Nezvaný host

Nezvaný host https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517669/mid_nezvany-host-64801a46968b7.jpg 3 5 2

První literární dílo Štěpána Kozuba obsahuje 23 básní a je doplněno krásnými ilustracemi od Antónie Morihladkové. Knižní prvotinu herce, komika, zpěváka a režiséra Štěpána Kozuba tvoří soubor básní, který nezapře autorovu schopnost improvizace a leckdy ironického nadhledu, zároveň ale i překvapivý smysl pro jemnou lyrickou linku.Více než dvacet básnických čísel, které Štěpán Kozub shromáždil v tomto opusu, vzniklo nejen z okamžitého podnětu, ale i z potřeby vyjádřit poetickou formou svůj bezprostřední stav mysli. Poezie se tak pro autora stává jakousi hravou nezbytností, která mu umožňuje zachytit jemné předivo niterných vztahů, pocitové odrazy či mnohdy nevysvětlitelné a jen těžko pochopitelné procesy odehrávající se v lidských duších. Vzhledem k autorově schopnosti pro komiku a grotesknost pak v básních poněkud nečekaně a překvapivě vyniká jeho smysl pro ztvárnění křehké intimity, jemuž zdařile sekundují kontury drobných, často posmutnělých a melancholických epizod.... celý text

Přidat komentář

valda
05.11.2023 2 z 5

Kdo by neznal Štěpána Kozuba, kromě toho, že je úspěšný herec, stand up komik, režisér a improvizátor, tak také zpívá a píše písně.
Aby toho nebylo málo, tak vydal soubor svých básní. Básně jsou často drsné a temné, plné beznaděje. Dvě z nich byly hodně zajímavé. Musím ale říct, že ostatní mi tak nějak nesedly. Prostě to nebyl můj šálek kávy, někomu jinému se ale určitě mohou líbit.

VikThor
05.07.2023 1 z 5

Několik prvních básní mne oslovilo, zbytek bohužel nenaplnil očekávání. Zpívá krásně, ale básník z něj nebude :-)


Autorovy knížky

Štěpán Kozub
česká, 1996
2023  68%Nezvaný host

Kniha Nezvaný host je v

Přečtených9x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x