Obránce

Obránce https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58980/bmid_obrance-7GV-58980.jpg 4 19 5

Vládci dávné bohaté vesnice Orak, rozkládající se v oblasti pozdější Mezopotámie, jsou nuceni čelit ohromnému náporu barbarských vraždících kočovníků z národa Alur Meriki. Jejich ničivé nájezdy jsou pověstné. Bude schopen zkušený voják Eskkar, povolaný na pomoc, řádění kočovníků včas zastavit? Nadějí je, že i Eskkar kdysi k Alur Meriki patřil, než byla jeho rodina vyvražděna a vypovězena z jejich středu. Od té doby se Eskkar potuloval po světě a vydělával si mečem na živobytí. Nakrátko se usadil právě v Oraku, kde teď naléhavě potřebují jeho zkušenosti. Eskkar začne ihned jednat: kolem vesnice mají vyrůst pevné hradby, všichni muži se cvičí ve střelbě, zapojí se i ostatní vesničané. Opravdu se podaří změnit prosté obyvatele na bojovníky?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Sargon´s Wall , 2004


více info...

Přidat komentář

vivalamuff
15.09.2019 5 z 5

Kniha je čtivá a napínavá. Sice jsem se divila nad Trellinými schopnostmi, ještě v jejím věku, ale jinak byl příběh odehrávající se 3000 let př.n.l. celkem reálný.

Metroušek
10.02.2018 3 z 5

Poměrně čtivý akční román, který ale nevybočuje z dnešního standardu historických románů. Nešvary typu moderního myšlení a jednání hlavních hrdinů nebo emancipované hrdinky jsou dnes bohužel běžné, ale použití jednotek jako hektar, metr (a tuším také km) nebo hodina lidmi v přímé řeči před 4,3 tisíci lety by si autor mohl opravdu ošetřit, to fakt bolí! Pokud rádi čtete o obležených městech, sáhněte raději po úchvatném Řádu nebo po Pádu Cařihradu.


optos2330
04.12.2016 4 z 5

Historický román so sympatickou hlavnou postavou, Eskkarom. Ten nás za svojim vytúženým bohatstvom a slávou prevedie krvavou cestou a nezľakne sa ničoho - vyhrážok, lásky k žene, ani primitívnych barbarských kočovníkov, ktorí sa chystajú obkľúčiť a vydrancovať celé mesto. Jedine Eskkar môže ochrániť domovy ľudí a pripraviť ich na rozhodujúcu bitku.
Bude to boj na život a na smrť.

orinka3
16.10.2014 2 z 5

Něco jako akční film. Vlastně ani není třeba číst to pořádně, nic zvláštního se neděje. Příprava na boj, boj samotný, situace po boji. Jednoduchá četba, jednoduchý a průhledný děj. Klad = dobře se to čte.

kryspin66
06.01.2013 3 z 5

Pěkná kniha, ale předvídatelný děj.

Štítky knihy

barbaři Mezopotámie vojáci kočovníci bojovníci

Autorovy další knížky

Sam Barone
americká
2006  79%Obránce
2006  0%Spravodliví