Noc v Mariboru

Noc v Mariboru https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269967/mid_noc-v-mariboru-jiI-269967.jpg 4 15 4

Rozhovor novináře Martina Rychlíka s ředitelem Ústavu světových dějin Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a prorektorem této univerzity, profesorem Martinem Kovářem, o dětství, dospívání a studiích v době komunismu, o proměnách pražské FF UK a české společnosti po listopadu 1989, o mládí a zrání historika, o jeho odborné specializaci, tj. dějinách Anglie (Velké Británie) a jejího impéria, o osudové spolupráci s egyptologem profesorem Miroslavem Bártou, o složitosti dnešního světa, o hrozbách, jimž musí čelit, i o jeho předpokládané budoucnosti... celý text

Přidat komentář

ArthasKarfa
19.02.2022 4 z 5

Komentáře velmi dobrého historika a člověka, učil mne na VŠ a přednášky s ním byly velmi obohacující a všechno co říkal nám dávalo smysl, velmi jsem si užíval jeho výklad novověkých dějin. Co se kolem jeho osoby později stalo mně velmi mrzí.

ViolettaCh.
08.06.2020 5 z 5

Příjemné počtení o životních, studijních a pracovních zkušenostech historika Martina Kováře. Je to skvělý člověk i historik, jeho vzpomínky, týkající se i lidí, které taky znám, mě moc potěšily. Jedná se však o knížku určenou jen užšímu okruhu čtenářů, tedy těm, kteří autora a prostředí, v němž profesně působí, znají.


Ranke
14.12.2018 odpad!

ou, to ne :)

JeKa
13.07.2016 4 z 5

Jako absolvent Kovářova domovského ÚSD FF UK jsem tuhle útlou knížečku rozhodně ocenila. Profesor Kovář vždy uměl vyprávět velmi poutavě a rozhodně jsem si od něj odnesla i pár zajímavých tipů na beletrii a filmovou produkci. Na druhou stranu nejsem úplně sto odhadnout, zda bude rozhovor bavit i ty z čtenářů, kteří jej ani ostatní, které zmiňuje, neznají.

Štítky knihy

rozhovory

Autoři knihy

Martin Kovář
česká, 1965
Martin Rychlík
česká, 1977

Kniha Noc v Mariboru je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x