Nové zákony profesora Parkinsona

Nové zákony profesora Parkinsona https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61151/bmid_nove-zakony-profesora-parkinsona-Pwu-61151.jpg 3 7 1

Zkušený čtenář ví, že prazákladem veškerého humoru je je v podstatě vždy přehnané zdůraznění některé situace, vlastnosti, jevu. Parkinson neudělal nic víc ani nic méně, než že právě tuto metodu uplatnil na fungování ekonomických, rodinných, státních a jiných vztahů. Tohoto pohledu "pod lupou" ovšem použil tak dokonale, že vyvolává salvy smíchu u čtenářů na celém světě. Doplněno zákony paní Parkinsonové.... celý text

Přidat komentář

1amu
30.04.2020 5 z 5

Jsem udiven, že tato práce velikána ekonomie "tam za kanálem" profesora Northcote Parkinsona nebyla doposud komentována.
Pan profesor dovedl velice vtipnou formou komentovat šlendriánství v tomto oboru a jde o čtivou knihu pro každého, protože všichni ať chceme nebo ne, v ekonomice praktikujeme, a to pravidelně a neustále.
Kniha je doplněna zákony paní Parkinsonové, což je výhodné. Ty vyšly i samostatně. Čtenář koupí tohoto díla ušetřil.
Osobně mne zaujala zejména v současné době aktuální kapitola s názvem "Koeficient neúčinnosti".
Cituji: " Při pohledu mikroskopem se jako ideální jeví kabinet vícečlenný. Z těch původně vybraných mohou tam býti odborníci na finance, zahraniční politiku, obranu, právní problematiku, zdravotní otázky atd. Ale vždy je tam jeden, který žádný z oborů nezvládl a ten se stává předsedou komise. I když je jasné, že je třeba ponechat komisi v původním složení, zjistí se později, že je nutné komisi rozšířit, či lépe rozšiřovat..."
Nepřipomíná vám to cosi ?

Kniha Nové zákony profesora Parkinsona je v

Přečtených14x
Knihotéce32x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x