Oblíbená sestra

Oblíbená sestra https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393921/bmid_oblibena-sestra-yIq-393921.jpg 2 28 13

Když se pět veleúspěšných žen objeví v reality show nazvané Goal Diggers, která se odehrává v New York City, producenti netuší, že tato série skončí vraždou. Brett je u fanoušků velmi oblíbená. Teprve sedmadvacetiletá, s tetováním, ale úspěšná podnikatelka, a navíc čerstvě zasnoubená je trnem v oku ostatních účinkujících. Kelly, Brettina starší sestra a také obchodní partnerka, je poslední účinkující. A postará se o to, aby tajemství, které se sestrou mají, zůstalo neodhaleno. Stefanie je z účinkujících žen nejstarší. Je tmavé pleti a je úspěšnou autorkou erotických románů. Hodně se toho povídalo o jejím sexy manželovi, tentokrát je ale v centru zájmu její konfl iktní vztah s Brett, bývalou nejlepší kamarádkou. Dvě sestry v jedné reality show. Jedna z nich se nedožije konce. Kdo za tím je?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Favourite Sister , 2018


více info...

Přidat komentář

koolsavage
20.07.2023 3 z 5

Do půlky knihy mě to moc nebavilo, ovšem druhá polovina byla skvělá a nemohla jsem se odtrhnout od čtení. Námět v obdobných reality show typu The Real Housewives je tam více, jak značný. Myslím, že i z důvodu neznalosti téhle reality show může mít kniha tak nízké hodnocení, protože když znáte tyhle klenoty americké popcultury, tak se vám to lépe vše představí a dává smysl, všechno to přetvařování, napětí, intriky, zásahy produkce, atd. 65/100

patricia8137
23.03.2022 2 z 5

Román J. Knollovej v sebe kombinuje až vražednú rivalitu a súťaživosť medzi priateľkami v televíznej reality show. Kniha ma veľmi sklamala, nie som typ čitateľa, ktorý by knihy hodnotil negatívne, ale táto kniha sa mi vôbec nepáčila. Štýl, akým je kniha napísaná mi vôbec nesadol, ako thriller by som túto knihu ani nenazvala, chýbalo tam akékoľvek napätie, zvraty. Kladne hodnotím iba zaujímavú obálku a prepracovanie postáv. Autorka sa snažila vykresliť charakter, vzťahy, pocity a prežívanie jednotlivých postáv. Veľa krát som mala nutkanie knihu odložiť a nedočítať, ale to robím nerada, preto som knihu nakoniec s ťažkosťami dočítala.


dzafik
05.01.2020 3 z 5

Pribeh a zapletka jsou celkem dobre, ale co neni dobre, je ta halda kecu, zvaneni, myslenkovych pochodu a intrik kolem. Diky tomu jsem mela nekolikrat nutkani knizku nedocist, ale to delam nerada a hecla jsem se.

YA-girl
03.12.2019 2 z 5

Román je vyprávěn z pohledu tří žen: Kelly a Brett, dvou sester, a Stephanie. Ty tři jsou spolu s dalšími ženami účastnicemi reality show Štěstokopky. Vztahy mezi účastnicemi jsou ale napjaté a úplně jiné, než jak se tyto ženy snaží prezentovat na veřejnosti. Jelikož jsou všechny navíc posedlé penězi a jistou "mocí" nad fanoušky, tak jim jejich úspěch nebo neúspěch v reality show tak trochu leze na mozek a ony jsou schopné a ochotné udělat skoro cokoliv, aby se udržely na výsluní. Román mě zaujal zaprvé tím, že ho vyprávěly tři ženy, přičemž od začátku byl čtenář směřován k tomu, že to dopadne nějak, a ono to pak dopadlo jinak. A za druhé mě v románu bavilo, že sledoval životy bohatých, resp. rychle zbohatlých Američanek - je to prostě takové to "smetánkové prostředí", kam se běžný člověk nikdy nedostane, takže se tam ráda čas od času mrknu skrz knížky. Jinak to ale bylo šíleně rozvleklé, plno věcí se tam táhlo nebo aspoň zmínilo a nakonec neměly pořádně žádný význam pro děj jako takový... No a především, thrillerem bych to nenazvala ani náhodou, protože snad až do strany 350 se tam vlastně nic nedělo.

bbara155
04.09.2019 odpad!

Proud zmatených slov popisující ženy jako slaboduchá stvoření s jediným cílem se zviditelnit. Nuda.

cornetka
23.08.2019 1 z 5

Za mě dost slabá kniha plná intrik a pomluv za účelem být nejlepší v reality show.

Heli20
01.08.2019 odpad!

Tak tato kniha se opravdu nedala dočíst. ..pardon tedy za mne, možná se někomu líbit mohla, ale já byla opravdu zklamaná.

allyce
17.05.2019 1 z 5

Zajímavá obálka a ......... tím veškeré plusy končí. Tak slaboduchou knihu jsem již dlouho v ruce nedržela.

Alyx
02.05.2019 3 z 5

Prostředí zajímavé, ale děj nastavovaná kaše. Po čase se ty intriky přejí a člověk zapomene, že se řeší za jakých okolností zemřela jedna z hlavních postav. Na konci to zrychlí, možná až moc.

MíšaS.
21.03.2019 odpad!

Tohle ale bylo moc i na mě. Dočetla jsem, ale bylo to příšerné. Kouzelný vrch je oproti tomuhle akční thriller... V knize se nic neděje, nebo spíš to autorka/překladatelka podává formou, která nemá žádnou razanci a gradaci. Čtete, ale nic z toho nemáte. Postavy protivné, ale to tak asi mělo být. Prostě blbky, co si myslí, že jsou něco víc, když jsou v telce a jejich život ztratí smysl, když se o nich nebude mluvit a oni je vyloučí. Profackovat a poslat do práce, pořádné práce.
Námět to byl zajímavý, ale kdyby byl uchopený v trochu jiné formě. Mohla by to být pěkná knížka a zamyšlení se nad mediálním světem, který nám dává předobraz toho, jací bychom měli být a jak vnímáme sami sebe skrz jiné lidi. Ale tohle ne, to doopravdy za to čtení nestálo.

Jana77
12.03.2019 3 z 5

Na mě asi moc "ženské". Nebylo to špatné téma, dokonce jsem se chytla hned od první stránky, ale těch ženských rozborů myšlenek na mě bylo trochu moc.

Pípasek
22.02.2019 5 z 5

Vražedná rivalita a soutěživost mezi přítelkyněmi v televizní reality show, ve světě plném ambicí, kde veškeré city jdou stranou. Román je plný nečekaných zvratů a překvapivých odhalení, nepostrádá ani potřebnou dávku napětí

Danago
12.02.2019 2 z 5

Zápletka příběhu i prostředí do něhož je příběh zasazen je velmi originální.
Hlavní hrdinka Brett si, svými postoji a názory, velice brzy získala mé sympatie. Ale postavy se postupně vyvíjí a mění, a spolu s tím se měnily i mé sympatie k jednotlivým hrdinkám.
V knize je několik zajímavých momentů, bohužel jsou v knize i místa, která mě moc nebavila.Těch ženských intrik a podrazů, lží a tajemství na mě bylo asi příliš moc.
Ale hlavně styl jakým je kniha napsaná mně moc neseděl a knížka mě moc nebavila.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Jessica Knoll
americká
2016  62%Nejšťastnější dívka na světě
2019  36%Oblíbená sestra