Nikomu nevěř

Nikomu nevěř https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232393/bmid_nikomu-never-aSc-232393.jpg 4 74 16

Není žádná náhoda, když Grace Ellandová najde vedle těla svého mrtvého šéfa Spraguea Witherspoona, motivačního řečníka, lahev vodky. Ta lahev je děsivá – a záměrná – připomínka hrůz její minulosti. Grace se vrátí do rodného města a snaží se uvést do praxe všechno, co se naučila o síle pozitivního myšlení – což jí značně naruší to nejhorší rande naslepo v jejím životě. Slovo „trapas” ani zdaleka nevystihuje večer strávený s dobrodruhem Juliem Arkwrightem. Nemá s mužem, který žije jen pro vydělávání peněz, vůbec nic společného, ale bývalý mariňák má jisté dovednosti, které by se Grace mohly hodit – a může jí hodně pomoci, když se ukáže, že ji někdo pronásleduje. Zatímco se kolem nich rozpadá Witherspoonovo finanční impérium, Grace se musí s Juliovou pomocí vrátit do své minulosti, aby odhalila ďábelský plán, který má zničit nejen ji, ale všechny její blízké...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Trust No One , 2015


více info...

Přidat komentář

TerezaMondeková
08.03.2023 4 z 5

Hezká směsice detektivky s romancí. Pěkná zápletka, promyšlená, možná trošku více zamotaná, že jsem opravdu do poslední chvíle nevěděla, o co všechno jde a pak si to musela srovnat. Pro mě byl i trošku pomalejší začátek, chvílí trvalo, než jsem se začetla, ale pak to šlo samo. Líbila se mi i romantická linka, která pro mě byla zajímavá. Pěkné propojení minulosti a přítomnosti, odhalování tajemství a záhad. Líbily se mi i hlavní postavy... takové protiklady, které se ale přitahují jako magnety.

moudivlacek
28.03.2022 5 z 5

Příjemná úsměvná romance s prvky detektivky. Grace, která pracovala pro motivačního guru a která je sama vzorem pozitivního myšlení, zase objeví mrtvé tělo, stejně jako kdysi v dospívání. Jenže teď je bez práce, navíc dostává pochybné emaily. Do toho si připočtěme dohodnuté rande naslepo. Je to suchar, finančník Justin, který vnímá tvrdou realitu po svém a rozhodně nechápe nějaké zatrolené afirmace. Jenže když se někdo pokusí Grace vystrašit a dát najevo, že není všemu konec, spojí oba síly.
Jejich odlišné povahy dávají prostor pro někdy velice humorné scénky. Ale oba jsou zároveň k sobě přitahováni. A navíc obyvatelé městečka - to je kapitola sama pro sebe. Takže jsem se dost nasmála, trošku i pátrala po vrahovi (částečně se povedlo) a rozhodně si vše užila.


pip11
16.06.2021 5 z 5

Příjemný a napínavý příběh plný zvratů a nečekaných odhalení. Moc jsem si knihu užila. Po přečtení tohoto titulu (+ předtím několika dalších) jsem se rozhodla dát si autorku do oblíbených :)

Kudík
20.12.2020 4 z 5

U této knihy mě ještě před anotací oslovila obálka, která je v reálu fakt parádní. Kniha sama o sobě není překvapením, ale dobře se četla, bez prodlev a "hluchých" míst, jen těch afirmací bylo až příliš. Pozitivní myšlení je jedna věc, ale ve formě přednášek - to by nebylo nic pro mě. Hlavní hrdinka byla doslova hrdinka. Zážitek z jejího "dětství" byl dost traumatizující, proto jsem se nedivila, že Grace byla pozitivním myšlením až posedlá. Julio se mi také líbil, byl prototypem autorčiných hrdinů. Postav v této knize není moc, proto není těžké přijít na záporáky, jen ta zápletka byla opravdu zašmodrchaná. Trošku zamrzí chyby v překladu. V jedné kapitole je večírek s "Pekelným proslovem" dnes večer a v druhé je správně jako zítra večer. Ale celkově se jedná o příjemné a nenáročné čtení.

angelbooks
12.09.2020 5 z 5

Zajímavá zápletla, správná chemie mezi hlavními hrdiny a skvělý humor. Co víc si přát. Doporučuju :) !
Ps: Aneb i trapasy k něčemu jsou :D :D

janina66
25.07.2020 4 z 5

Výborná a čtivá detektivka s prvky romantiky. Moje první kniha od autorky. Připomíná mi knihy od Julie Garwood. Nečekané rozuzlení až v závěru knihy. Líbila se mi.

bekule
20.07.2018 1 z 5

Přinutila jsem se knihu dočíst aspoň skratkovitou rychločetbou , a vzhledem k otravným "afirmacím" to bylo celkem utrpení. Všudypřítomná síla pozitivního myšlení ve mně málem vyvolala myšlení negativní.

helenkan
16.07.2018 4 z 5

Po knihách téhle spisovatelky vždy ráda sáhnu. Opět pěkná romantika s přídavkem detektivky a se sympatickou dvojicí.

TaLu
28.06.2018 3 z 5

Když sáhnu po letní oddechové romantické knize a hlavní hrdinka na prvních stránkách objeví mrtvolu, je to, alespoň pro mě, důvod k radosti. Znamená to, že mimo romantiku se mohu těšit i na detektivní zápletku. Sympatická dvojice s trochou tajemství ve své minulosti, byla bonusem navíc.
Jen těch motivačních citátů a zdravého jídla bylo trochu moc.
Také začínám být mírně alergická na situace, ve kterých ze sebe padouch vysype svůj motiv přesně ve chvíli, kdy se chystá na své finále. Opravdu nevím, zda to tak skutečně funguje, a vlastně to ani nechci nikdy zjistit...., raději ať všichni padouši zůstanou zavřeni na stránkách knih.

sabca
28.05.2018 4 z 5

První kniha od této autorky. Zajímavý děj s kriminální zápletkou, který zaujme hned od začátku se odehrává v současnosti. Kniha je napínavá a nechybí zde ani milostný příběh. Doporučuji

Laf
01.05.2018 4 z 5

Zajímavá kniha, která se četla jedním dechem. Nechybělo ani spoustu zápletek a nečekané rozuzlení. Tato kniha byla výbornou volbou :)

cukrovka
22.09.2017 5 z 5

Zajímavý a čtivý příběh. I když v průběhu jsem rozuzlení trochu tušila, závěr mě překvapil.

EvikU.
06.04.2017 4 z 5

Kniha je zajímavá. Dobře se čte. Začínám zjišťovat, že tohle bude další moje oblíbená autorka. ☺

munka
21.04.2016 5 z 5

Zaujímavá zápletka, napínavý dej, prekvapivé rozuzlenie až v závere. Doporučujem prečítať.

zuzana1107
13.10.2015 4 z 5

Do knihy jsem se nemohla začíst, konec byl předvídatelný, ale jako celek ráda doporučuji)

Dadla1
17.07.2015 5 z 5

autorka nezklamala, super knižka, doporučuji přečíst, nemám ráda, když na začátku už víte jak to dopadne, a taky rozuzlení opravdu až v závěru knihy.

Autorovy další knížky

Amanda Quick (p)
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Nikomu nevěř je v

Přečtených105x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce84x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x