O olši, která nikdy nic nevzdala

O olši, která nikdy nic nevzdala https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142392/o-olsi-ktera-nikdy-nic-nevzdala-142392.JPG 4 22 7

Příběh statečného semínka, které přes posměch okolních stromků a málo úrodné místo na skalnatém ostrohu u potoka vyrostlo v pevný strom.

Přidat komentář

makacek
14.04.2021 4 z 5

Od tohoto autora poněkud nečekaný žánr. Ale musela jsem dětem sehnat :-)

Ládja
31.03.2020 5 z 5

Příjemná knížečka(pár stránek), která dokáže vehnat slzy do očí...


nefernefer
05.10.2018 5 z 5

Při čtení mé oblíbené brakové literatury, která mi báječně pomáhá vyčistit si hlavu, jsem narazila na zajímavou informaci, že jeden z autorů těch neuvěřitelně brutálních příběhů vydal 3 pohádky pro děti (tuhle a O barvách / O měsíci, který nevěděl, že je měsíc). To jsem si nemohla nechat ujít. :-) Navíc, když jsem zjistila, že se jedná o mininotýsky o patnácti stranách, za které chtěli v knihkupectví celých 6 korun. No nekupte to! :-) Byla jsem fakt zvědavá. A nakonec hodně příjemně překvapená. Že to bude dobře napsané, to jsem čekala (všechny jeho knížky jsou jazykově výborné), ale že to bude tak citlivé, poučné a velmi velmi dojemné, to jsem nečekala. Zkrátka jsou to moc hezké a tak akorát dlouhé příběhy, jako stvořené k předčítání dětem na dobrou noc.

Pohádka o olši je o tom, jak umí být ostatní necitliví a zlí k někomu, kdo je „jiný“. A o tom, že i když nejsme dokonalí a okolí nám to „dává pěkně sežrat“, nejlepší je si z toho nic nedělat a jít si dál svou cestou. Nakonec se najde někdo, kdo naše kvality ocení.

knihamouder
05.10.2017 5 z 5

Dojemný příběh o tom, že naděje umírá poslední. I když nejde vždy vše dle plánu, není třeba se trápit. Vše má své důvody a svůj čas. Co se nám zdá být navenek ošklivé může být nádherné a zevní krása nemusí znamenat vítězství. Největším počinem je předávat ostatním, ať už lásku, bezpečí nebo třeba teplo.

Dragoneria
19.06.2017 5 z 5

Pěkný příběh, který ukazuje že v životě to není jednoduché. Přesto se dá vyhrát. Navíc je krátká a dá se stihnout hravě před spaním.

Mruskulka
04.02.2017 3 z 5

Pěkná pohádka :)

vlkodlaq
01.08.2014 3 z 5

Pustil jsem se do toho s vervou, kterou věnuji jen Kulhánkovi, Žambochovi a jen několika podobným, a byl jsem odměněn pohádkou pro nejmenší. Naštěstí vcelku příjemnou, oddechovou a krátkou.