Oběti honu

Oběti honu https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297513/bmid_obeti-honu-oXb-297513.jpg 3 18 5

Mladý novinář Josef si chce vydělat velké peníze prací na senzačním tématu, ale zprvu si vůbec neuvědomí, že za senzaci taky může zaplatit. I vlastním životem. Ale v příběhu se děje i cosi víc - hra „vyšší moci?“ „Oběti honu“ lze označit jako strhující „mysteriózní thriller.“ Příběh sám se týká oblasti světového velkého byznysu - zneužívání dětí a dětské pornografie. Autor románu je úspěšný spisovatel a dramatik, vydal zatím 5 knih, román „Oběti honu“ – exkluzivně – je první pro Olympii. Autor sám při tvorbě románu „Oběti honu,“ na kterém pracoval několik let, postupoval jako investigativní žurnalista a prvně ve své tvorbě přistoupil k „ich formě“ vyprávění, kterou, jak sám říká, nemá moc rád. Z bezpečnostních důvodů je autor ukryt pod pseudonymem „Danijel.“ Byl příliš blízko, jako spisovatel-novinář, závažným a i pro něj nelehkým věcem. Co je v onom strhujícím románu pravda a co fikcí? O tom nechť zvídavý čtenář přemýšlí sám – a od rozečtených „Obětí honu“ jistě nevstane jen tak! O knihu samotnou, aniž ještě byla vydána, už nyní projevují zájem filmaři.... celý text

Přidat komentář

mauglie
14.03.2022 2 z 5

Nevím... Taková trochu slatanina. Příběh o odkryvani pedofilní skupiny zajímavý, ale dějová linie s Markétou je teda přitažená za vlasy, některé části mi nedávají vůbec smysl, viz scéna ve vězení, jakési náboženské prozreni... Celá kniha je psaná takovou ukřivděnou formou chlapa s krizí středního věku, co rádoby nenávidí ženy, často je nazývá děvky a někde téměř obhajuje pedofilii a právo šária. Asi to nebude můj šálek kávy...

BaNaMa
16.01.2021 3 z 5

Dobře se to čelo, bylo to napínavý, ale místy jsem přeskakovala odstavnce, prostě jsem to nedala.
A ten konec bylo jako co? To má kniha snad nějaké pokračování? To co by mě opravdu zajímalo jsem se nedozvěděla :-(


Shellitty
24.02.2020 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá, napínavá a přečetla jsem ji poměrně rychle a někdy mě i mrzelo, že musím přerušit čtení. Knihu rozhodně doporučuji, ale NE citlivým osobám a lidem citlivějším na témata ohledně násilí na dětech. Ovšem když zvládnete unést těžkost některých situací, tak budete s napětím číst abyste zjistili jak příběh novináře dopadne. Jediné co mi na knize "vadilo" bylo to, že na obálce knihy je obraz od malíře Edvarda Muncha a v knize je zmíněn obraz od Vincenta van Gogha. Ale to je jen takový malý detail pro pobavení. :)

Govrid
02.01.2020 4 z 5

Kniha ce četla rychle a lehce, později příběh dostává jistý nádech fantastičnosti..., v podstatě zde nejde o nějaké dopadení zločineckého gangu, ale spíše nahlédnutí dovnitř. Kniha i nabízí jiný úhel pohledu na dané téma ze strany dětí (Co když oni sami chtějí?) No a nám nezbývá, než aby jsme posoudily, co je pravda a co ne - dle mého možná polovina příběhu.

Ctenar1202
14.08.2019 5 z 5

Tahle kniha rozhodne neni pro slabe povahy. Taky jsem si musela davat prestavky od cteni, ale i tak jsem knihu precetla za par hodin.

Pravda nebo fikce? Kez by to vsechno byla opravdu fikce...sileny, priserny, zaludek zvedajici nechutny pribeh, ktery se ma odehravat v ceskem prostredi.

Autor (chapu proc kniha vysla anonymne) popisuje tak detailne pedofilni podsveti, ze se z toho cloveku dela nevolno.

V knize je pouzit i popis nekolika kauz v CR. A ano, vybavuji si je, i presto, ze v knize byla zmenena jmena. Coz chapu.

Knihu jsem zakoupila, protoze me zaujala obalkou, ale ze bude tak drsna i svym obsahem, to jsem necekala.

Zaver me malicko, ale opravdu jen malicko zklamal. Takovy v jednom ohledu nevysvetleny konec.

Štítky knihy

novináři žurnalistika

Autorovy knížky

2016  69%Oběti honu