Spánek a smrt

Spánek a smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270779/bmid_spanek-a-smrt-wUr-270779.jpg 4 47 14

Niels Bentzon série

< 2. díl >

Niels Bentzon, detektiv z kodaňského oddělení vražd, který je zároveň školeným policejním vyjednavačem, je povolán na nádraží, kde se nahá dívka pod vlivem drog chystá z výšky vrhnout do kolejiště. Niels s ní v posledních okamžicích naváže kontakt, zabránit její sebevraždě se mu však bohužel nepodaří. Pitva ukáže, že dívku před smrtí kdosi utopil a poté resuscitoval… Niels se pustí do intenzivního pátrání a postupně se dostává na stopu skupiny lidí, kteří experimentují s klinickou smrtí, a především na stopu nebezpečného pachatele, jenž věří, že může své oběti opakovaně uvádět do stavu klinické smrti a oživovat. Při nebezpečném pátráníse Niels několikrát ocitne v ohrožení života. A nejen on, ale též jeho žena, která se má stát poslední obětí posedlého pachatele…Strhující detektivní thriller s prvky hororu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

Søvnen og døden , 2012


více info...

Přidat komentář

mrliš
01.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Ze začátku kniha přišla se zajímavým nápadem, který autor nedokázal uchopit a dobře zpracovat. Čekal jsem od toho mnohem lepší děj. Nakonec se z toho vyklubalo tuctové krimi, které není moc chytlavé. Vadily mi stále se opakující kapitoly, kde Hannah neustále ve své hlavě řeší potrat a jak to obhájit u poroty. Toto se stále identicky objevovalo po většinu knihy a bylo to až nepříjemně otravné. Naopak mi tam chyběl větší rozsah původní myšlenky knihy. Usmrtit a oživit aby oživený přinesl nějaké informace o posmrtném životě. Škoda.

postrach
29.07.2021 2 z 5

Slibny zacatek a potom uz se hur cetlo.Postava Hannah nesympaticka...Kniha mi pripada prumerna...Oproti 3 dilu horsi


maličkán
06.10.2020 3 z 5

Tak nevím, začátek docela zajímavý, pak to začalo upadat a až poslední třetina knihy mě chytla. Pak už děj jel jako po másle, napětí nechybělo.

Mike99
12.08.2020 5 z 5

Po první knize hned na druhý příběh. Kniha má spád, psané velice čtivě, zajímavý hrdina, příběh pokračuje. Autoři rozehrávají téma reinkarnace, velice zajímavé, zápletka originální. Pokračuji okamžitě třetí knihou.

"Potrestat někoho smrtí znamená způsobit něco, co by dříve či později stejně nastalo, nic víc. Smrt sama o sobě není trestem. To by moc snadno vyvázl."

jprst
25.06.2020 1 z 5

Zajímavý námět, který se ale autorům nepodařilo poutavě využít. Po celkem svižném a poutavém začátku následuje část plná nudných a zbytečných odboček a úvah, které nikam nevedou a děj jen zpomalují. A závěr, byť překvapivý, už celkovou úroveň příběhu nezachrání. Podle mne podprůměr, na který rychle zapomenu.

vladka1695
10.04.2019 4 z 5

Celkem zajímavé a i překvapivé. Pro mě ale těžko uvěřitelné.

Danago
30.01.2019 5 z 5

Tato kniha je pro mě opravdu velkým překvapením. Příběh je hodně akční se skvěle vykreslenými postavami a velice originální zápletkou. Knížka mě chytla hned v prvních stránkách a napětí postupně graduje. Autor nás vede stále stejným směrem nikam nás zbytečně neodvádí, knížka nemá jediné hluché místo. Vše je velice logicky a věrohodně propracované. Příběh je opravdu brilantní.

Dumicek
03.01.2019 4 z 5

Musím říct, že tohle byla hodně zajímavá kniha...zajímavý námět, co je po životě, jestli opravdu něco je nebo není. Ze začátku jsem teda byla v rozpacích, kniha mě v určitých věcech vadila, ale pak se to tak nějak dalo vše dohromady a spojilo, že nakonec to bylo velice zajímavé čtení u kterého se člověk i dosti zamyslí. Rozhodně tohle nebyla klasická detektivka, ale bylo to něco víc co ve mně zanechalo zvláštní pocity a hromadu otázek, takže za mne ano, stojí za přečtení..

martineknatasa
12.12.2018 4 z 5

Kniha je velmi čtivá. Nezklamala mne

Allla9
11.10.2018 4 z 5

Napínavé čtení s nečekaným koncem.

intelektuálka
16.08.2018 4 z 5

Překvapivě dobré - originální námět...

Kodaňský detektiv se při pátrání po důvodu sebevraždy dívky dostává na záhadnou stopu - kdopak tu experimentuje s klinickou smrtí ?

Jaký má pachatel motiv - co se snaží zjistit ?

Pro mne čtivé od začátku do konce a budu hledat další tituly autorů....

SilvieSisinka
23.04.2018 4 z 5

Nádhera ;-) Dlouho jsem nečetla tak zvláštní knihu.

petaSk
06.10.2016 3 z 5

Musím říct, že jsem z knihy dost rozpačitá. Trvalo mi dlouho, než jsem se do ní začetla, ale od druhé poloviny to začalo odsýpat. Kniha má zajímavou zápletku a autor (nebo autoři) se snaží vykreslit charaktery postav do hloubky, a u některých postav se to i daří. Problém je, že postavy se často zachovají jinak, než by jejich dosavadní chování napovídalo. Přišlo mi to jako kdyby si autor řekl: "jo, tohle se mi líbí a navíc mi to vyřeší můj problém", autor se ale vůbec nezamýšlel, že to k postavě nepatří.
Další věcí jsou různé vycpávky, ala úvahy hrdiny nad historií morseovky ve vypjaté situaci. A těchto úvah nad nesmrtelností brouka je tam spousta. Děj to nikam neposouvá. Pokud chtěl autor zpomalit, prázdné filosofování mu v tom nepomohlo.
Dialogy a překvapení se povedlo.
Mínus taky za překlepy.

jindrich5708
02.02.2016 5 z 5

Odvážné , strhující, , překvapivé. Skvělé čtení , doporučuji ....... a ten závěr :)