O nejlepším kocourovi

O nejlepším kocourovi https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89351/bmid_o-nejlepsim-kocourovi-6516792aebc54.png 4 21 21

S tímtéž lišáckým humorem a vřelým citem, jímž okouzlil čtenáře svých předchozích vyprávění, i v této knize Cleveland Amory líčí svůj život s bručounským kocourem Ledním medvědem a to, čím vším jej zvířecí společník za patnáct společných let obohatil. O nejlepším kocourovi je Amoryho nejlepší kniha - vtipný a moudrý závěr poutavého příběhu jedné velké lásky. Volně navazuje na O kocourovi, který přišel na vánoce a O kocourovi a bručounovi.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: , Práh
Originální název:

The Best Cat Ever , 1993


více info...

Přidat komentář

popeluška
10.04.2023 5 z 5

Třetí díl byl stejně perfektní jako prví a druhý díl. Moc krásné a čtivé knihy. Jsem moc ráda, že je mám ve svojí knihovničce :-)

Hoshi
03.10.2020 4 z 5

Po opětovném čtení nejsem z knihy nadšená tak, jako poprvé. Lední medvěd je báječný kocour, který si určitě zasloužil více pozornosti, než v této knize dostal. I tak to bylo příjemné počtení.


ziriant
22.11.2018 3 z 5

Možná budu trochu osobní - ale jak jinak vyjádřit objektivně názor na knihu, než zrovna osobně (a osobitě?). S knihami si člověk uvědomí, jak lehce plyne život okolo. Jak ta samá slova vyznějí pokaždé jinak - když třeba čteme jako náctiletí a když čteme už v dospělosti, prosti iluzí dospívání. Abych byla konkrétní, já si tentokrát opět uvědomila, jaká propast může existovat mezi dvěma knihami. Když jsem komentovala druhý díl, O kocourovi a bručounovi, měla jsem ty kočičí situace živě před sebou. A těšila se, že si přečtu díl poslední, i když jsem tušila, že bude nejspíše poměrně skličující tím, že je to loučení s Ledním medvědem, a že si budu představovat, jaké by bylo to zažít. Nenapadlo mě, že si nebudu muset nic představovat, naopak že budu moci srovnávat. A proto - tahle knížka vážně zklamala. Jak už bylo zmíněno, je to pramálo o kocourovi. Zde by ani nestačilo škrtat odbočky, muselo by se to celé přepsat. Nějak mám pocit, že Lední medvěd by si zasloužil více. Tím nemyslím, že by se pan Amory nesnažil vzdát mu dostatečně hold a že by ho vážně nepovažoval za nejlepšího kocoura na světě (z nás zasloužilých kočkařů asi každý takového máme, kocoura či kočičku). Jen je to prostě literárně tematicky mimo. Vážně škoda. Kniha by to nebyla zlá, kdyby od ní čtenář neočekával to, s čímž jsme ji asi všichni brali do rukou.

rose
29.05.2012 2 z 5

Asi jsem čekala něco jiného. Dočetla jsem spíš jen prolistováním, abych se dozvěděla něco o Ledním Medvědovi, ten jeho konec je dojemně popsán, to ano. Ale jinak jsem v knížce nenašla nic, co by mě nějak víc zaujalo –čtení o amerických televizních seriálech nebo o setkání abiturientů mi nepřišlo nijak zajímavé. Připadalo mi, že autor tak trošičku trpěl zabíhavým myšlením. Promiňte, pane Amory, kočky miluju, ale tady toho o kočkách moc nebylo.

May
02.12.2011 4 z 5

V polovině knihy toho vím spoustu o autorovi a jeho studiích, ale velmi málo o Ledním medvědovi :-( Předchozí dva díly se mi líbili víc....... V doslovu je konečně řeč o Medvědovi a něžnější polovině čtenářů doporučuji vzít si k sobě balíček papírových kapesníků.