středověku fotografie a hologramy? • Pochází zázračný meč Excalibur z Toskánska? • Jaké záhady se skrývají za freskovitým kostelním uměním? • Je nějaké racionální vysvětlení pro krvácející a plačící obrazy nebo zázraky konající ikony? • Proč jsou na starých freskách a malbách znázorněny „neznámé létající objekty“? • Potvrzují aktuální fotografie z kosmu existenci mimozemských inteligencí?... celý text

Umění Záhady
Vydáno: , NS Svoboda
Originální název:

Bilder, die es nicht geben dürfte , 2009


více info...

Přidat komentář

Kulhajs
15.02.2019 4 z 5

Černobílé obrázky moc kvality nepobraly, obsahově ale kniha překvapila, kromě pro mě známých věcí jsem zde našel i hodně informací, o kterých jsem ještě nečetl a celkově se kniha četla pohodově. Kdo má rád záhady, neměl by být zklamán.

Iki1
21.08.2017 1 z 5

Na pohled zajímavá kniha byla pro mne velkým zklamáním. Nepřináší vcelku nic nově objevného, pouze rádoby shrnuje pseudovědecké poznatky, kterých je plný net. K tomu značně nekvalitní fotky jakoby oskenované z novin. A čím se zabývá? Pravěkem – utopickým jeskynním uměním (nejzdařilejší kapitola), Ježíšem a jeho otisky (podobenkami), Pannou Marií od ikon přes létající talíře až po otisky na skle domu, Artušem a meči Excaliburu, údajným spiknutím kolem Apolla na Měsíci a záhadami na Marsu. Prostě škoda času.


Dandulka
10.05.2014 5 z 5

Velmi zajímavá a poměrně tenká knížka, spousta fotografií. Autor se zabývá např. Artušovskou legendou, zjeveními Panny Marie a dalšími tématy. Nestačila jsem se divit, kolik tajemného je kolem nás. Velmi doporučuji všem milovníkům záhad a tajemna.

tenax
16.08.2013 4 z 5

Klasické dänikenovské téma, velice čtivé, atraktivní. Jediná výhrada by byla, že je uvedeno příliš mnoho věcí najednou a tak jednotlivé případy nejsou zpracovány moc podrobně. V každém případě inspirativní četba, zkrátka "můj šálek čaje".

Štítky knihy

záhady obrazy (umění)

Autorovy další knížky

Reinhard Habeck
rakouská, 1962
2008  84%Zakázaná archeologie
1995  72%Záhady nad záhady
2009  81%Největší záhady archeologie
2005  63%Poslední tajemství archeologie
2010  69%Obrazy, které by neměly existovat