Nosatá Natálie

Nosatá Natálie https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46333/bmid_nosata-natalie-7ZN-46333.jpg 4 29 29

Také vás občas trápí, že se něčím lišíte od svých kamarádů, že jste jiní než vaši spolužáci, že nejste dokonalí? Zažili jste dokonce, jaké to je, když se vám ostatní děti posmívají? Pak se musíte seznámit s Natálií! I ona má trápení. Má totiž velký nos, který svým tvarem připomíná bramboru, a děti ve třídě se jí proto vysmívají. Natálii to někdy rmoutí, někdy vzteká, ale pomoci si neumí. Až do chvíle, kdy z Ameriky přijede na návštěvu úspěšná a rodinou obdivovaná teta Amélie. Natálie s překvapením zjistí, že teta má stejně velký nos jako ona. Ale není proto vůbec smutná. Je veselá, upřimná a dělá všechno, co ji baví. To dodá Natálii odvahu. A když se s ním skamarádí nový spolužák Nils, nepřipadá Natálii její velký nos tak strašný. I spolužáci se k Natálii začínají chovat jinak. Že by na ně zapůsobila teta Amélie? Nebo se změnila Natálka?... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Amulet
Originální název:

Natalia Nasenbär , 1999


více info...

Přidat komentář

Emik87
14.02.2024 4 z 5

Docela poučný příběh pro děti. Moc se mi líbil. :)

TaLu
11.12.2020 5 z 5

Jak jsem mohla zapomenout na tento úžasný dětský příběh, ve kterém je velmi hezkou formou zpracované téma mindráků. Čím vším se trápíme jako děti, kolik jiných dětí využívá našeho hendikepu k tomu, aby se nám smály? Co s tím smíchem uděláme? Dospělí příliš často zapomínají na to, co je trápilo, když byli malí. Ony malé děti nemají malé problémy, mnohdy prožívají něco opravdu těžkého, aniž by si toho někdo dostatečně všiml. A nemusí to být jen "velký nos". Některé děti vyjdou z těch vnitřních bojů silnější, ale některé by to mohlo zlomit a poznamenat na dlouhou dobu. Kéž bychom si my, dospělí, všimli vždy včas. A kniha je milá a vtipná, určitě mnohem veselejší než můj komentář :o)


Isew
11.11.2018 4 z 5

Nekonečný zacyklený kruh. Rodiče řvou na mě? Tak já si svou frustraci vybiji na někom jiném, třeba na někom s větším nosem. To, jak se cítí oběť šikany je v této knize velmi dobře ukázané. A to, jak taková šikana v dětství může ovlivnit celý život, je zase vidět u tety Amélie. Postavit se šikaně je nutné a tato kniha s se s touto problematikou vypořádala velmi dobře. Stačí jedna kamarádka, která se za šikanovaného spolužáka postaví proti všem. Někdy stačí jen ukázat, co šikana s křehkou dětskou duší dokáže udělat. A že "nevinná" dětská sranda může mít nedozírné následky. Tuto knihu vřele doporučuji.

DominaCZ
29.05.2018 5 z 5

Také nostalgie tak před 18-ti lety.
Laskavé, učící děti, že i rozdíly by neměly vadit, jenže popravdě všichni víme, že hlavně víc než kdykoliv předtím každá odchylka vadí.
V dnešní době bude děckám připadat asi směšná, ale ve mně zůstává dodnes.

montaana219
14.09.2015

Pamatuji si, jak jsem se jednoho podzimního dne byla s maminkou přihlásit do knihovny a jako první jsem si vypůjčila právě tuto knihu. Nostalgie :)

jaja1989
30.05.2014 5 z 5

moje prvni kniha

Yanna0
14.09.2013 3 z 5

Jednoduše psaná kniha s nenáročným příběhem pro děti.

Zackna
14.04.2013 3 z 5

Přinesl mi ji jeden kamarád kvůli tom že se jmenuju Natálie. Kniha je vtipná a zaměřená na mladší děti.