Nevypínejte

Nevypínejte https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415303/bmid_nevypinejte-jPx-415303.png 4 13 2

Básnická sbírka Anny Beaty Háblové. Není to rozhodně ideální svět, který Anna Beata Háblová ve svých verších představuje. Je to místo, viděné prizmatem neradostných vizí, starostí o to příští, co je ještě téměř neviditelné, přesto to ale číhá v blízkosti člověka na svou příležitost. Zdá se, že autorčina poezie je dokonce mnohem tvrdší a drsnější než v předcházejících sbírkách. V rychlých a ostře řezaných pasážích se odrážejí "slova přiskřípnutá nocí", která jen zpřítomňují okoralost citů, čas ztemnělých vzpomínek a konečně i jakousi beznadějnou prázdnotu domovů a příbytků, jež sice poskytují střechu nad hlavou, ale neznamenají jistotu, "že musíš žít".... celý text

Přidat komentář

Lady.Lucrezia
22.05.2023 5 z 5

Každý má nějaký vkus a tahle sbírka mi vyloženě sedla. Nutno říct, že mi přišla velmi inspirativní a rozhodně se k ní za pár let ráda vrátím.

Skallarix
07.04.2023 1 z 5

Tak prázdné. Triviální shluk slov do potrhaných vět. Pro mě nicneříkající "umění". K poezii mám vcelku vřelý vztah, ale toto za poezii nepovažuji. Některá díla ("básně") vidím spíše jako zapadlé příspěvky na Twitteru, ony výkřiky - zapomenuté, nečtené. Alespoň co úrovně se týče.

Hodnotil bych zde polovinou hvězdy - kdyby to šlo.