Objednaná smrt

Objednaná smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59204/objednana-smrt-59204.jpg 4 10 10

Předmětem vyšetřování je vražda mladé barové zpěvačky,kterou touha po popularitě a ukvapené manželství přivedla k tragickému konci

Přidat komentář

jprst
25.06.2022 2 z 5

Proč ne, občas mi připadá dobré vrátit se k nějaké starší české detektivce, ale zrovna tato není z těch, které by za to stály, snad jen v případě, že by po ruce nic jiného ke čtení nebylo.

Eicherik
26.12.2019 3 z 5

Hlavním negativem této detektivky je, že na většině stránkách připomíná holý vyšetřovací spis, což při poměrně velkém rozsahu této knihy působí únavně. Autenticky působí "přepisy" telefonických i běžných rozhovorů a úryvky z výslechových protokolů. Pokud čtenář bude pozorně sledovat text může opravdu odhalit pachatele, ale myslím si, že je to pouze teoretická možnost. V knize jsou i čtenářsky zajímavější pasáže, ale jejich méně.


ludek.n
27.12.2018 2 z 5

Objednaná smrt je dalším z případů majora Okresní správy Sboru národní bezpečnosti JUDr. Zdeňka Kalaba, který tentokráte pátrá po vrahovi mladé a sexuálně zdatné barové zpěvačky. Musím bohužel s lítostí přiznat, že si s Pavlem Krausem zcela evidentně nesedneme. Jeho suchopárný, odtažitý a chladný styl psaní mě prostě nebere. Při četbě jeho detektivních románů (Objednanou smrt nevyjímaje) mám pocit, že mi místo beletrie podstrčil strohý vyšetřovací spis. Pokud to byl záměr, tak klobouk dolů, protože se mu stoprocentně povedl. Co je ovšem platná všechna ta autentičnost kriminálních metod a postupů, když mi ani trochu nezvedne tepovku a nerozbouří emoce. Čtu jednu kapitolu za druhou a při tom se s hrůzou přistihnu, že je mi vlastně úplně jedno, kam se příběh vrtne dál a jak dopadne. Sbírám prostě jen fakta a spojuji je dohromady, nic víc. Z tohoto úhlu pohledu se mi pak vtírá otázka: Kde nechal mistr tesař díru a proč je tak velká?