O létajícím autě

O létajícím autě https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528144/bmid_o-letajicim-aute-65785bff9af1d.jpg 4 3 2

Míša a Jindra jsou nejlepší přátelé a nerozluční parťáci. Mají toho mnoho společného, ale nejvíce zbožňují letadla. A když se dozvědí, že se na malém letišti koná letecký tábor, ani na chvíli nezaváhají. Existuje snad lepší místo, kde by mohli strávit letní prázdniny? U tábora stojí starý hangár, do kterého je přísný zákaz vstupu. Každý večer do něj přijíždí pan vědec, který působí podivně a nepřátelsky. Co asi v hangáru skrývá? A jsou zvěsti o jeho létajícím autě pravdivé? Ponořte se do letního dobrodružství plného tajemství, zábavy a přátelství. A možná zjistíte, že i auta mohou létat... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
20.04.2024 3 z 5

Tak tady už toho bylo tak nějak moc – moc nereálných situací, moc nadávající postava, moc informací, prostě moc moc moc. Souhlasím také s uživatelkou LunaL. pode mnou, že kapitoly byly až moc dlouhé.
Pochválit musím ale ilustrace, tyto od Marie Koželuhové se mi líbí víc než od paní Ivy Hoňkové, která ilustrovala jiné autorčiny knížky.
O létajícím autě mohl být dalším krásným a dojemným příběhem od Ivy Hoňkové (podobně jako Samík a práškovací letadlo nebo Příběh hasičské cisterny), ale tentokrát tu něco selhalo. Došly nápady? Redaktorka dostatečně text nestudovala? Těžko říct.
Velmi mne to mrzí, ale víc, jak 3* dát tentokrát nemůžu.

LunaL.
08.03.2024 4 z 5

Knihu si vybral syn (7) v knihovně, protože dlouho mluví o létajících autech. Kapitoly jsem mu četla na víckrát, byly až moc dlouhé. A ze začátku zbytečně vleklé a spíše informační. O letadlech tam bylo opravdu hodně! Asi od 1/4 knihy nás děj začal bavit, ke konci jsme byli dost napjatí, jak to celé dopadne!
Kniha nejen o letadlech a létajícím autě. Ale hlavně o přátelství, samotě, píli a vytrvalosti. A o tom, že každý může udělat chybu, ale i každý může odpustit.
Kniha spíše pro čtenáře cca od 9let