Ďáblův stůl

Ďáblův stůl https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503575/bmid_dabluv-stul-qKu-503575.jpg 4 56 14

Nora Kelly série

< 3. díl

V odlehlých končinách v americkém státě Nové Mexiko se v roce 1947 stalo něco, co dodnes nedá spát nejen vědcům, politikům a vojákům, ale ani dychtivým zájemcům o nevysvětlitelné záhady. Archeoložka Nora Kellyová po kategorickém odmítání, které ji dokonce stojí místo v Institutu, souhlasí s tím, že se ujme vykopávek v místě, kde podle všeho dopadl neznámý objekt. Ale co to bylo? Právě to chce zjistit skvěle vybavený tým miliardáře Lucase Tappana, který Noru nakonec přemluví ke spolupráci. Jenže slibně se rozbíhající výzkum brzy naruší podivné události: zmizení významného vědce, objev nečekaných pozůstatků, ale především nález předmětu, který vzbuzuje velké naděje i obavy. Takže se není co divit, že se Ďáblově stole objeví také agenti FBI – a Nora se znovu setkává se svými „starými známými“ Corrie Swansonovou a šerifem Homerem Wattsem. A to je teprve začátek, protože do hry se vzápětí zapojí tajemná vojenská organizace, která chce vykopávky zastavit – za každou cenu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Diablo Mesa , 2022


více info...

Přidat komentář

veronika4001
26.04.2024 5 z 5

Diablo Mesa.
Na jeho okraji by se mělo vyskytovat přechodné tábořiště Pueblanů staré tisíc let. Zároveň tu stála i španělská strážní věž, takže by zde mohla být historická pohřebiště. Podle zákona je nutné určit, jestli se jedná o hrob...
Douglas Preston, Lincoln Child, James Rollins, Dan Brown, i náš Alec Palmer se čtou lehce a snadno se do nich pohroužíte, proto četba s nimi rychle ubíhá a kromě toho neztrácíte tempo.

jiri9568
05.01.2024 5 z 5

Opet skvele napsano. Super pribeh, doporucuji


Luigi1
04.09.2023 5 z 5

Tato kniha se povedla

Kami33
10.07.2023 5 z 5

Chvilku jsem se bála. Zkoumání UFO a technické detaily celé věci mě zpočátku trochu vyděsily. Ale za chvilku to přešlo a děj se odvíjel tak, jak je u této autorské dvojice obvyklé. A to je důvod, proč jejich knížky mám ráda. (i bez Pendergasta)

Maky806
04.07.2023

Miluju knížky, který zaujmou už od první strany a nemůžete se od nich odtrhnout a tohle je přesně ona.

soukroma
23.06.2023 3 z 5

Připomenuta spousta zajímavých a supertajných událostí, organizací, v souvislosti jak s jaderným americkým výzkumem, studenou válkou a hromadou špionů (na pozadí) a výzkumem mimozemských civilizací a jejich potenciální přítomnosti na Zemi (v popředí). Jména jako Oblast 51, Roswell, Los Alamos jsou příslibem něčeho tajemného a odkrytí něčeho nečekaného. Nu, v knize se mi toho moc nedostalo - výše uvedené je popsané a zakomponované poněkud povrchně, s bláznivým vyústěním a hromadami mrtvol, v režii supertajných vojenských skupin.
Hlavní hrdinové bez Pendergasta prostě ale nejsou to pravé ořechové. Ve Ztracených kostech se aspoň ukázal, sice jako deus ex machina, ale tady je o něm jen jediná nicotná poznámka...
Takže dočteno, ale bez jásotu, spokojenosti a zájmu o další Nořin příběh. 65% hlavně za čtivost a výlet do děsivě rozlehlého Nového Mexika, kde se toho může skrývat ale opravdu hodně..., a povětšinou tam nikdo nesmí.

čef
14.04.2023 5 z 5

Většinu doby se hledá UFO resp. UAP samozřejmě zřícené v roswellské poušti v roce 1947. Při tom se odhalují různé triky vládních orgánů a povahy postav v hraničním boji o život. Ještě, že je zde roztomilý miliardář, který nemá jinou starost než najít něco z vesmíru. Trochu sci-fi dobrodružný román má i vzhledem k osvědčeným autorům velký potenciál na úspěch.

hankamol
12.03.2023 5 z 5

Velmi povedená kniha. Moc jse mi líbila.

JustWomen
12.02.2023 3 z 5

Začátek super, Nora a vykopávky, moc mě to navnadilo, ale pak se to jen hemžilo konspiračními teoriemi a začalo to být překombinované. A konec, ten byl opravdu laciný. Tak sotva za tři.

Erlif
09.01.2023 5 z 5

Duo Preston & Child se pouští do dalšího příběhu s archeoložkou Norou... A vyberou si téma události roku 1947... A i přes počáteční obavy je to skvěle napsaný příběh, kterému nemůžu nic vytknout.
Ano Pendergast mi jako osobnost chybí, ale tahle série není o něm a řekla bych, že Nora a Corrie jsou skvěle sehrané a když jim pak pomáhá i policista v kovbojském klobouku a s kolty proklatě nízko... Pendergast se tu neobjevil a příběh i tak stál za to.

Opět bych možná jen varovala před komentáři níže, které vyzradí něco víc... Takže opatrně...

Patapuf
07.01.2023 5 z 5

Za mě plný počet... jasný není to Pendergast, ale Nora se od minule docela zlepšila... Koukal jsem že poslední dvě knihy, ať už Aloisius nebo Nora, tak se pomalu vzdalujeme realitě.... ale je to zábavné, tak proč ne...

renefer
19.12.2022 4 z 5

Možná trošku překombinované - mimozemšťané, tajná vládní agentura, špióni všude, kam se podíváš, ale i tak čitelné.

Pavlína2019
18.12.2022 5 z 5

Všechny jejich knihy jsou prostě ohromné!
Bezbřehá fantazie a inteligence, opravdu mě fascinují.

Je pravda, že Pendergast mi chybí, věřím, že někdy příště.
Ale i tyto ostatní hlavní hrdiny mám moc ráda.

Super - doporučuji a těším se na další knihu!

babicka_amalka
01.12.2022 3 z 5

když já na ty zelený mužíčky vůbec nejsem.... těšila jsem se na Noru a spol., ale tyhle konspirační teorie a spekulace jdou zcela mimo mě; tak snad příště ....

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956

Kniha Ďáblův stůl je v

Přečtených72x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce78x
Chystám se číst40x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x