O Ježíškovi

O Ježíškovi https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390827/bmid_o-jeziskovi-GAK-390827.jpg 5 16 5

Jaký asi byl Ježíšek, když byl malý kluk? Jaké měl kamarády? Na co si hrál? Měl smysl pro dobrodružství? A jak se učil zacházet s dary, které mu byly dány? Kniha O Ježíškovi vypráví příběh osmiletého Ježíška, který musel se svými rodiči odejít z Jeruzaléma a našel svůj nový domov… v české zemi. Jeho příběhy jsou plné jemného humoru, někdy napínavé, někdy až detektivní. Ježíšek dokáže život a lidi kolem sebe vnímat s láskou, pokorou a vírou v dobro. Když už se stane, že musí zakročit, má k ruce dva nadmíru zábavné pomocníky – své strážné anděly, kteří mu vždy dobře poradí. A když je úplně nejhůř, přijde mu na pomoc… ale to už vám nebudeme prozrazovat. Začtěte se do této laskavě humorné a poeticky čtivé knihy, která vás i vaše děti přenese do míst, ze kterých se nebudete chtít vracet, a která vám vnese jasno i do věčné otázky – jak se to stalo, že Ježíšek na Vánoce nosí dárky.... celý text

Přidat komentář

Josh
25.12.2020 5 z 5

Příběhy, které může prožít každý kluk. Nebo holka :o) Zábava a povinnosti, kamarádství a neshody. Pro dospěláka snadnou formou „jen přečíst“ dává jemně výchovné poučení dětem. David Laňka nabízí díky příběhu Ježíška - je jen větší než to novorozeně, které děti znají z Vánoc jako toho hodného - co je v životě důležité a jak se k sobě můžeme chovat. Děti i dospělí. Nejen, že víme, že je správné být na sebe hodní, ale také že když uděláme chybu je na nás jaké najdeme řešení a máme volbu. Tato kniha dává jednoduchou radu - v lásce. Příběhy nejsou poučné nuceně, ale přirozeně na životě, který vedeme každý den… Všichni:o) Grafika Markéty Vydrové je dalším, co 100% pohladí duši. Více takových knih!!

Lucissia
07.12.2020 5 z 5

Pět hvězd a právem. Pěkně se mi předčítalo, ilustrace paní Vydrové knížce přidaly na půvabu a celé to bylo takové krásně milé a poučné. Velká spokojenost moje i mých dětí. :-)


witiko
21.12.2019 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, hřejivá, něžná a přitom plná hlubokých poselství o zdánlivě obyčejných a přitom nejdůležitějších věcech, které život přináší. Obdivuju lehkost, s jakou se autorovi povedlo vystihnout podstatu křesťanské lásky, bez jakékoli dogmatičnosti, mentorství nebo odtažitě velkých slov. Kdejaký církevní představitel by se z ní mohl učit! Ideální knížka pro společné rodinné předčítaní nahlas, protože jak malí, tak i velcí si tam najdou to důležité. Ježíšek je prostě správňácký kluk a sympaťák!

maha75
09.04.2019 5 z 5

Také jsme četli s dětmi před Vánoci. Nevím, jestli se na večerní čtení těšily více děti nebo já sama :-) Moc krásná knížka, která ukazuje, že si mají lidé pomáhat a odpouštět.

dagmar7365
23.11.2018 5 z 5

Podle názvu knihy jsme si s dětmi titul vybraly jako předvánoční čtení, což tak úplně není. Vánoc se kniha tematicky dotýká jen velmi okrajově, ale jinak je to krásné čtení plné moudra, poučení a laskavosti. Moc se nám všem líbila.