Nová Hektorova cesta aneb Honba za časem

Nová Hektorova cesta aneb Honba za časem https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19245/nova-hektorova-cesta-aneb-hledani-ztraceneho-casu-19245.jpg 4 31 6

Hektor se vydává za dalším dobrodružstvím, tentokrát chce polapit něco velmi prchavého: čas. Proč máme neustále málo času, přestože stále pospícháme. Existuje čas vůbec, když minulé už pominulo, přítomné v okamžiku zmizí a budoucí se ještě neudálo? Hektor začíná hledat ztracený čas a snaží se zjistit, jak by se nemožné mohlo stát možným a pomíjivý okamžik štěstí věčným.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Smart Press
Originální název:

Le nouveau voyage d' Hector , 2006


více info...

Přidat komentář

Veroba
27.03.2020 1 z 5

Knihu jsem ani nedočetla. Nevím, jestli jsem z těchto typů knížek "vyrostla", protože dříve jsem je četla ráda. Je mi to líto, ale bylo to naprosto o ničem.

Libušš
01.07.2019 2 z 5

Levná knížka, která neurazí. Čtete o někom, občas se vás snaží něco naučit, nebo se alespoň zamyslet. Třetí a za mě nejslabší díl.


Kája95
12.10.2018 5 z 5

Knížku jsem koupila v levných knihách a upřímně jsem myslela, že ji ani nebudu číst. Mile prekvapila, moc hezky napsané

Pawlisman
14.09.2016 3 z 5

Až moc lehké, nic neříkající, prázdné. Včetně příběhu a rozhovorů. Pár myšlenek, ale je jich jak šafránu, chybí širší koncept a páteřní myšlenka. Nedotažené bych řekl. Druhou část jsem četl ob řádek.

bakjo95
28.07.2016 4 z 5

Moje první kniha s tematikou o čase a upřímně jsem rád, že zrovna tato byla první, jelikož mě hodně motivovuje k přečtení dalších. Kombinace Hektorova cestování a jeho psychologického myšlení byla od autora dost originální myšlenka, která mě zaujala ke koupi knihy. Často zde byly i velké myšlenky, které jsem si čas od času podtrhl, ale nepodrthával jsem moc často, abych neztrácel čas, jelikož mi zbývá už jen pár psů života... Doporučuji - 90%

Arianne
25.05.2013

Konečně jsem po dlouhé době dočetla knihu, ke které mi stojí za to napsat komentář. Hektorova cesta hledání štěstí mě neskutečně oslovila a ani tato nová cesta nezklamala. Mladý psychiatr, který už není tak docela mladý se opět vydává na cestu do různých koutů světa, aby našel odpovědi na otázky, které si kladou jeho pacienti: proč čas ubíhá tak rychle nebo naopak pomalu, co se stane, až pro nás čas skončí a proč se ženy i muži tolik bojí stárnutí. Jeho pouť přináší spoustu užitečných cvičení k zamyšlení (např. cvičení č.1: Počítejte život na psy) a popisy času od různých filosofů, ale i obyčejných lidí, ze kterých vytvoří spou vlastní definici: "Minulost existuje pouze v přítomnosti a může se velmi rychle stát bezprostřední budoucností, tedy přítomností budoucnosti". Až nakonec dojde k poznání, že způsob, jak si nedělat starosti s ubíhajícím časem je "oprostit se od všeho, ale jednat".
Na Hektorovi je kouzlený i vypravěčův jazyk, kdy s vámi autor mluví, jako s malým dítětem, kterému se snaží odpovídat na jeho věčné proč. Pro ukázku: "V letadle skoro nikdo nebyl, protože v oblasti, kam letěl, měli ptáci sklon chytat nějakou nepěknou rýnu, a turisti tedy raději jezdili na jiná místa světa, kde byly pro lidi daleko nebezpečnější nemoci, o nichž ovšem Jennifer (reportérka, s níž se seznámil) nemluvila každý den v televizi."
Kdo má rád filosofii a čeká od knihy pohlazení po duši, bude pro něj Hektor ta správná volba :-)

Štítky knihy

francouzské romány

Autorovy další knížky

Francois Lelord
francouzská, 1953
2005  71%Hektorova cesta aneb hledání štěstí
2006  71%Hektor a tajemství lásky
2007  77%Nová Hektorova cesta aneb Honba za časem