Mrazivé plameny

Mrazivé plameny https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394605/bmid_mrazive-plameny-MpA-394605.jpg 4 37 8

Niels Oxen série

< 3. díl

Dánský válečný veterán Niels Oxen je od tragédie na moři považován za mrtvého. Ve skutečnosti se však ze svých ran vyléčil na malém ostrově švédského souostroví, a teď před ním leží nejtěžší životní rozhodnutí.Pokud vůdci utajené organizace Danehof zjistí, že jejich atentát na Oxena selhal, stane se terčem. A pokud se o jeho přežití dozví dánská policie, bude obviněn z vraždy, kterou nespáchal. I přes to se Oxen rozhodne odhalit pravou tvář viníků. Pokud se mu to nepodaří, čeká ho život na útěku – a už nikdy neuvidí svého syna. S tímto nemožným úkolem kontaktuje Martharethe Franck – svou bývalou kolegyni z tajné služby, která mezitím dostala vyhazov, a teď pracuje jako asistentka prodeje a hotelová uklízečka. Oxen a Franck znovu navážou spolupráci s původním šéfem tajné služby Axelem Mossmanem a jeho synovcem. Boj proti Danehof má katastrofické následky pro všechny zúčastněné, a jediný způsob, jak škodu napravit, je dopadnout temné muže. Jak ale porazit neviditelného nepřítele?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

De frosne flammer , 2016


více info...

Přidat komentář

petr_
03.01.2022 4 z 5

I v tomto případě se mi podařilo začít číst sérii od třetího dílu. Děj je napínavý a není zbytečně a za každou cenu akční. Nenašel jsem v knize žádná prázdná, nebo zbytečná místa. Určitě si přečtu i předchozí díly, doufám že si je i přes můj renonc užiji.

Kubajzz
29.11.2021 4 z 5

Třetí díl opět nezklamal, knížka je čtivá, napínavá, líbila se mi. Doporučuji.


ZuzaKoza
03.06.2021 5 z 5

Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit první polovinou prvního dílu.. Série je jako celek fajn.. Zajímavý příběh, plno tajemství, napětí a zvratů.. Oxena jsem si dost oblíbila a Margaret také..
Rozuzlení a vyřešení případu samotného, ale hlavně to, jak se dotýkal Oxena, bylo pro mě překvapení.
Jediné co, byl by mi příjemnější trochu víc konkrétnější a rozvinutejsi úplný závěr a také jsem si prala , aby se dali Oxen a Margaret dohromady...
Nicméně doporučuji, téma je zajímavé a nutí člověka k tomu aby ho napadla představa, že se něco takového opravdu v zákulisí politiky děje..

Petraxxx
31.05.2020 5 z 5

Skvělé zakončení trilogie.

Boby17
17.04.2020 5 z 5

Výborné zakončení trilogie Nielse Oxena. Pády a vzestupy ze samého dna společnosti, intriky v intrikách i akce plné zvratů a na závěr světlo na konci tunelu. To je stručný obsah více než šesti stovek napínavých stran a k tomu já přidávám své maximální hodnocení. Za pět!

Hugomil
09.11.2019 3 z 5

Třetí část byla pro mě nejlépe napsaná a s nejlepším dějem.

dzandra
02.07.2019 2 z 5

Třetí díl jsem četl asi 2 měsíce a musel jsem se tak nějak přemáhat abych ho dočetl. 1 čtvrtina slušná 2 a 3 v podstatě nudná a pro mě nezáživná, v poslední se to rozjede. Není to špatná kniha, ale ve srovnání s prvním a druhým dílem pokulhává

Hella
07.04.2019 3 z 5

Nebylo to špatné, i když první dva díly byly přehlednější a člověk u nich nemusel tolik přemýšlet, aby si dal dohromady dosti zamotané souvislosti.

Štítky knihy

dánská literatura

Autorovy další knížky

Jens Henrik Jensen
dánská, 1963
2016  71%Oběšení psi
2017  82%Temní muži
2019  82%Mrazivé plameny