Nové Důkazy!

Nové Důkazy! https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50592/bmid_nove-dukazy-FNi-50592.PNG 4 29 6

V dokumentární knize, která se řadí k nejlepším pracím autora, světoznámý spisovatel analyzuje prastaré texty a dochází přitom k překvapujícím závěrům. Tvrdí, že počátky dějin lidstva proběhly zcela jinak, než jak nás o tom zpravují církve. K tomuto tématu nastoluje řadu otázek: Co to bylo za mimozemšťany, kteří provozovali sex s lidmi? Kdo byl Henoch, jenž se v ohnivém voze proletěl nad Zemí? Kdo byli takzvaní padlí andělé? Koho si lze představit jako archanděly Vrevoela, Bertila a Uriela, kteří Henochovi předali jakýsi supertelegraf a nadiktovali mu astronomické knihy? Kdo představoval Nejvyššího, jenž oslovoval Henocha a přivodil potopu světa? Kde se nacházejí Henochem napsané knihy? Spisovatel píše o vzrušujícím nálezu, o němž se zmínil už před pětatřïceti lety. V jeskynním labyrintu v Ekvádoru je podle jeho tvrzení ukryta knihovna, kterou tvoří tisíce kovových fólií. Däniken tvrdí, že tento neuvěřitelný poklad vskutku existuje. Takzvaná kovová knihovna souvisí s Henochovými zmizelými spisy a také s mormonskou církví. Mormoni už po staletí pátrají po těchto písemnostech, které by konečně odhalily vzrušující tajemství naší existence.... celý text

Záhady
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Falsch informiert! , 2007


více info...

Přidat komentář

Pirkus
25.11.2018 1 z 5

Musím říci, že z této knihy jsem byl zklamaný.

EvD celou dobu zmiňuje, že synem Henocha je Metuzalém a najednou se objevuje informace, že jím je Noe (Henoch; Metuzalém; Lámech; Noe - tedy pravnuk).

U Dialogu obvyklým trabantem je i zde míněn Měsíc. A není to jediná z chyb, což je škoda.

V jiné z knih EvD uváděl, že se svým kritikům nevěnuje, protože by tím ztrácel čas. V této knize je však kritikům zbytečně věnována spousta stran. Do jejich čtení jsem se musel hodně nutit.

Voynichův rukopis by mě v souvislosti s EvD nenapadl, ale musím říci, že to má něco do sebe. Škoda, že nebyla tato myšlenka více rozvinuta, hodně by mě zajímaly autorovy myšlenky v tomto případě. Tento rukopis je pro nás přecijen bližší, než ty středoamerické. Možná se dočkám v jiné knize.

Kulhajs
22.09.2018 4 z 5

Velice čtivá kniha, která obsahuje hodně nových doplňujících informací k již profláklým tématům. (Voynychův rukopis, Knihy Henochovy, Kniha Mormon, Jeskyně Tayos a výzkum nadace na Nazce)


Thebookman
02.07.2015 5 z 5

Opět velice zajímavá knížka od pana EvD. :-)

Terva
07.06.2015 5 z 5

Další z těch lepších knih. Spousty nových a doplňujících poznatků, krásné fotografie a hlavně další dobrodružství, které si můžete, jako čtenáři, užít.

zluvav
01.01.2015 5 z 5

Je úžasné, s jakým zápalem se snaží neustále aktualizovat své objevy. Má můj obdiv!

Vkládá do svých cest nemalé prostředky a vystavuje se mnoha nebezpečím.

maphiosso
20.07.2011 4 z 5

Däniken má jednu úžasnou schopnost, podává ty svoje bláboly takovým způsobem, že se jim prostě nedá nevěřit :-) Kniha Nové důkazy! toho není vyjímkou..