Nietzsche

Nietzsche https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72432/nietzsche-72432.jpg 4 6 2

Je těžké přecenit Nietzscheho význam pro naši dobu. Jeho výjimečně hluboký vhled do psychologie, morálky, náboženství a moci se dnes zdá jasnozřivý - jako by ve svých dílech předjímal existencialismus, psychoanalýzu, sémiotiku, postmodernismus. Kniha Nietzsche, která je určena zájemcům o Nietzscheho osobnost a učení a o filozofii vůbec, odráží rozsah a hloubku zájmů tohoto velikého myslitele 19. století. Ukazuje ho jako neohroženého kritika marnosti a chybné víry. Jako filozofa, který podle Freuda "znal sám sebe víc než kdokoli jiný, koho jsem četl".... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Portál
Originální název:

Introducing Nietzsche , 1997


více info...

Přidat komentář

Elevant
17.03.2020 5 z 5

Kniha poslouží znamenitě jako úvod bo Nietzscheho tvorby. Čtenář získá přehled o jeho životě a díle a poté může začít studovat Nietzscheho vlastní spisy.
Je psán stručně, jasně a na každé stránce je doplněna ilustracemi propojenými s textem. Na jedné se Nietzsche válí na zemi a říká, že "Filologie je umění číst pomalu". Vtipné.
Občas je ale kniha příliš stručná, například ve chvíli, kdy pojednává o Nietzscheho kritice Kantova kategorického imperativu. Myslím, že čtenář, který není s Immanuelem Kantem obeznámen, tuto pasáž nemůže zcela pochopit.
Stále je to však kniha, která stojí za pozornost a za přečtení. A který filosof by si nepřál mít vlastní obrázkovou biografii?

janha
28.10.2012 5 z 5

Dobrý úvod do Nietzscheho myšlení, který je podán hravou formou. Inspiruje k dalšími studiu.