Impérium času

Impérium času https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368319/bmid_imperium-casu-aSW-368319.jpg 3 31 12

Nové Pompeje série

< 2. díl

Patnáct let po událostech, kterým byl čtenář svědkem v předchozí knize Nové Pompeje, světem zmítá nová studená válka. Nový Řím je odříznutý od zbytku světa a Římané, vedení Calpurnií, mají ve své moci technologii, jež jim umožňuje cestovat časem a zároveň odrazuje západní vlády od jakýchkoli pokusů město zničit. Mnozí, kteří pobývají za hradbami města, však o této technologii nic netuší, a proto jsou odhodláni Nový Řím, místo, v němž bují otroctví a gladiátorské zápasy, zničit. Calpurnia se mezitím horlivě snaží vnější i vnitřní hrozby zbavit, s čímž jí pomáhá Decimus Horatius Pullus, muž, který kdysi býval Nickem Houghtonem. Ztotožnil se však Nick s římským způsobem života? Zvládnou Římané využít novou technologii ve svůj prospěch, nebo nový svět dřív jejich dominium zničí?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Omega
Originální název:

Empire of Time , 2017


více info...

Přidat komentář

emilieselden
19.04.2023 3 z 5

Být vhozená do druhého dílu bez znalosti souvislostí prvního dílu je prostě na nic. Co k tomu víc dodat.

Nikiny
01.04.2022 2 z 5

I když mě první díl úplně nenadchl, zkusila jsem i díl druhý... A skončilo to stejně, nudná kniha, která neměla ani zajímavé a smysluplné zakončení....


gambinka87
06.10.2020 2 z 5

druhý díl velké zklamání, děj mne vůbec nebavil, tři různé oddělené místní/časové linie byly nečitelné ve smyslu kdy a proč se odehrávají. Navíc narozdíl od předchozího dílu se na konci děje sice sloučí nebo se odhalí spojitost, ale ne tak jednoznačně. Pokud vyjde třetí díl, budu dlouho přemýšlet, jestli mu dám šanci.

trudoš
09.05.2020 3 z 5

Uplynulo patnáct let od momentu, kdy bylo starověké město vytrženo z toku času a zachráněno před zkázou vybuchlého Vesuvu. Adaptace jeho obyvatel na současnost se sice neobešla bez potíží, ale horká krev se nakonec uklidnila a Nové Pompeje se tak do moderní Evropy začlenily jako samostatný stát. Jenže jakmile opadlo počáteční nadšení, dostala se městská populace pod palbu lidskoprávních výtek. To vedlo k následné izolaci a sankcím. Jenže co se mocenských her týče, jsou Pompejané podobni žralokům ve svém živlu…
Daniel Godfrey dál diriguje originální zápletku, ve které se slovutní mistři politických intrik dostávají do konfliktu s technologicky vyspělejším nepřítelem. Ale nezdá se, že by to pro ně byl handicap. Bohužel však román, coby druhý díl trilogie, víc otázek předloží, než zodpoví, přičemž k nějaké akci se autor dostane až v samotném závěru, společně s nezbytným cliffhangerem. Má to pořád kouzlo nápadité časovky, ovšem na finální hodnocení si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

petr_
02.01.2020 4 z 5

O tom, že naši předkové nebyli hloupí a dovedli pochopit, co je technický pokrok, a co magie. A pokud se římané zmocní stroje času, může to být zajímavé.

Agrim
10.09.2019 3 z 5

Druhý díl mě celkem zklamal.
První byl určitě lepší .

Knihomolkajá
29.07.2019 3 z 5

První díl byl podle mě mnohem lepší. Tohle se tak nějak podivně vleklo, děj byl taky takový... těžko hledatelný a dění v několika časových linkách a na různých místech, ještě navíc z pohledu více postav, to už bylo prostě moc. Nakonec jsem už jen četla dál s tím, že se to třeba na konci všechno spojí do nějakého celku, co začne konečně dávat ten vymodlený smysl, ale bohužel, nic podobného se nestalo. Maximálně tak to, že si autor vyvraždil většinu hlavních postav, pokud jsem tedy pochopila alespoň to.
Co na to říct? Stále to obsahovalo prvky toho, co jsem si na prvním díle tak zamilovala, ale jiskra se někam vytratila. Možná jsem už jen náročnější, než když jsem četla díl první, ale já prostě nemohu jinak, než dát tři hvězdičky z lásky k prvnímu dílu a té myšlence a jít zklamaně dál.

Ronnie68
27.04.2019 4 z 5

Nebyla to špatná kniha ... ale dějem mě o trochu více zaujal první díl ...

Pája20
01.03.2019 4 z 5

První díl mě opravdu nadchl. A druhý nebyl vůbec špatný. Ale osobně jsem se ztrácel trošku v dějí přeskakování mezi třemi dejovymi linkami. Musím uznat že i zašmodchanost děje se mi líbila a zpousta věci mi brala dech. Jsem zvědavý na další díl.. Jest li autor nelhal tak to bude trilogie :D :D Miluji Pompeje a bylo úžasné se do nich podívat jak ve skutečnosti tak i v příběhu.

luculi
11.02.2019 4 z 5

Pěkné zakončení série. Líbilo se mi téma cestování časem, i když to nebyl klasický způsob, kdy by se někdo přemisťoval a cestoval fyzicky, kam by se mu chtělo. Navíc v tomto dílu je to i trošku zamotané, díky paradoxům. Ale nemůžu si pomoct, tohle se mi líbilo...

Veve721
26.01.2019 4 z 5

První a druhý díl Nových Pompejí svádí celkem vyrovnaný boj. Oba pracují s velmi zajímavým tématem cestování časem a přináší čerstvý vítr do žánru technothrillerů pro dospělé. I když označení "thriller" je nejspíš trochu moc silné - první díl byl mnohem více "thrillerózní", než tento. Přišlo mi, že Impérium času mělo mnohem blíže ke špionážnímu románu či dramatu. Ač je autor pouze amatérský nadšenec historie, dal si práci se zpracováním informací a vytvořil dílko, které by mu mnozí odborníci mohli závidět. Knížka je navíc kvalitně zpracovaná i po stylistické stránce. Oceňuji krátké kapitoly plné zvratů a střídání dějových linek, díky čemuž je výsledné dílko čtivé a napínavé.

Zároveň však musím trochu zkritizovat postavy, které se sice do děje hodí, přesto jsem měla problém si s některou vytvořit vztah. Ženské byly příšerně nesympatické - ať už přisprostlá gladiátorka Achyllea, vychytralá otrokyně Taedia nebo panovačná Calpurnie. Hlavní hrdina není vysloveně špatný, ale také mě nijak vyjímečně neokouzlil. Přesto mě jeho osud zajímal a čtení mě opravdu bavilo. Dokonce o drobek víc, než první díl, který mi přišel ke konci trochu moc zmatený a zrychlený. Impérium času je vystavěné mnohem lépe, je vidět autorův pokrok, co se týče psaní a s ukončením tohoto dílu jsem spokojená. Jde o velmi vydařený druhý díl, který má co nabídnout i náročnějšímu čtenáři. Doporučuji každému milovníkovi historie a těším se na závěrečný díl!

sanjay
04.11.2018

Knihu jsem nedočetla. Přišla mi o dost slabší než první díl.

Štítky knihy

otroctví doba římská starověký Řím gladiátoři Pompeje

Autorovy další knížky

2017  69%Nové Pompeje
2018  68%Impérium času

Kniha Impérium času je v

Právě čtených1x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce85x
Chystám se číst34x
Chci si koupit8x