O nemoci, která se nazývá schizofrenie: Příručka pro pacienty, jejich blízké a jejich terapeuty

O nemoci, která se nazývá schizofrenie: Příručka pro pacienty, jejich blízké a jejich terapeuty https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471166/bmid_o-nemoci-ktera-se-nazyva-schizofren-OU9-471166.jpg 3 9 9

Tato edukační příručka pro pacienty se schizofrenií je odlišná od všech předchozích. Tzv. edukaci totiž potřebují nejenom naši pacienti a jejich blízcí, ale i psycho-odborníci (psychiatři, psychologové a další) a jiní lidé pracující v tzv. pomáhajících profesích (sociální pracovníci, ergoterapeuti…). MUDr. Martin Jarolímek v knize odpovídá na otázky o schizofrenii, líčí její příznaky a zabývá se různými aspekty léčby i běžného života. Zároveň oslovuje sociální pracovníky a terapeuty a věnuje se i obecnějším úvahám o systému psychiatrické péče v České republice. V závěru knihy najdeme seznam doporučené literatury a kontakty na sociální a jiné služby pro pomoc lidem s psychotickou poruchou.... celý text

Přidat komentář

sporran
10.07.2022 3 z 5

Kniha v základech seznamuje s onemocněním srovnatelně jako např. článek. Stručně, přehledně, bez větší hloubky. Nicméně čtivě a pochopitelně, což byl jistě záměr.

ipkkk
18.02.2022 5 z 5

Stručné, ale překvapivě pravdivé seznámení s touto nepříjemnou nemocí. Přesto, že je knížka tenoučká jsem se dozvěděla mnoho zajímavých a podstatných informací.


hu_87
04.06.2021 3 z 5

Jedná se o hodně tenkou publikaci, není to nic extra odborného, slouží to účelu, o kterém se zmiňuje už obálka - jako příručka pro pacienty a jejich blízké.

Štítky knihy

psychoterapie schizofrenie příručky psychopatologie duševní poruchy, duševní nemoci psychózy

Autorovy další knížky

Martin Jarolímek
česká, 1955
1996  60%O lidech, kteří onemocněli schizofrenií
2017  73%Já blázním s vámi
2021  69%O nemoci, která se nazývá schizofrenie: Příručka pro pacienty, jejich blízké a jejich terapeuty
2008  0%Příběh opravdového schizofrenika 1