Ó, ó, ó, vajíčko!

Ó, ó, ó, vajíčko! https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408794/pCWpuM-hXE-.jpg 5 49 18

Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často velice dramatické a plné překvapivých skutečností. Součástí bohatě ilustrované velkoformátové knihy je CD s písničkami a dramatizovaným textem. Dobrodružný příběh spolu s dětmi vypráví a zpívá Martha Issová. Album je autorským dílem Beaty Hlavenkové a Patrika Hlavenky. Čtěte, prohlížejte, poslouchejte, zpívejte!... celý text

Přidat komentář

attila1
26.01.2024 5 z 5

Poslouchala jsem jako audio. Martha Issová je úžasná. Hudba pěkná a vtipný text. Doporučuji všem dětem a i dospělákům.

potesenicist
27.08.2023 5 z 5

U nás doma obrovský úspěch. Dcery se k ní často vrací, jedna z oblíbených knih. Ilustrace krásné, příběh pěkný.

UPDATE: dnes řekla starší dcera ve školce, proč je ten pán špek. Určitě to má z této knihy, velmi nepříjemná situace.


JuliSimeckova
08.08.2023 2 z 5

Nebylo to moc dobré, bylo tam totiž cédéčko. Texty byly zvláštní.

broskev28
05.03.2023 5 z 5

Po knize Šedík a Bubi, která v naší knihovně patří k nejoblíbenějším, jsem nemohla minout ani hmyzí příběh. A opět jsem nadšená, mimo jiné i proto, že třeba sudičky bych u vajíčka fakt nečekala . . .
Líbilo se mi snad všecičko - hmyzíci samotní, jejich kolektivní nasazení, úžasné putovní dvoustrany končící vždy upozorněním "Pepíku, ty truhlíku . . .", taky "Pozor! Teď se chlapec změní!" A naprostá pecka byl pro mě mravkolev: sypké písky, konec blízký! Paráda, jen je mi líto, že jsem neměla šanci vidět tuhle knihu zpracovanou třineckou knihovnou jako letní divadelní představení. Ale třeba se mi to ještě někdy povede . . .
Nahrávka na CD se od knihy malounko odchýlí, ale to mi vůbec nevadilo. Hudební doprovod je minimalistický, dětští interpreti to uchopili skvěle a být rodič, tak by mi asi nevadilo ani to sprosté slůvko. Takže určitě našim maloškům i jejich rodičům doporučím!

galadrielin
04.01.2023 5 z 5

Moje děti tuto knihu milují. Nedivím se - krásné ilustrace, chytlavý text CD bohužel nemáme na čem pustit, ocenila bych možnost stáhnout si písničky v MP3 formátu. Ale jinak bez výtek, čteme ji fakt rádi.

hetty64
28.02.2022 5 z 5

Moc milá a vtipná knížka ze světa hmyzu. Pro začínající čtenáře jako dělaná. CD jsem si zatím neposlechla, ale stačila mi krátká ukázka. V podání Marty Issové a s písničkami?Určitě to bude paráda! Ilustrace nádherné.

Štěpinambura
31.01.2022 5 z 5

Vážně jsem se pobavila. Od té doby co jsem se s touto úchvatnou vaječnou knihou setkala naděluji ji snad všem kamarádům s dětmi.

Bonda
30.05.2021

Obě s dcerou jsme nadšené. Hudba, která není banální! Vtip! A zajímavé detaily z hmyzího světa. Milostný příběh v pozadí je možná skrytě zrádný (nic moc stereotypy ohledně mužského a ženského světa), ale v popředí je toho tolik zajímavého, že se zápletka do měkkého dětského nevědomí zapisuje nepozorovaně a věřím, že znatelnou škodu tam nenadělá.

Terulilinka
26.02.2021 5 z 5

Jedním slovem - jsem nadšená! Krásné ilustrace, vtipný text, moc dobře sepsaný vývoj housenky. Doporučuji k přečtení! :-)

hejmadam
13.10.2020 5 z 5

Jsem nadšena z této celkově fungující knížky - ilustrace, úprava i obsah jsou dle mě skvělé. CD jakbysmet, děti to moc baví a já se často přistihnu, že se nechám písničkama unést víc než oni! Kombinace prohlížení statických obrázků a listování, doplněné posloucháním mi přijde lepší, než koukání na displej, ale může upoutat i méně "knihou zaujatelné" děti.

TerJac
22.09.2020 5 z 5

Tak tohle se podařilo. Vtipné, roztomilé, výstižné. Aneb jak krásně se dá zpracovat příběh jedné obyčejné housenky :)

ještěrka38
08.06.2020 3 z 5

Pěkná kniha vhodná na besedy.

PaniWiga
03.04.2020 5 z 5

Vtipné a poučné. Co víc si přát.

anna.zahy
06.03.2020 4 z 5

Bylo o tom, že bylo jedno vajíčko a přišly za ním tři sudičky. Všichni si říkali, co by to mohlo být, až se z toho vyklubal houseňák. A ten houseňák Pepík šel za vosou. Šel a šel až najednou uviděl hovnivála. A u něj byla změna z houseňáka do jiného houseňáka.
A pak šel dál, až najednou uviděl včelí úl. Včela řekla, ať jí pomůže, než přiletí lišaj smrtihlav a ukradne jim med z pláství. Tak Pepík šel před otvor včelího úlu, lišaj smrtihlav ho šťouchal a šťouchal a pak odletěl pryč. A Pepík šel dál za vosou a všichni mu pořád opakovali: "Pepíku, ty truhlíku, vždyť je to vosa, píchne tě do pupíku, bude ti kosa."
A pozor, teď bude změna a z houseňáka je zase jiný houseňák. Ale najednou uviděl, že před ním stála sýkorka a hledala potravu, až uviděla housenku. Vzala ji do zobáku, ale Pepík ji zachránil, že polechtal sýkoru svými chloupky. A tak ubíhaly dny, až z housenky a houseňáka byly kukly, až pukly a stali se z nich krásní motýli! Žluťásek a modrásek.

bibi.r
02.12.2019 4 z 5

Veršovaný příběh z říše hmyzu. Dobrodružství, pomoc, odvaha, láska.
Součástí knihy je i CD s písničkami.
Mimo jiné se dozvíte i vývoj motýla od vajíčka až po dospělého motýla, takže je to i poučné.

enareta
04.10.2019 5 z 5

Geniální po všech stránkách! Vtipný, a zároveň poučný text. Krásné ilustrace. A CD s výbornou interpretkou a spoustou veselých písniček. U mých dětí nejoblíbenější kniha, CD posloucháme doma i v autě. Doporučuji.

colada1
03.10.2019 5 z 5

Pětiletá dcera ji miluje. Knížka je velice vtipná a krásně ilustrovaná.

dagmar7365
14.06.2019 5 z 5

Úžasná kniha. Nádherné ilustrace, vtipný a současně poučný text. Moc nás se synem bavila. Třešinkou na dortu je CDčko, příběh čte moc hezky Marta Issová a je doplněn o písničky. V současné době je u nás nejhranějším CD před spaním.