Batman: Epilog

Batman: Epilog https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373619/bmid_batman-epilog-Iuh-373619.jpg 3 47 15

New 52: Batman série

< 10. díl

Finále jedné z nejúspěšnějších batmanovských sérií! Gotham má zpátky svého Batmana... a Batman své město. Batman je víc než jen plášť a maska. Je to dědictví, bez kterého už občané Gothamu nedokážou žít. Ale i tak je na čase se rozloučit a zatáhnout oponu za jednou velkou epochou. Ale samozřejmě, správně akčně - za doprovodu starých nepřátel a nových protivníků a s nahlédnutím do temné budoucnosti!... celý text

Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman: Volume 10: Epilogue , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
05.10.2023 3 z 5

Pomalý rozjezd který se táhne celým čtením

lassse
01.06.2023 2 z 5

Asi chtěli zaokrouhlit sérii na 10 dílů, jinak nevím. Nic moc.


mirec88
02.09.2022 4 z 5

Ja nezdieľam všeobecné rozhorčenie z ukončenia tejto vynikajúcej série, ktorá ale bola ako tu moja obľúbená Lenka.Vílka písala ako na hojdačke. Raz hore, raz dole. Ale celkovo sa mi viac páčila séria New52 ako nepáčila. Aj tieto príbehy, ktoré sa odohrávajú každá v inej dobe a na inom mieste sa mi páčili. Podľa mňa je to epilóg ako sa patrí. Na 5 hviezdičiek to isto nie je, ale poctivé, silné 4 si to isto zaslúži.

ArkAngel
03.08.2022 2 z 5

Takhle se epilogy opravdu nedělají. Zaprvé to byla neskutečná nuda a kromě toho se tu vyrušila polovina věcí, které se v rámci řady staly (Alfred má třeba novou ruku). K tomu se tu přihodí pár bonusových sešitů, aby to nebylo úplně tenoučké a teaser na lehký reboot, který přišel v podobě Rebirthu. New 52 Batman začal poměrně slušně a skončil hloupě. Naštěstí to ale úplně definitivní odpad není.

fvalek
20.02.2022 2 z 5

Na úplné finále Snyderovské série, které se navíc jmenuje "Epilog" bych asi čekal skutečně nějaký epilog a nějakou jasnou vizi, kam se bude příběh dál upínat. Možná bych byl tak drzý, že bych klidně udělal nějakou vzdálenější budoucnost a vyřádil všechny své fantazie. On tam sice nějaký obraz budoucnosti je, ale je to jednak dost uzavřené a nicneříkající, zároveň je to taková epizodka tak trošku o ničem. Stejně tak závěrečný příběh ze série Rebirth, který vlastně jen kopíruje to, co se objeví někde v All-Star Batmanovi nebo kde vlastně. Tudíž vlastně ve výsledku nic. Dohra Supertíhy vůbec, věci okolo budoucnosti Batmana, to jde, ale žádná přidaná hodnota navíc a žádná pomyslná tečka. To je vždycky riziko těchto skládaných krátkých čísel, kam se nacpe vše, co zbylo... Takhle u maratonu to je bezva zakončení, které sice příběh nijak nedokončí, ale je to takový ten přídavek, když se vám ještě úplně nechce končit. Jako samostatný příběh by u mě ale propadl.

LordSnape
08.03.2020 2 z 5

Kromě Konce hry byla série poměrně vyrovnaná a fakt dobrá. Batman byl zde zobrazen zas v trochu jiném světle, ale Epilogem to Snyder totálně zabil. Jak byl začátek série skvělý, tak je její konec naprosto hrozný. Mám rád povídky, ale čekali jsme nějaké zakončení, ne odbočky anebo "došly nám nápady, tak tam dáme šuplíkovky".

Pája20
17.12.2019 5 z 5

Opravdu skvělá série komiksů od DC. Strašně se mi líbil každý díl. Hltal jsem je a příběh Bruce Weyna je parádní. Nemůžu si stěžovat prostě super.

Lenka.Vílka
05.10.2019 3 z 5

"Closing Time - Semisonic"

Celá tahle série pro mě byla jako jízda na horské dráze. Sice to byla pecka, ale ne v každé fázi jízdy. A to samé by se dalo říct i o téhle knize. Batman: Epilog není špatný kousek. Jenom je jeho součástí pár průměrných příběhů. A to je škoda.

Jdeme do budoucnosti pět let. Ok, nebylo to špatné, ale takové jalové. Ok, Luthor má stále něco v rukávu, čím pozlobit, ale unikla mi pointa. Celého minipiďi příběhu.

Jdeme do minulosti, v sérii. To už bylo lepší (nebylo tak špatný). Zlý hoši si přijdou hrát s panem Waynem. A? Přidaná hodnota žádná.

"Gotham je"...to už je jiný kafe. Takové hezké shrnutí. A o tom by příběh epilogu měl být.

Následující děj "Seznamu" bylo opět takové milé shrnutí všeho a všech.

Ale když jsem se na to podívala jako na celek, jako na rozloučení se sérií příběhy, které jsem četla, zase tak špatný to nebylo. Jenom z knihy udělala průměr první polovina.

MartyManCZ
09.03.2019 3 z 5

První dva příběhy průměr, ale Gotham je... a Seznam naprosto skvělý. Škoda těch prvních dvou, jinak bych hodnotil mnohem víc...

Nelíísek
06.12.2018 3 z 5

Ale no tak ... Tohle má být velké finále??

Máme tu 4 menší příběhy, první dva se mi prostě nelíbí, u třetího jsem tak trochu na vážkách a u toho 4 ten je prostě super.

Od Epilogu jsem čekala trochu víc ... snad další nebo dokonce finální souboj se Sovím tribunálem, ne jen nějaké "povídky".

Ochutnávka na konci na znovuzrození je super.

dexterman
22.08.2018 5 z 5

Já půjdu proti proudu . Mne se kniha jevila jako naprosto super kus . I když je to koncipované stejně jako Hřbitovní Směna . Takže jí vlastně vůbec nepotřebujete znát Každopádně skvostné příběhy dělají z této publikace alespoň pro mne skvělou věc . Doporučuji všem

Woodinko
19.06.2018 2 z 5

Pár nie až tak podarených poviedok som teda ako finále série nečakal. Pre mňa dosť sklamanie.

Gustik5
02.06.2018 3 z 5

Tato poslední, desátá kniha rozhodně není špatná. Jen zkrátka celkem průměrná. Cením si hlavně vyváženosti jednotlivých epizod, což bývá často u jakýchkoli sborníků problémem. Zde tomu tak není. Možná proto, že na většině komiksů zde se podíleli buď Scott Snyder, či James Tynion IV., kteří mají celý run tak nějak na svědomí. Ačkoli jsem to trochu tušil, to „pravé“ zakončení už nastalo v knize deváté. Batman: Epilog tak nemá být nějakým velkolepým komiksem, ale spíše poklidným uzavřením jedné kapitoly, jež byla naopak velkými událostmi napěchovaná. Což se, vzato kol a kolem povedlo. Projevuje se zde jistá trpkost superhrdinského mainstreamového komiksu, spočívající zejména v tom, že jsou zde pevně vymezená pravidla a mantinely, v jakých se tvůrci smějí pohybovat. Teď už nezbývá než se těšit a být zvědavi na to, jak se toho zhostí Tom King, který sérii po Scottu Snyderovi převzal.

FireOfFilth
13.05.2018 3 z 5

Na "velké" finále dost slabé. První polovina knihy mě opravdu nebavila, hlavně část s Riddlerem, Freezem a Clayfacem, bylo to určitě tím, že scénář nepsal Snyder, kresba byla ucházející.
Naštěstí v druhé polovině nastoupil Snyder s Capullem a už jsem se docela bavil. I další kapitola Seznam nebyla úplně špatná.
Jako celek je tato kniha docela zklamání.

FuriosoR
30.04.2018 3 z 5

Mírné zklamání v mém případě bude na místě, možná jsem si představoval epičtější zakončení této série. Kromě části s deníkem jsem měl hodně rozporuplné pocity a čekal jsem prostě něco víc...

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman

Autoři knihy

Scott Snyder
americká, 1976
James Tynion IV
americká, 1987
Ray Fawkes
kanadská