Neznámý

Neznámý https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479790/bmid_neznamy-8Ls-479790.png 3 14 14

Je jako fáma, mýtus, šepot pouštního větru. Ale je skutečný a jde po nás... Je to génius známý pouze jako... Pyrotechnik. Z chodeb Westminsteru do uprchlických táborů v Jordánsku, ze zapadlých uliček východního Londýna do iráckých pustin je Pyrotechnik nervy drásající cestou plnou napětí, během níž se skládá dohromady podoba neúprosné hrůzy a spiknutí a lží, jež za ní stojí. Pyrotechnik je špionážní thriller pro fanoušky knih Fredericka Forsytha či megahitu Já, Poutník.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Stranger , 2020


více info...

Přidat komentář

čef
16.11.2023 4 z 5

Špionážní příběh z Blízkého východu a GB není určitě špičkou v tomto ranku. Dlouho se objevují stále nové a nové postavy, a než se dostaneme k meritu věci, uteče dost času i nervů. Příběh je asi trochu inspirován nezdařeným atentátem Guye Fawkese kdysi dávno a trápí se výsledky našeho boje s islámem. Tuto literaturu mám rád, a proto spíše chválím, ale příště trochu svižněji prosím.

rm
11.01.2023 2 z 5

No, nebylo to úplně podle mého gusta. Ani ten konec se mi moc nelíbil. Některé pasáže se mi nečetli dobře.


Pan_Skala
11.11.2022 3 z 5

První půlka až dvě třetiny knihy byly fajn. Krásné rozvíjení sítě různých dějových linek a jejich přibližování k sobě, abych se dočkali vyvrcholení knihy. No jo tohle měl být plán, ale bohužel to právě v tom klíčovém momentě šlo do kelu. A ten závěr tak to bylo takové nemastné neslané. Hlavní padouch se zachová tak dá se říct pitomě potom v porovnání s tím jak předtím chytře postupoval. Takže po dočtení mám takovou nepříjemnou pachuť. Četlo se to sice fajn, ale proboha znova už radši ne.

jarin58
04.07.2022 3 z 5

Nějak to do mě nelezlo,dost nezáživné.

Miláček484
14.05.2022 1 z 5

Dávám za pravdu Helle, špionovky čtu velmi ráda, ale tato kniha byla pro mě nezáživná, přesně - přečtu knihu, která mě chytne, za pár dní. Neznámý mě ale vůbec neuchvátil a je to jedna z mála knih, kterou jsem nedočetla a odložila v polovině.

Hella
10.04.2022 2 z 5

U mě vážně nevídáno, abych nějakou knihu četla více než pár dní... a tahle mi vzala dokonce 2,5 týdne! Nemohla jsem se začíst, ale nechtěla jsem to vzdát, neb špionovky jsou moje srdcovky a co když to "wow" už-už začne? No tak ne, nezačalo a já to tedy nějak doplácala, nicméně ne-e, nedoporučuji. Neztrácejte s tím čas.

derminator
20.02.2022 4 z 5

Musím přiznat, že na začátku se mi kniha míč nelíbila, všechno mě připadalo zmatené, ale jak čtěte dál a dál kniha nabírá obratek a konec je fantastický. Místama autor připomíná Daniela Silvu. Knihu hodnotím 80%, a těším se na další od autora.